Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Rég nem volt ilyen alacsony az Ethereum tranzakciós díja

Rég nem volt ilyen alacsony az Ethereum tranzakciós díja

Az árfolyam csökkenése és a DeFi pillanatnyi csillapodása hatására rég nem látott alacsony szintekre csökkent az Ethereum tranzakciós díja.

 

1 éve nem volt ilyen olcsó az Ethereum hálózata

Júliusban jön az Ethereum London hard fork és az EIP-1559-es hálózatfrissítés, amely a soha nem látott magas tranzakciós díjakat és a skálázási problémákat hivatott megoldani. Azonban már most, mielőtt bevezetésre került volna a frissítés, az Ethereumnál a tranzakciós díjak csökkenése tapasztalható. 

Ethereum tranzakciós díj I Cryptofalka Forrás: https://laptrinhx.com/

Az Ethereum az a blokklánc, amely a versenytársakat arra késztette, hogy sokkal alacsonyabb hálózati díjjal hasonló, vagy éppen pont ugyanilyen céllal működjenek. Azonban a kompetitív blokkláncok a versenyt elbukhatják, ha az Ethereum blokklánc használata újra olcsó lesz.

A Glassnode kriptovaluta és blokklánc elemző cég legújabb kutatásából kiderül, hogy az Ethereum bányászati díjai több, mint 85%-kal csökkentek az elmúlt hónapokhoz képest. Az elmúlt időszakban 15 000 ETH-ról a hét napos átlag 1 900 ETH-ra csökkent. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók sokkal kevesebb tranzakciós díjat fizettek ki. Ennyire alacsony tranzakciós díjak több, mint egy éve nem voltak. Ez mellett az Ethereum árfolyama is nagyban csökkent az elmúlt hetekben.

ETH chart 05.23-06.23

 

Az árfolyam csökkenéssel párhuzamosan pang a DeFi szektor is

Az olyan DeFi projektek, mint a Compound (COMP), Aave (AAVE), Uniswap (UNI) és a Yearn Finance (YFI) május óta jelentős visszaesést szenvedtek el. Ezek a projektek olyan termékeket kínálnak, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy bankok vagy más pénzügyi közvetítők nélkül kölcsönt vegyenek fel vagy eszközeket cseréljenek egymással. A közelmúltban megnövelték az Ethereum hálózat népszerűségét, azonban ez a népszerűség kettős, ugyanis a népszerűséggel együtt jár a hálózati torlódás is. 

A tranzakciós díjak a hálózat iránti kereslettel együtt emelkednek. Minél nagyobb az igény a tranzakciók áthelyezésére, legyen szó akár NFT-ajánlatokról, akár kölcsönökről a Compoundon, annál kevesebb hely áll rendelkezésre további tranzakciók blokkba foglalására. Ennek eredményeként a tranzakciós díjak emelkednek. Ha több szabad hely áll rendelkezésre, a díjak csökkennek.

A Bitcoin és általában a kriptovaluta piac nyári visszaesése, stagnálása végett a DeFi projektek is mérséklődtek. A Glassnode június 7-én azt írta, hogy "az elmúlt hónap történelmileg nagy visszaesés volt”.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Éves viszonylatban még így is erős a DeFi szegmens

Tavaly júniusban még csak 1-2 milliárd dollárnyi érték volt lekötve az Ethereum-alapú DeFi protokollokban, a DeFi Pulse adatai szerint. Ez a total value locked (TVL), amely a teljes lekötött értéket jelenti, ma, ez az érték nagyjából 50 milliárd dollár körül mozog. Ez az érték május 11-én, egy nappal azután, hogy az Ethereum május 10-én elérte a mindenkori legmagasabb 4165 dolláros árfolyamot, 86 milliárd dollár volt. Miután az Ethereum a hétvégén 2000 dollár alá esett, a bányászokat, a kétszer alacsonyabb díjak mellett a kétszer alacsonyabb árfolyamok is sújtják.

DeFi TVL 1Y I Cryptofalka Forrás: https://defipulse.com/

A BitInfoCharts által gyűjtött adatok szerint, az átlagos tranzakciós díj június 20-án 3,50 USD volt; május 12-én 69,92 dollár volt. Tavaly óta nem volt ilyen alacsony, amikor egyet ETH ára 724 dollár volt. Ha ismét emelkedik a hálózat forgalma, minden bizonnyal visszaáll a díj mértéke magasabb szintre, hogy ezt a fejlesztők elkerüljék jövő hónapban implementálják a frissítéseket. Remélhetőleg soha többet nem látunk újra annyira magas tranzakciós díjakat, mint májusban. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.55% $70,081.04
Ethereum ETH -0.87% $3,729.09
BNB BNB 0.53% $621.7
Solana SOL -0.92% $180.78
XRP XRP -1.35% $0.5347
Dogecoin DOGE 2.01% $0.1678
Cardano ADA -3.17% $0.4864
Litecoin LTC -2.21% $86.71
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!