Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Lesz-e El Salvadornak újra Bitcoin-párti elnöke?

Lesz-e El Salvadornak újra Bitcoin-párti elnöke?

Nayib Bukele a közvélemény-kutatások szerint komoly esélyekkel indul a vasárnapi választásokon. És ha megnyeri, akkor folytatja a Bitcoin-törekvéseit.

El Salvador nem lassítja Bitcoin-ambícióit

Legalábbis akkor nem, ha Nayib Bukele elnök győz vasárnap. Felix Ulloa, az ország alelnöke a héten egy interjúban azt mondta, hogy a legnagyobb kriptopénz továbbra is törvényes fizetőeszköz marad a közép-amerikai országban, ha Bukele még egy cikluson át marad a szerepében.

A Reutersnek nyilatkozva Ulloa hozzátette, hogy több Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) január 10-i jóváhagyása az Egyesült Államokban annak jele, hogy az ország Bitcoin-politikája jó lépés volt.

Többnyire elégedettek a lakosok Nayib Bukele vezetésével

El Salvador kormánya a Bitcoint törvényes fizetőeszközzé tette az országban - az amerikai dollár mellett - még 2021-ben, Nayib Bukele elnök idején. A 6,6 millió lakosú, apró latin-amerikai ország, El Salvador vezetője szokatlan kormányzási módszere - és állandó twitterezése - miatt került mostanában a címlapokra.

A közösségi médiához értő egykori marketingvezető olyan intézmények, mint az IMF és az amerikai kormány kritikáját is kiváltotta a bitcoin elfogadása miatt - de a polgárok többnyire dicsérték, hogy biztonságosabbá tette az országot. El Salvadorban egykor a világon az egyik legmagasabb volt a gyilkossági ráta. Ma már kevesebb a bűnözés, mint akár sok más amerikai országban.

Emberi jogi csoportok azonban bírálták Bukele kormányát a polgárokkal szembeni kemény fellépés miatt: A salvadori hatóságok számos új börtönt építettek, és a lakosság több mint 1%-át bezárták. Sok rab meg is halt - jelentették a nagyobb hírügynökségek, például az AP. 

Megvalósulhatnak Bitcoin City tervei?

Ulloa a szerdai interjúban elmondta, hogy ha Bukele győz, El Salvador a Bitcoin City terveit is megvalósítja - egy vulkán által működtetett és Bitcoin-alapú kötvényekből finanszírozott, technológiabarát városét.

Bitcoin City I Cryptofalka

Tavaly a salvadori kormány vízumprogramot hirdetett, amely külföldieknek útlevelet és tartózkodási engedélyt kínál, ha 1 millió dollárt Bitcoinban vagy Tetherben fektetnek be az országban.

Annak ellenére, hogy Bukele népszerű a salvadoriak körében, a Bitcoin nehezen tudott beilleszkedni a mindennapokba. A vállalkozásoknak el kell fogadniuk a digitális fizetőeszközt - jogilag -, de a lakosság nem túl nagy része használja az valutát vásárlásra.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.85% $64,306.33
Ethereum ETH 0.32% $3,442.23
BNB BNB -0.06% $574.28
Solana SOL 3.81% $165.36
XRP XRP -4.84% $0.5578
Dogecoin DOGE -1.36% $0.1208
Cardano ADA -4.22% $0.4271
Litecoin LTC -0.60% $71.58
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!