Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Greenpeace "Satoshi koponyája" arat a BTC rajongók körében

A Greenpeace "Satoshi koponyája" arat a BTC rajongók körében

A Bitcoin-közösség a "Satoshi koponyája" installációból új mémet kreált, amivel kigúnyolta a proof-of-work elhagyásának ötletét.

 

A Greenpeace Bitcoin ellenes műalkotása

Miközben a Greenpeace USA a Twitter-en a vezető kriptovaluta "fosszilis tüzelőanyagok mohó fogyasztását" hirdette, és egy egyedülálló új műalkotást mutatott be, a Bitcoin-rajongók egyöntetűen kritizálták a kampányt.

A szervezet összefogott Benjamin Von Wong kanadai művészeti aktivistával, hogy felfedjék a "Satoshi koponyáját" - egy 11 láb magas koponyát vörös szemekkel, füstölgő halmokkal a fején, és egy sereg árnyékos szuperkódolóval az alján.

Satoshi koponyája | Cryptofalka nlc.hu

 

"Alig várom, hogy megvegyem ezt a koponyát, és a natgáz generátor mellé tegyem, amely az egyik off-grid bitcoin bányámat táplálja" - kommentálta Marty Bent, a TFTC Bitcoin médiavállalat alapítója a videót, amely bemutatja az installáció létrehozásának folyamatát.

Sokan ironikusan felkarolták az alkotást, egyesek "badass"-nek nevezték, és még új profilképként is beállították.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Miért készült a "Satoshi koponyája"?

Az elsődleges művészeti elem, a tényleges koponya, az Unirecycle által adományozott elektronikai hulladékból készült, "amely a Bitcoin-tranzakciók érvényesítésére használt több millió számítógépet, az úgynevezett bányászatot képviseli".

Az installációnak ezt az aspektusát is kigúnyolták a kripto rajongók.

"Úgy tűnik, a Greenpeace nem tudott egyetlen Bitcoin ASIC nyomtatott áramkört sem beszerezni a propagandájukhoz. Ez mind általános célú számítógépes alaplap, néhány CPU hűtőborda, néhány régi af PCI Ethernet NIC, talán néhány régi af pre-Bitcoin GPU? Fergeteges" - írta notgrubles, miközben rákérdezett, hogy a Greenpeace most démonizálja-e az atomenergiát.

 

Satoshi koponyája | Cryptofalka bitpay.com

Bár a létesítmény új, a "Change the Code, Not the Climate" (Változtassuk meg a kódot, ne az éghajlatot) elnevezésű kezdeményezést egy évvel ezelőtt hozták létre. Az elsődleges céljuk az, hogy a Bitcoin áttérjen a proof-of-pork (PoW) konszenzus algoritmusról a környezetbarátabb proof-of-stake (Pos) mechanizmusra.

 

Bitcoin: Anyone can #ChangeTheCode

A Bitcoin megváltoztatásának tényleges folyamata nyílt, mivel a kód is nyílt forráskódú. Az egyéneknek, köztük a Greenpeace-nek is, csak a Bitcoin Improvement Proposal, azaz a BIP benyújtása után kell konszenzusra jutniuk a fejlesztők között. Ezután a javaslatnak a bányászközösséget is meg kell nyernie, meggyőzve őket, hogy az újonnan frissített szoftverrel működjenek.

De ahogy a hírhedt blokkméret-háborúk, a Bitcoin egyes blokkjaiban tárolható adatok mennyiségének növeléséért folytatott, évek óta tartó küzdelem, a hálózat kódjának megváltoztatásáról is könnyebb beszélni, mint megvalósítani.

"Bárki képes megváltoztatni a kódot. Ahogy a sakk szabályait is bárki megváltoztathatja" - reagált az egyik kommentelő. "Rajta, sok szerencsét, hogy találj valakit, akivel játszhatsz".

Még maga Von Wong is azt tweetelte: "A PoS soha nem fog működni a Bitcoin esetében. Ellentétes a decentralizált ethoszával!"

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -5.08% $67,322.84
Ethereum ETH -8.04% $3,250.43
BNB BNB -5.77% $590.17
Solana SOL -12.88% $152.58
XRP XRP -10.74% $0.5445
Dogecoin DOGE -13.00% $0.1719
Cardano ADA -13.47% $0.5078
Litecoin LTC -12.82% $85.65
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!