Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Dél-Korea szerint a kripto ETF több kárt okoz, mint hasznot

Dél-Korea szerint a kripto ETF több kárt okoz, mint hasznot

Dél-Korea pénzügyi intézete azt állította, hogy a kripto tőzsdén kereskedett ETF-ek bevezetése valószínűleg több problémát is okozna.

Dél-Korea szerint nem lesz jó vége a kripto ETF-eknek

„Az ilyen termékek engedélyezése olyan mellékhatásokhoz vezethet, mint a forrásallokáció hatékonyságának csökkenése, a kriptóval kapcsolatos kockázatok növekedése a pénzügyi piacokon, és a pénzügyi stabilitás gyengülése” – áll a Korea Institute of Finance (KIF) jelentésében.

BTC ETF Cryptofalka

A dél-koreai szakértő kifejtette, hogy a kripto ETF-ek nagy mennyiségű pénzáramlást vonhatnak el a helyi pénzügyi piacról egyenesen kriptopiacra, ami kevesebb mennyiségű befektetést jelenthet a helyi iparágak számára. A KIF hozzátette, hogy ez a helyi pénzügyi piacot sebezhetőbbé teheti a kriptoszektor válságai iránt, ami növelheti a befektetők bizalmatlanságát a piaccal és a szabályozókkal szemben.

„Jelenleg úgy gondoljuk, hogy a bevezetés több kárt okozna, mint hasznot” – írta a KIF

Ugyanakkor a kripto ETF-ek pozitív hatással is lehetnek

Mindazonáltal a véleményvezér elismerte, hogy a kripto ETF-ek jó értéktárolóvá válhatnának, ha az alapjául szolgáló kriptovaluták jobban definiált és egyedi pénzügyi eszközökké válnának.

A dél-koreai szabályozók jelenleg nem engedélyezik spot kripto ETF-ek kibocsátását vagy kereskedését, mivel a bitcoin és más kriptovaluták nem szolgálhatnak ilyen befektetési eszközök alapjául.

Azonban Dél-Korea kormányzója, baloldali Demokrata Pártja nemrégiben kezdeményezte, hogy a spot kripto ETF-ek helyileg is elérhetővé váljanak, részben a legutóbbi általános választási kampány ígéretének részeként.

Az USA-ban már bevezetésre került kripto ETF

Az Egyesült Államok januárban vezette be az első spot kripto ETF-jeit. Azóta az USA-ban létező 11 spot bitcoin alap összesen 55,55 milliárd dollár nettó eszközt gyűjtött össze, meghaladva a bevezetés előtti várakozásokat.

Hongkong áprilisban vezette be a spot ETF-eket bitcoinra és etherre, míg Ausztrália legnagyobb tőzsdéje, az ASX, 2 héttel ezelőtt jegyezte be az első spot bitcoin ETF-jét.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.47% $66,993.21
Ethereum ETH 1.23% $3,529.82
BNB BNB -0.93% $588.74
Solana SOL -0.60% $177.38
XRP XRP -0.26% $0.6018
Dogecoin DOGE -1.18% $0.136
Cardano ADA -2.23% $0.4257
Litecoin LTC -2.34% $72.05
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!