Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Erősödtek a medvék a Bitcoin piacán, mire figyeljünk oda?

Erősödtek a medvék a Bitcoin piacán, mire figyeljünk oda?

Eladói erő jelent meg az éjszaka folyamán a Bitcoin piacán, amivel sikerült lejjebb tornászni az árat. Kissé hektikus a piac a március 12-i nagy zuhanás óta. Széles tartományt ölel fel a mozgás. BTC/USDT grafikonon vizsgálódva, 3800-ról egészen 7400-ig emelkedett az árfolyam. Most ismét a medvék erősödnek. Megnézzük mire érdemes figyelni a hétvégén.

 

Szép emelkedés, de medve jelek

Kétségkívül szép emelkedést hozott össze BTC a március 12-n történt nagy esés óta. Gyertya testektől számítva ez több, mint +50%-t jelent. Szép szám, azonban jobb óvatosnak lenni. 

Egyik oldalról, az előbb említett 12-i esés medve hatása még nem tűnt el. A nyíllal jelzett 03.12-i gyertya nyitását még nem dolgozta le az ármozgás, ami egyúttal jelenti azt is, hogy ennek a napnak a negatív hatásait még nem gyűrte le a közelmúltban tapasztalt Bitcoin emelkedés. Ez technikai szempontból medve jelnek számít.

Szépen indult az év a Bitcoin piacán. Masszív emelkedéssel indított a január. +40%-s emelkedést sikerült végül rommá zúzni az utóbbi 1-2 hónapban. Jelenleg a Bitcoin ármozgása éppen a januári emelkedés támaszát teszteli vissza ellenállásként. Ameddig ez alatt az ellenállás alatt tartózkodik az ár, technikai értelemben nem beszélhetünk up trendről, így ez is a medve jelek sorát bővíti. 

BTC-USDT 1d BTC-USDT 1d

Azt is kiszúrhatjuk, hogy az emelkedéssel párhuzamosan csökken a volume. Ez annyit jelent, hogy csökkenő kereslet támogatja az emelkedést, ami szintén medve jel.

A medve jeleket bővíti, hogy az 50-s exponenciális mozgóátlag (50 EMA) alatt történik az ármozgás, sőt a mai nappal szép elutasítás is éri a mozgóátlag környékéről a Bitcoin árát, bár odébb még a napi zárás. Medvének számít az eddig elmondottak mellett továbbá, hogy emelkedő ék formálódást vesz fel a konszolidációval megjelenő alakzat, illetve, hogy ekkora kapitulálások után, amit március 12-n tapasztaltunk, a piac általában kétszer teszteli vissza az aljpontokat. Az emelkedő trendvonal letörésre lenne az a jel, ami jobban felerősítheti a medvéket, illetve a shortolókat, és a korábbi aljpont tesztelése felé lökné az ármozgást.

 

Hírek vezérelte piac - hektikus mozgás

Van egy gazdaságot igencsak megvágó világjárványunk, emellett közeledik a kripto piacot és hangulatot optimizmussal feltöltő Bitcoin felezés időpontja is. A két hangulatot vegyítve nem meglepő a hektikus mozgás. 

Aranyszabály, hogy a pánikot, vagy éppen optimizmust keltő hírek felülírják a technikai elemzés mutatóit. Úgy gondolom, hogy jelen esetben a hírek vezérelt piac megállja a helyét. A Google-ben folyamatosan nő a Bitcoin felezésre (Bitcoin halving) való keresések száma. Google-ben a Bitcoin iránti növekvő kereső kedv, általában BTC emelkedéssel szokott együtt járni, azonban a koronavírus okozta pánik szembe száll ezzel a hangulattal.

Bitcoin felezés - Google keresések Bitcoin felezés - Google keresések

 

Összefoglalva

Tán a legokosabb kimaradni a hektikus piaci körülményekből, vagy legalábbis kevesebb kockázatot vállalni az esetlegesen indított short, avagy long pozíciókkal. Technikai szempontból a medvék előnyben továbbra is, a hír állapot pedig nem nevezhető stabilnak. Én úgy gondolom, hogy amíg a fenti ábrán sárgával jelölt ellenállás alatt tartózkodik a Bitcoin árfolyama, addig előnyben a shortolók és kockázatos long oldalra játszani.

A borítókép tulajdonosa a Cointelegraph oldal.

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  3. Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.76% $58,193.29
Ethereum ETH 2.35% $3,146.66
BNB BNB 2.79% $536.85
Solana SOL 2.87% $139.46
XRP XRP 10.00% $0.5158
Dogecoin DOGE 2.92% $0.1093
Cardano ADA 5.37% $0.4223
Litecoin LTC 1.90% $70.41
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!