Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Újabb tőzsdei cég kezdett stratégiai Bitcoin vásárlásba

Újabb tőzsdei cég kezdett stratégiai Bitcoin vásárlásba

A Semler Scientific 581 BTC-t vásárolt 40 millió dollárért, követve a MicroStrategy példáját. A részvényeinek árfolyama kilőtt a bejelentés után.

Egyre több vállalat választja a Bitcoint

Az Egyesült Államok kis- és középvállalatai körében az a növekvő trend figyelhető meg, hogy a Bitcoin felhalmozási eszköz funkcióját használják fel növekedésük beindítására.

bitcoin növekedés.webp

Most egy nyilvánosan jegyzett tőzsdei cég, a Semler Scientific is csatlakozott ehhez a trendhez, amely az SMLR ticker alatt szerepel a NASDAQ-on.

A Semler Scientific bejelentése

Az orvosi eszközöket gyártó vállalat kedden jelentette be, hogy 40 millió dollárért 581 darab Bitcoint vásárolt.

 „Bitcoin vásárlásunk és felhalmozási stratégiánk alátámasztja azon meggyőződésünket, hogy a Bitcoin megbízható értéktároló eszköz és vonzó befektetés" – mondta Eric Semler, az igazgatóság elnöke egy nyilatkozatban.

„Úgy véljük, hogy a Bitcoin kiemelkedő hozamokat generálhat, ahogy egyre inkább elfogadottá válik digitális aranyként."

Piaci reakció és részvényárfolyam emelkedés

A bejelentést követően az SMLR részvényei 33%-kal emelkedtek, darabonként 31,08 dollárra, ezzel erőteljes korrekciót indítva a februári 51 dolláros éves csúcs óta folyamatos veszteségek után. A Tradingview adatai szerint a cég teljes piaci értéke most 205 millió dollár.

A Bitcoin-stratégia sikeressége más vállalatoknál

Ez a trend ígéretesnek bizonyul a Bitcoin felé forduló vállalatok számára: mióta a MicroStrategy (MSTR) – jelenleg a világ legnagyobb vállalati Bitcoin tulajdonosa, 14,5 milliárd dollár értékű BTC-vel – bejelentette első Bitcoin vásárlását 2020-ban, a cég részvényei több mint 1000%-kal növekedtek.

Hasonlóképpen, a japán ingatlanpiaci cég, a Metaplanet értéke közel háromszorosára nőtt, mióta kevesebb mint két hónapja bejelentette Bitcoin stratégiáját. Kedden a Metaplanet közölte, hogy további 250 millió jen (1,6 millió dollár) értékű Bitcoint vásárol.

Megjelentek már a visszaélések is

Nem minden ilyen bejelentés bizonyul legitimnek. Március végén egy kevésbé ismert holding cég, a Nilam Resources (NILA) 1000%-os emelkedést produkált, miután bejelentette 1,72 milliárd dollár értékű Bitcoin vásárlását. Ezt követően hírzárlatot rendeltek el, és másnap közel nullára zuhant a részvényei értéke.

A Bitcoin mint értéktároló eszköz

Semler, a többi Bitcoinra váltó vállalathoz hasonlóan, a BTC-t "szűkös és véges" eszközként méltatta, amely "ésszerű" menedékként és értéktároló eszközként szolgálhat jobban, mint az arany.

bitcoin gold.jpg

Továbbá, miután tanúi voltak a Bitcoin "intézményesülésének" a januárban indított rendkívül sikeres spot ETF-ek révén, a cég arra a következtetésre jutott, hogy a BTC lesz a legproduktívabb eszköz az orvosi termékekből származó többletkészpénz befektetésére.

"A Bitcoin folyamatosan a Semler Scientific elsődleges felhalmozási eszköze lesz, a piaci feltételek és a cég várható készpénzigényeinek függvényében" – írta a vállalat.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.39% $61,244.28
Ethereum ETH -0.28% $3,381.42
BNB BNB 0.03% $574.07
Solana SOL 7.82% $135.48
XRP XRP 0.81% $0.4779
Dogecoin DOGE 1.56% $0.1227
Cardano ADA 2.35% $0.3878
Litecoin LTC -1.76% $70.62
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!