Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi az a Toncoin (TON)? Kriptovaluta tárca a Telegramon

Mi az a Toncoin (TON)? Kriptovaluta tárca a Telegramon

Az Open Network egy a közösség által irányított blokklánc, melynek célja, hogy rugalmas szerkezetével kiszolgálja az átlagos felhasználók igényeit.

Mi az a Toincoin (TON): A Toncoin a TON hálózat natív kriptovalutája, amelyet a hálózaton végzett műveletekhez, tranzakciókhoz, játékokhoz vagy digitális gyűjteményekhez (NFT) használnak. A Toncoin egy kriptovaluta tárcát is tartalmaz, amely lehetővé teszi a jutalékmentes kriptotranszfereket a Telegram-felhasználók között.

Hogyan jött létre a Telegram Open Network?

2018-ban a Telegram üzenetküldő platform egy White Paper-t tett közzé egy Layer-1 blokkláncról, amit a Telegram Open Network-nek neveztek el. A projekt pénzneme, a 'Gram', arra lett tervezve, hogy finanszírozza a tranzakciós díjakat, kezelje a fizetéseket, és érvényesítse a hálózaton történő tranzakciókat.

A bevezetés hamar a címlapokra került. Az ICO során rekord összegű, 1,7 milliárd dollár gyűlt össze. De két évvel később a Telegram elállt a projekttől. Mi történt?

Telegram toncoin | Cryptofalka

A Durov-testvérek és a Telegram mérnöki csapata már közel járt a projekt befejezéséhez, de ekkor az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) bekapcsolódott. Bár a Telegram együttműködött az amerikai szabályozó hatóságokkal a token kibocsátásában, a SEC a projekt befektetőit jegyzési garanciavállalóknak tekintette, és Gram kibocsátását be nem jegyzett értékpapír forgalmazásnak tekintette. 

A Telegram megpróbált harcolni a döntés ellen, de 2020-ban Pavel Durov bejelentette, hogy leállítják a fejlesztéseket, és megkezdte a befektetőknek a visszatérítéseket. Itt lépett közbe a közösség. 

NewTON, azaz the TON Foundation

A TON kódja nyílt forráskódú volt, elérhetővé tették a GitHubon, lehetővé téve bárkinek, hogy hozzájáruljon a fejlesztéséhez. Egy közösségi fejlesztőcsoport úgy döntött, hogy ott folytatja, ahol a Telegram abbahagyta, és új funkciókat épít. A jelenlegi hálózatot Anatolij Makosov, egy szoftverfejlesztő, és Kirill Emelianenko, egy programozó és fizika-matematika doktor, hozta létre és fejlesztette tovább. 

A TON Alapítvány, egy nonprofit támogatói csoport, átnevezte a projektet The Open Networkre, megtartva a TON becenévet. 

A Toncoin és a TON hálózat technológiája

A Toncoin a TON hálózat natív kriptovalutája. Használható hálózati műveletekhez, tranzakciókhoz, a TON-on épített játékokhoz vagy NFT gyűjteményekhez.

A token emellett egy olyan kriptotárcát is kínál, amely lehetővé teszi a díjmentes kriptotranszfereket a Telegram felhasználók között, és ez a fő módja annak, ahogyan a felhasználók interakcióba lépnek a Telegram Mini alkalmazásokkal. Ezek a Telegram JavaScript alapú interfész ökoszisztémán keresztül működnek, amely lehetőséget nyújt a vállalkozásoknak az alkalmazáson belüli tartalmak létrehozására.

Az Open Network más szolgáltatásokat is kínál, beleértve a TON Storage-t, a TON Proxy-t (egy decentralizált VPN szolgáltatást) és a TON naming(domain) rendszerét. A Toncoin a szolgáltatások fizetésének fő eszköze. Saját alkalmazásboltja is van, több mint 500 aplikációval, amelyek szintén ezt a kriptovalutát használják.

A TON egy sharded, proof of stake konszenzusmechanizmust használ, ami lehetővé teszi a tranzakciók párhuzamos feldolgozását, javítva ezzel a tranzakciók sebességét. 2021-ben érte el a csúcsot, amikor másodpercenként 55 000 tranzakciót volt képes feldolgozni. A vállalat állítása szerint a hálózat akár egymilliók tranzakciót is tud kezelni.

Mi várhat a TON projektre a jövőben? (Roadmap)

A 2023 második negyedévi TON fejlesztői jelentés szerint a hálózat fejlesztői tevékenysége növekedést mutat, miközben más projektek stagnáltak a közelmúlt kriptó téljében.

A TON hálózat fejlesztési aktivitása éves összehasonlításban 102%-kal nőtt. Június végére a fejlesztők száma elérte a 9 134-et, ami 6,56%-os növekedést jelent áprilishoz képest.

Toncoin I Cryptofalka

A TON stratégiája az volt, hogy kihasználja a Telegram közösségét, hogy bevonzza az új projekteket a Toncoin építésére, és ezen kersztül a Toncoin felhasználását. Remek példa erre a Tap Fantasy, egy MMORPG blokkláncjáték, amely 2023 augusztusában váltott a TON-ra a Binance Chainről, hogy kihasználja a projekt integrációit a Telegram platformon 700 millió havi aktív felhasználója révén. 

A TON stratégiája eddig sikeresnek bizonyult, amit az is bizónyít, hogy piaci kapitalizációja alapján már a top 20-ban van, olyan nevek mellett, mint a Link, a Polkadot vagy a Polygon.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.18% $57,983.59
Ethereum ETH 1.82% $3,132.93
BNB BNB 2.64% $535.94
Solana SOL 2.30% $138.82
XRP XRP 10.31% $0.5142
Dogecoin DOGE 2.33% $0.1089
Cardano ADA 5.48% $0.4218
Litecoin LTC 2.02% $70.37
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!