Dől a dominó: A BlockFi szünetelteti a kifizetéseket

Szerző: | nov 11, 2022 | Kriptovaluta

A New Jersey-i székhelyű BlockFi tőzsde értesítette ügyfeleit, hogy “korlátozza a platform tevékenységét”.

 

Az FTX után a BlockFi lehet a következő áldozat?

Az FTX összeomlása továbbra is visszhangzik: a New Jersey-i székhelyű BlockFi tőzsde – amelyet az FTX júniusban mentett ki – értesítette ügyfeleit, hogy “korlátozza a platform tevékenységét”, Kalifornia állam szabályozói pedig bejelentették, hogy vizsgálatot indítanak.

“Mi is, mint a világ többi része, a Twitteren keresztül értesültünk erről a helyzetről.  Megdöbbentettek minket az FTX-szel és Alamedával kapcsolatos hírek”. – írta a BlockFi a közösségi oldalon csütörtökön késő este közzétett levelében.

FTX I Cryptofalka

Forrás: scholars-lab.com

A BlockFi szerint az FTX, az FTX US és az Alameda státuszának tisztázatlansága miatt “nem képesek a szokásos üzletmenetet folytatni”. Ennek eredményeképpen a platform tevékenysége – beleértve a tőkekivonásokat is – korlátozott lesz. A cég emellett arra hívja fel ügyfelei figyelmét, hogy ne helyezzenek el most betéteket hostingolt pénztárcákba és kamatszámlákra.

Bár a BlockFi megígérte, hogy a lehető leggyakrabban kommunikál majd a közösséggel, elismerte, hogy leterheltségük miatt ez ritkább lesz, mint ahogyan azt az ügyfelei és az érdekeltek megszokták.

A tweet mindössze két nappal azután érkezett, hogy az alapító és operatív igazgató Flori Marquez azt nyilatkozta, hogy “minden BlockFi termék teljes mértékben működőképes“.

 

A hatóságok megkezdték a nyomozást az FTX ügyében

A BlockFi bejelentése néhány órával azután történt, hogy a kaliforniai pénzügyi védelmi ügynökség lett a legutóbbi szervezet – Texas, New Jersey és a SEC után -, amely vizsgálatot indított az FTX ellen.

“Arra biztatjuk a fogyasztókat, hogy legyenek tisztában az ingatag kripto-eszközökbe való befektetés kockázataival. A fogyasztóknak és a befektetőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a kripto-eszközök magas kockázatú befektetések, és nem számíthatnak arra, hogy az esetleges veszteségeket megtérítik”. – írta a pénzügyi védelmi és innovációs minisztérium. 

Az ügynökség figyelmeztette a befektetőket, hogy számos kriptoeszköz-szolgáltató, köztük az FTX, nem feltétlenül tette megfelelően közzé, hogy az ügyfelek milyen kockázatokkal szembesülnek, amikor eszközöket helyeznek el ezeken a platformokon.

“A kriptoeszköz-szolgáltatókra nem ugyanazok a szabályok és védelem vonatkoznak, mint a bankokra és hitelszövetkezetekre, amelyeknek kötelezően rendelkezniük kell betétbiztosítással” – közölte az ügynökség, hozzátéve, hogy nagyon komolyan veszi a felügyeleti felelősségét.

Fénykorában a BlockFi magas hozamkamatlábai csábító csábítást jelentettek a passzív jövedelemre vágyó DeFi felhasználók számára. Az ügyfeleknek akár 9,3%-os APY-t (éves százalékos hozam) is kínáltak bizonyos kriptovalutákra és stabilcoinokra.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Hogyan kötődik a BlockFi az FTX-hez?

Júliusban a BlockFi kivásárlási ajánlatot tett az alkalmazottainak, hogy csökkentse a létszámot, miután az azt megelőző hónapban már 20%-os létszámleépítést hajtott végre. Ezek a kivásárlások hetekkel azután történtek, hogy nyár elején véglegesítették az FTX-szel a 400 millió dolláros kölcsönt és a lehetséges felvásárlási feltételeket.

BlockFi I Cryptofalka

Forrás: BlockFi

Tegnap végleges megállapodásokat írtunk alá az FTX US-szel, a részvényesek jóváhagyásától függően:

1. 400 millió dolláros visszatérítendő hitelkeret
2. Lehetőséget a BlockFi megvásárlására a teljesítménytől függő, legfeljebb 240 millió dollárig terjedő aktuális áron.

A BlockFi akkoriban azt állította, hogy erős mérleggel rendelkezik, és hosszú távú stabilitásra alkalmasnak nevezte magát.

“Ez a hitelkeret-megállapodás az FTX-szel olyan tőkéhez való hozzáférést biztosít a BlockFi számára, amely tovább erősíti mérlegünket és platformunk erejét” – tweetelte a BlockFi.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.