Jön a PayPal Coin az ismert cég stabilcoinja

Szerző: | jan 10, 2022 | Kriptovaluta

A PayPal Coin lehet a következő projekt, amivel az e-fizetési óriás előáll: egy amerikai dollárhoz kötött stabilcoin.

 

Érkezik a PayPal Coin

Ha azt gondolná az ember a napjainkban zajló piaci korrekció révén, hogy a kriptovaluta ipart temetni kellene téved, ugyanis a PayPal éppen a saját kriptovalutája kifejlesztésén dolgozik.

Paypal coin | Cryptofalka

Forrás: Cointelegraph

A PayPal egy stabil érme kifejlesztésén dolgozik, amely valószínűleg az amerikai dollárhoz lesz kötve. A projekt ütemtervéről nincs még pontos információ. Jose Fernandez da Ponte, a PayPal kripto- és digitális valutákért felelős alelnöke a Bloombergnek nyilatkozva elárulta, hogy a törekvés egyelőre csak feltáró jellegű, mégis nagyon komoly, annak ellenére, hogy még nem voltak konkrét tervek a gyakorlati megvalósításra. Azonban azt kijelentette, hogy jóváhagyás esetén a PayPal Coin minden szükséges szabályozási előírásnak megfelel:
„Egy stabil érmét kutatunk; ha és amikor tovább akarunk lépni, természetesen szorosan együttműködünk a megfelelő szabályozókkal.”
 

Mi értelme egy stabilcoinnak a PayPal számára?

Egy stabilcoin fejlesztése bizonyos előnyöket kínál a PayPal számára. Például elkerüli az ingadozóbb és decentralizáltabb kriptovaluták körül fennálló szabályozási nyomást, nyugalmat biztosít az ügyfeleknek, hogy a pénztárcájukban tartott összeg idővel azonos értéket fog képviselni. Ezenkívül jobban illeszkedik a PayPal üzleti modelljéhez, amely lényegében egy engedélyekkel rendelkező pénzutaló rendszer.
 
stabilcoin | Cryptofalka

Forrás: https://krdo.com/

 
A PayPal Coin -t és annak kódnevét 2021 elején fedezte fel Steve Moser, egy szoftverfejlesztő, aki novemberben arra is rájött, hogy a PayPal App kódja utalásokat tartalmaz a NEO kriptovalutával való lehetséges kompatibilitásra.
 
A NEO egy kínai fejlesztésű intelligens szerződéseket kezelő blokklánc, amelyet a kínai Ethereum néven is ismernek. A 2017-2018-as bikapiac idején nagy népszerűségnek örvendett, főként azért, mert az egyik első Ethereum-gyilkosként bélyegezték. A következő években azonban nem sikerült felkelteni a közvélemény figyelmét. Jelenleg a 69. helyen áll a TOP 100 legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta között.
 
 

A PayPal aktív tagja a kripto-közösségnek

Peter Thiel, a PayPal társalapítója már 2021-ben figyelmeztette az amerikaiakat arra, hogy a Bitcoin Kína pénzügyi fegyvere lehet, és arra szólított fel, hogy szorgalmazzák az amerikai kripto-ipar kutatás-fejlesztését, hogy ne maradjanak le a kriptovaluták és a digitális eszközök piacának uralmáért folyó versenyben. Azonban azóta Kína nagyjából betiltott minden kriptovalutával kapcsolatos tevékenységet, kezdve a bányászattól a kereskedésig és csak a saját állami kriptovalutája, CBDC -je kifejlesztésén dolgozik.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
2020-ban a PayPal bejelentette a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin és a Bitcoin Cash vásárlására szolgáló funkciót, és azóta kibővítette szolgáltatásait, lehetővé téve a kriptovaluták értékesítését is. Azt is fontos megjegyezni, hogy a PayPal alapító tagja volt a Libra Association-nak, a Facebook által vezetett kezdeményezésnek, amely egy több nagyvállalat által ellenőrzött kriptovaluta létrehozására irányult. A projekt végül kudarcot vallott, de úgy tűnik, hogy a PayPal hajlandó tanulni a Facebook hibáiból, hogy sikeresen bevezesse saját kriptovalutáját.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka