Jegybankok fiat pénzt nyomtatnak, a Binance BNB-t éget

Szerző: | ápr 19, 2021 | Kriptovaluta

Itt az újabb BNB égetés! A jegybankok a fiat pénz nyomtatásával tartják életben a gazdaságot, közben a Binance elégeti a profitját, a BNB felértékelése érdekében.

 

Megvolt a 15-ik BNB égetés

Múlt pénteken (április 16) megtörtént a Binance tizenötödik BNB tokenégetése, ami a binance chainen követhető adatok alapján 600 millió USD-t tett ki. A Binance a tőzsde és a BNB indulásakor elkötelezte magát, hogy negyedévente megsemmisíti a kereskedési díj formájában hozzájuk visszaáramló Binance Coin egy részét, folyamatosan csökkentve ezzel a kezdeti 200 millió BNB mennyiségét 100 millióra. A tokenégetés ütemterve szerint a tőzsde a hasznának kb. 20%-át égeti el BNB-ben, de a jelenlegi arány vélhetően sokkal nagyobb volt ennél.

BNB burn

 

Jól állnak a Binance Coin fundamentumai

Sam Bankman-Fried az FTX – az egyik legnagyobb származtatott kripto termékeket forgalmazó tőzsde – CEO-ja szerint a Binance becsült bevétele 1 milliárd USD körül lehetett az első negyedévben. Összehasonlításképpen a Coinbase összes eddigi haszna 780 millió és 1.3 milliárd USD között volt 2014-óta. A Coinbase sem kispályás a kriptós cégek között, ezen a héten listázták be a részvényeit a Nasdaq tőzsdén.

Bankman-Fried számítása figyelembe veszi a kereskedési díj súlyozott átlagát, és a tőzsde forgalmát, ebből arra következtetésre jutott, hogy a tőzsde a negyedévben kb. 750 millió USD haszonra tett szert és ennek 70-80%-át semmisítette meg a tokenégetés során.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

A Binance Coin az egyik legjobban teljesítő altcoin 2021-ben

Március 27-e óta a Binance Coin 180%-ot rallizott 233 USD-ről egészen 640 USD-ig, ezzel a BNB piaci kapitalizációja felment a nagy versenytárs, az ETH harmadáéra. A jelentős felívelés mögött valószínűleg a Binance tőzsde és a származtatott kereskedés teljesítménye állhat, illetve a Binance Smart Chain népszerűsödése.

A Binance Smart Chain kiemelkedő napi forgalmakat bonyolított az eddigiekhez képest. A BSCScan – ami a Binance Smart Chain explorere – adatai alapján a blokklánc tranzakcióinak száma a januári napi 380 ezerről 4.7 millióig ugrott fel. Mivel a Binance Smart Chainen a fizetőeszköz a BNB, és a mostanában rendkívül népszerű PancakeSwap szintén BSC alapú, a BNB coinokra kimagasló igény támadt.

 

BSC transactions

 

A Binance Smart Chain lendülete folytatódik

Az első negyedévben a CoinGecko kimutatása szerint a Binance Coin volt az egyik legjobban teljesítő kriptovaluta, 710%-ot emelkedett az időszakban. Az elemzők továbbá az Ethereum magas hálózati díját is hajtóerőnek gondolják a BNB felívelése mögött.

A többi Ethereum-gyilkosnak tartott coin hasonlóan jól profitált az ETH hálózati díjak elszállásán: az ADA 555%-ot, a DOT pedig 294%-ot emelkedett Q1-ben.

BNB chart

Nagy Gábor

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka