Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
USA, Ukrajna és Anglia vezet kriptohasználatban

USA, Ukrajna és Anglia vezet kriptohasználatban

Egy új kutatás szerint a világ számos országa közül az Egyesült Államok áll a kriptovaluták általános használatának tekintetében a világranglista élén. A második helyen Ukrajna áll, amelyet az Egyesült Királyság követ - derül ki a Merchant Machine adataiból.

 

Kriptohasználat világszerte

A kriptopénz szektor növekedésével a digitális eszközöket különböző célokra, így például fizetésre és befektetésekre is használják. A kriptovaluták ilyen funkciókra történő felhasználása azonban országonként jelentősen eltérhet és függ a szabályozási környezettől.

A pontozásnál figyelembe vették a kriptotulajdonosok számát az adott országban, a globális decentralizált pénzügyi (DeFi) elfogadottsági indexet, a kriptovalutás fizetést engedélyező vállalkozások számát, a Bitcoin (BTC) ATM-ek számát és a kriptovaluta kifejezések havi keresési volumenét. Ezt az alábbi ábrán láthatjuk:

crypto usage

forrás:https://finbold.com/

Maga a tanulmány 50 ország különböző mérőszámainak mintavételezésével arra összpontosított, hogy meghatározzák azokat az országokat, amelyek a legtöbbet fektetnek be a kriptóba.

 

Az USA és az Egyesült Királyság vezet

A kutatás megállapítja, hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság az első helyen áll, köszönhetően az olyan tényezőknek, mint a gazdaságuk mérete és a fejlett kriptogazdasághoz szükséges környezet. A tanulmány szerint azonban Ukrajna, amely az egy főre jutó GDP alapján Európa legszegényebb országa, a feltörekvő gazdaságok általános kriptoelfogadási trendjei miatt áll a rangsor élén.

Emellett az általános kriptovaluta használó tíz ország között Ukrajna a digitális eszközöket birtokló lakosság százalékos aránya alapján a 12,73%-os arányával az első helyen áll. Az ilyen országok gazdasági olyan kihívásokkal néznek szembe, mint a helyi valuta leértékelődése és ezért a lakosság értékmegőrzőként kriptovalutákba fektet. 

Nexo kriptovaluta váltó

Ezt a szempontot részben alátámasztja a kutatás előrejelzése, miszerint Nigéria a következő három évben a kriptovaluták legnagyobb általános használatával rendelkező országként fog szerepelni. A kutatók szerint, ha a kriptovaluta használat Nigériában a jelenlegi ütemben növekszik tovább, akkor a teljes lakosság digitális eszközöket fog használni.

Nigéria a 2022-ben tapasztalt piaci korrekció ellenére is a kripto iránti érdeklődésben vezető országok közé tartozik.

 

A medvepiac hatása a kriptovaluták elterjedésére

Bár a piaci zuhanás kétségbe vonta a kriptovaluták fenntarthatóságát, az iparág egy része úgy véli, hogy a jövőbeni fellendülés küszöbön áll. A Bloomberg Intelligence árupiaci stratégája, Mike McGlone például azt állítja, hogy a piac az év második felében rallyzni fog.

Érdemes megemlíteni, hogy a szabályozási szempontok részben befolyásolni fogják a kriptovaluták elfogadását a különböző országokban. Nevezetesen, a legtöbb ország a piaci összeomlásra reagálva felgyorsította a vonatkozó törvények megalkotására irányuló erőfeszítéseit.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.41% $64,518.11
Ethereum ETH -4.30% $3,394.45
BNB BNB -4.89% $577.76
Solana SOL -9.57% $131.78
XRP XRP -7.28% $0.4782
Dogecoin DOGE -10.67% $0.1189
Cardano ADA -10.94% $0.3694
Litecoin LTC -8.33% $71.27
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!