Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Coinbase tőzsde bitcoin készlete 2015-ös szintre csökkent

A Coinbase tőzsde bitcoin készlete 2015-ös szintre csökkent

A felhasználók szerint a kiáramlás előrejelzi a felezés előtti ellátási sokkot, míg mások úgy vélik, hogy a bálnák csak áthelyezik a tőkéjüket.

Készülnek valamire a bitcoin bálnák?

Coinbase kriptotőzsdén lévő Bitcoin-állományok kilenc éves minimumra csökkentek, ami arra utal, hogy a felhasználók állományuk jelentős részét áthelyezték a tőzsdéről.

A CryptoQuant jelentése szerint a bálnák hétvégén 18 000 bitcoint mozdítottak el közel 1 milliárd dollár értékben a Coinbase-ről. A tőzsde nyilvános megbízási könyvében jelenleg mintegy 394 000 BTC van, amelynek becsült értéke 20,5 milliárd dollár.

coinbase bitcoin készlet | CRYPTOFALKA

A BTC-állományukat a központi tőzsdékről kivonó bálnák bikás jelnek számítanak, mivel kevesebb Bitcoin áll így rendelkezésre eladásra. A közösségi médiában azonban a felhasználók megosztottak az átutalások jellegét illetően.

Egyesek úgy vélik, hogy a pénzeszközöket a letéti tárcákba helyezik át az árfolyam-emelkedésre várva, mivel a közelgő Bitcoin-felezés, amely alig két hónap múlva bekövetkezik, kínálati sokkot okoz. Mások úgy vélik, hogy az áthelyezett eszközöket likviditásra használhatják a tőzsdén kívüli (OTC) kereskedésekhez.

A halving előtti állapot úgy tűnik magasabb fokozatra kapcsolt. Minden bitcoin feleződés során az új BTC mennyisége, amely belép a piacra, a felére csökken. A következő BTC felezés áprilisban fog megtörténni, a 740 000-es blokkmagasságban.

Sok jel utalhat a közelgő kriptovaluta bikapiacra

Jelenleg naponta mintegy 900 BTC-t bányásznak, míg a Bitcoin ETF-ek napi nettó befolyása mintegy félmilliárd dollár. A Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) több milliárd dollár értékű kiáramlásával kapcsolatos spekulációk a bitcoin árfolyamát közel két hónap után először 39 000 dollár alá szorították az év elején. 

Miután a Grayscale eladásai lassultak, más Spot ETF alapkezelők kiemelt termékként tekintenek az új eszközosztályra. Vásárlásaik jelentősen megnövelték a BTC árfolyamát, ami február közepétől meghaladta a 50 000 dollárt is. 

Az áprilisi feleződés után a napi bányászott BTC mennyisége mintegy 450 BTC-re csökken, miközben az intézményi kereslet továbbra is emelkedik. Ez a hatalmas kínálat-keresleti rés már korábban is bikapiaci jellegűvé tette a bitcoin árát, és ha a történelem ismétli önmagát, akkor reális az esélye annak, hogy az új mindenkori csúcsok egy éven belül megtörténnek a feleződés után. 

coinbase bitcoin készlet | CRYPTOFALKA

Bár pontos előrejelzéseket nem lehet tenni, az árfolyammozgásokkal kapcsolatos elemzések és gazdasági spekulációk alapján lehet bizonyos következtetéseket levonni. Fontos azonban figyelembe venni a váratlan, úgynevezett "fekete hattyú" eseményeket is, amelyek drasztikusan megváltoztathatják az árfolyamokat.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.83% $64,384.33
Ethereum ETH 0.39% $3,446.52
BNB BNB -0.10% $574.41
Solana SOL 3.52% $164.81
XRP XRP -4.86% $0.558
Dogecoin DOGE -1.15% $0.121
Cardano ADA -4.57% $0.4279
Litecoin LTC -0.70% $71.63
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!