Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Saját memecoin-t kreálnál? Ismerd meg a Pump.fun-t!

Saját memecoin-t kreálnál? Ismerd meg a Pump.fun-t!

A Pump.fun egy Solana alapú piactér, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy létrehozzák a saját tokenjeiket, memecoinjukat.

Pump.fun: a kriptósok memecoin gyára

A Pump.fun egy Solana-alapú piactér, amely lehetővé teszi a kriptokereskedők számára, hogy könnyedén létrehozzák és terjesszék saját tokenjeiket, leggyakrabban "memecoinokat", vagyis olyan tokeneket, amelyeknek az újszerűségükön és a közösségi értékükön túl nincs sok belső értéke.

Több híresség is használta már a Pump.fun weboldalát saját memecoinjainak bevezetésére, bár a legtöbbjüknek nehézséget okozott a fenntartható árfolyamok megtalálása.

A platform emellett rendelkezik néhány beépített biztosítékkal a tisztességtelen viselkedés visszaszorítására, például a tokenek titkos fenntartásával a korai alkalmazók számára vagy a tokenek korai, kedvezményes eladásának lehetőségével. 

Hogyan kereskedhetek memecoinokkal a Pump.fun-on?

A Pump.fun kezdőlapja egy gridet jelenít meg a más felhasználók által nemrégiben létrehozott memecoinokkal. Ha a felhasználó talál egy olyan tokent, amely érdekli, csatlakoztathat egy Solana-kompatibilis kriptotárcát a képernyő jobb felső sarkában található gombra kattintva. A Solana-t támogató népszerű tárcák közé tartozik például a Metamask, a Phantom, a WalletConnect, a Solflare és sok más.

Egy adott tokenre kattintva egy oldalra jutunk, amely további információkat tartalmaz, beleértve a token árdiagramját, más felhasználók által hagyott kommenteket, a legutóbbi kereskedések listáját és egy felületet a token vásárlásához vagy eladásához.

A tokenértékesítés a hagyományos ajánlati könyv helyett kötési görbe alapján működik, ami azt jelenti, hogy a token iránti megnövekedett kereslet egy görbe mentén növeli a token árát, ami jutalmazhatja a korai vásárlókat.

Ha egy tokennek sikerül 69 000 dolláros piaci kapitalizációt felhalmozni, akkor azt a Solana-alapú Raydium decentralizált tőzsdén jegyzik, és 12 000 dollár értékben kerül letétbe a tőzsdén, majd elégetik.

Raydium Cryptofalka

A platform a tranzakcióknál 1%-os díjból, és 2 SOL bónuszból profitál, amikor egy token felkerül a Raydiumra. A platform a The Block adatai szerint napi több százezer dollárnyi díjat tett már zsebre működésének nagy részében. 

pump.fun I Cryptofalka

Fontos megjegyezni, hogy az ilyen tokenek vásárlása számos kockázatot rejt magában, mivel a likviditás gyakran alacsony, és a tokenek ára bármikor hirtelen bezuhanhat.

Hogyan hozhatom létre a saját memecoinomat a Pump.fun-on?

Meglepődnél milyen egyszerű. Egy új coin létrehozásához mindössze találnod kell egy figyelemfelkeltő nevet és egy szemrevaló grafikát. A felhasználók írhatnak egy rövid leírást az coinjukról, valamint linkelhetik a releváns közösségi média csatornákat, mielőtt 0,02 sol-t (jelenleg körülbelül 3 dollár) fizetnének az új memecoin létrehozásáért.

És tulajdonképpen ennyi — a Pump.fun lényege pont az egyszerűség és az új coinok bevezetésének minimális költsége.

Biztonságos a Pump.fun?

Nemrégiben a Pump.fun-t közel 2 millió dollár értékben fosztotta meg egy volt alkalmazott, akit végül letartóztattak és óvadék ellenében szabadon engedtek az Egyesült Királyságban a lopást követően.

A platform zárt forráskódú és zárt API-kkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a kód kevésbé látható a potenciális támadók számára, de azt is, hogy nem részesülhet független kódauditorok által végzett ellenőrzésekből, amelyek sebezhetőségeket keresnek.

Pump Cryptofalka

Bár a Pump.fun azt ígéri, hogy minden egyes memecoin tisztességesen indul, az előértékesítésre és a bennfentes allokációra vonatkozó korlátozások miatt még mindig lehetséges, hogy a csapat tagjai a bevezetés korai szakaszában nagy mennyiséget vásárolnak fel a tokenből azzal a szándékkal, hogy a későbbi felhasználók csatlakozását követően eladják a tokeneket. 

A memecoinokkal való kereskedés hasonló a szerencsejátékhoz, ezért csak olyan összeget kockáztass, amennyit nem félsz elveszíteni!

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.66% $66,755.61
Ethereum ETH 0.92% $3,510.92
BNB BNB -1.42% $584.81
Solana SOL -0.13% $177.51
XRP XRP 0.96% $0.6007
Dogecoin DOGE -0.89% $0.136
Cardano ADA -2.05% $0.4247
Litecoin LTC -3.17% $71.62
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!