Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ünnepi vacsora: A kripto téma idén sokkal jobbnak ígérkezik

Ünnepi vacsora: A kripto téma idén sokkal jobbnak ígérkezik

Az idei ünnepi vacsora esélyt adhat a kriptopártiak számára, akik 2022-ben megakadtak a "Na ugye, hogy összedőlt a játékpénz" kijelentések után.

Ha idén is Te leszel a "bolond kriptorajongó" az ünnepi vacsorán...

Ismét eljött az év legcsodálatosabb időszaka: az ünnepi szezon már javában tart, és a családok különleges vacsorákkal készülnek az ünneplésre. Idén a karácsonyi családi vacsora talán kevésbé lesz kínos a kriptopártiak számára, akiknek 2022-ben az a trükkös feladatuk volt, hogy elmagyarázzák, miért omlott össze minden a digitális valuta körül.

A dolgok gyorsan változtak az elmúlt negyedévben, a Bitcoin visszatért 40 000 dollár fölé, és a legtöbb altcoin már visszanyerte a medvepiac alatt elvesztett értékének több mint felét. Mivel a Bitcoin blokkjutalmának felére csökkenése formájában a lehetséges bikafutás katalizátora csak hónapokra van, ez egy kiváló alkalom arra, hogy idén is te legyél "a bolond kriptorajongó" a karácsonyi vacsorán.

Valójában talán erre a bikapiac közeledtével nincs is jobb alkalom. A beszélgetés témái a kriptovalutáktól kezdve a szabályozási fronton történő eseményeken át a meme coinokig, NFT-kig és még sok másig elérhetnek.

Összeállítottunk egy gyors puskát a témákról és beszélgetésekről, amelyek hasznosak lehetnek a családtagok kíváncsi kérdéseire.

Bitcoin - kezdjünk az alapoknál

A kriptovaluta ökoszisztéma 2009-ben kezdődött a Bitcoinnal, és az azóta eltelt évek során több százszor leírták és halottnak nyilvánították már. A kriptopénz azonban minden alkalommal bebizonyította, hogy mindenki tévedett, és minden ciklusban új árfolyamcsúcsokat döntött. A nulláról indulva a BTC a 2021-es bikaszezon csúcsán 69 683 dollárral új történelmi csúcsot ért el, jelenleg pedig 40 000 dollár felett áll, és potenciálisan úton van a korábbi ATH átlépése felé.

A BTC elmúlt évtizedbeli monumentális növekedésének elsődleges oka a szilárd fundamentumai voltak, amelyek nem csak exponenciális növekedéséhez járultak hozzá, hanem olyan intézményeket és kormányokat is elfogadtak vele, amelyek egy ponton teljesen ellene voltak. A 21 millió érmében maximált kínálat, párosulva a négyévente feleződő blokkjutalommal, ideális egyensúlyt teremtett a kereslet és a kínálat között, ami új csúcsokat és új elfogadottságot eredményezett.

A Bitcoin erősen decentralizált jellege szinte immunissá tette a kormányok által erőltetett szabályozási szigorításokkal szemben, amelyekkel sok más kriptovaluta szembesült. A következő blokkjutalom felezése után, ami áprilisban várható, a blokkonként előállított Bitcoin mennyisége a jelenlegi 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökken, ami mégtöbb intézményt késztethet arra, hogy siessenek felvenni a mérlegükbe a digitális valutát.

A bitcoin katalizátorai - miért robban az ár?

Az elmúlt évtized minden egyes bikafutását valamilyen katalizátor táplálta. 2017-ben a nyers lakossági kereslet hatására a BTC elérte az akkori 17 000 dollár feletti ATH-t. A 2021-es bikafutást inkább az intézményi roham hajtotta, amikor a hagyományos kockázati tőkecégek dollármilliókat öltek a kriptovállalkozásokba, és több mint egy tucat kripto unikornis jött létre.

A 2024-es év azonban másképp alakulhat, mivel az olyan magasan jegyzett intézményi óriások, mint a BlackRock - a világ legnagyobb vagyonkezelője - közvetlenül egy Bitcoin tőzsdén kereskedett alapba (ETF) kívánnak befektetni, és a lakossági kereslet ezzel párhuzamosan emelkedni fog. Valójában 2024 lehet az az év, amikor a lakossági és intézményi tényezők együttesen eddig nem látott magasságokba repítik a kriptopiacot.

Blackrock Bitcoin spot etf I Cryptofalka

Egy másik jele annak, hogy a bikafutás látszólag küszöbön áll, a kriptóba befektetett tőke. A kockázati tőkefinanszírozás az FTX összeomlása után eléggé elapadt, de a VC-pénzek mostanra ismét elkezdtek beáramlani.

Szabályozási környezet - megbízhatóbbak a körülmények

A legtöbb kriptovaluta elleni jelentős akadály és gyakori érv volt a szabályozási tisztánlátás hiánya a tér körül. A legtöbb kormány nem volt biztos abban, hogy a kriptovalutával kapcsolatba akarnak-e lépni, de ez mára sok ország esetében megváltozott. Világszerte számos kormány tett már jelentős lépéseket a virtuális eszközökre vonatkozó, személyre szabott szabályozás kialakítására, és a párhuzamos gazdaság virágzásának előkészítésére.

A legjelentősebb kripto-koncentrált jogszabályok közé tartozik az Európai Unió 2024-ben hatályba lépő MiCA-rendelete (Markets in Crypto-Assets), amelynek égisze alatt 27 tagállam működik. Hongkong Ázsiában élen járt, és kidolgozta saját szabályozási keretrendszerét a lakossági és intézményi befektetők számára, hogy biztonságos környezetet biztosítson a kripto-központú tevékenységek számára.

Az Egyesült Arab Emírségek szintén a korábbi nemzetek közé tartozik, amelyek egyszerűbb szabályozást dolgoztak ki, míg az Egyesült Államok és a közép-amerikai országok továbbra is szorgalmazzák az egyértelműbb szabályozási politikát.

Melyik kriptovalutából lesz Lambó?

Persze biztos lesznek olyanok a rokonságban, akik azt szeretnék tudni, hogy melyik meme coin fog 100-szoros hozamot biztosítani ebben a bikafutásban. Ne tegyünk hirtelen kijelentéseket, ha nem úgy alakul a piac, mint ahogyan tervezzük, jó eséllyel jövőre meg sem hívnak majd minket a karácsonyi vacsorára. 

Ehelyett jó stratégia, ha elmagyarázzuk a bitcoin és a kriptopiac alapjait, és hívjuk fel a rokonok figyelmét arra, hogy befektetés előtt inkább tanulmányozzák ők is a digitális valuták világát, minthogy bárki elfogult tanácsát elfogadják. Bizonyos tippek ugyan ma kézenfekvőnek tűnhetnek, ahogy a bikafutás egyre közelebb kúszik, de soha ne felejtsük el, hogy a tanácsok rosszul öregedhetnek, csakhogy a LUNA-t, néhány NFT-t vagy akár az FTX tőzsdét említsük.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.53% $64,645.19
Ethereum ETH 0.82% $3,090.07
BNB BNB 1.93% $560.88
Solana SOL 5.81% $147.21
XRP XRP 0.42% $0.5031
Dogecoin DOGE 1.97% $0.1534
Cardano ADA 4.06% $0.4736
Litecoin LTC 0.14% $81.8
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!