Crypto piac 2019-es évzáró, illetve mire számítsunk jövőre?

dec 31, 2019 | 0 hozzászólás

Előre is Boldog új évet kívánunk minden CryptoFalka olvasónak! 🎉🍾A crypto piac idén is rengeteg fontos eseménnyel és érdekes mozdulattal lepte meg a kriptovaluta világ szerelmeseit.  Megnézzük mi történt 2019-ben a crypto piacon, valamint, hogy mire számítsunk 2020-ban?

 

Erősödő Bitcoin dominancia, alul teljesítő altok

Bitcoinról szólt az év eleje a piacon. Míg az altok gyengélkedtek, a BTC-nek elég komoly emelkedést sikerült produkálni az év első felében. A második félévben visszaesett a vezető kriptovaluta teljesítménye is, és az altokkal együtt, azóta csökkenő trenden mozognak.

Nem teljesítettek tehát szépen az altcoinok az évben, sőt elég masszívan széttépázták a piacukat. Egy-egy név tudott emelkedéseket produkálni, de a makro trendet erős lejtmenet jellemzi. Nagy átlagban folytatódott a 2018-ban kezdődött zuhanás, ami alól alig pár névnek sikerült kivételt képeznie. Ilyen, kiemelendő teljesítmény tudott nyújtani altok közül a ChainLink, és a Binance coinnak is voltak szép időszakai.

Érdemes megjegyezni azokat a neveket, amik gyenge piacon is tudnak kiemelkedőt alkotni, de összességében elmondható, hogy tovább rendült a bizalom az altokkal szemben az év során.

Crypto piac 2019 (BTC, ETH, XRP, LTC)

Crypto piac 2019 (BTC, ETH, XRP, LTC)

Míg az altok esetében folytatódott az erős eladói nyomás, a Bitcoin szépet tudott villantani az év első felében. 3000 USD-ről egészen 14000 USD-ig emelkedett az árfolyam. Új árfolyamcsúcsot nem sikerült dönteni a korábbi 20 ezres plafon helyett, és az év második felében 7000 USD környékére esett vissza az árfolyam, azonban az év eleji BTC emelkedés ismét hozott némi bizalmat a piacra a 2018-s vérengzés után.

Bitcoin vitte tehát az évet. Ez meglátszik a piaci kapitalizációk alakulásán is. Egészen 69%-ig emelkedett a BTC dominancia a crypto piacon, ami jelzi milyen kevés tér jutott az altoknak az évben. 

 

Erősebb a “HODL”, mint valaha a crypto piacon

A 3000-tól 14000 dollárig tartó rally alatt a Bitcoin készlet nagy része gyakorlatilag meg sem mozdult a felhasználói tárcákban a crypto piacon..

Alistair Milne nyilatkozott arról, hogy az elmúlt fél évben a Bitcoin készlet 70%-a teljesen érintetlen volt. Erre pedig még a 2016-os Bitcoin blokk felezés előtt volt csak példa.

 

Gyengélkedő Ethereum és ICO piac, táguló stablecoin tárház

Jelentősen csillapodott az év során az ICO láz is. Ez összefügg a második legnagyobb kriptovaluta, az Ethereum hanyatlásával. 

2018-ban nagyot robbant az ICO piac, azonban az ETH blokkláncon indított projektek túlterhelték az Ethereum hálózatát, amire rárepültek a shortolók. Ez nagyobb veszteségeket okozott az ETH árfolyamban és az ICO piacon egyaránt. 

Forrás : Link

Nem kímélték az ICO-kat a szabályozók sem. Sikeresen lépnek fel egy zabolázatlan piac ellen. Valóban nagyon sok meggondolatlanság vette körül az ICO projekteket, így elengedhetetlenné vált szigorítás. A SEC (Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet) kemény hozzáállást tanúsít (Pl Kik eset), nehéz a megfelelés, eredményül pedig csökkent az ICO projektek száma.

Az STO projektekkel szemben azonban továbbra is nagy a remény. Itt digitális értékpapír token kibocsátásról van szó. Az STO-kat értékpapíroknak tekinti a SEC is. Ez szigorú procedúrát jelent, azonban valóban ez lehet crypto piac újabb dobása. A hagyományos utility tokenekkel szemben, STO esetében ugyanis részvényt vásárolsz, így részesedhetsz a cég nyereségéből is.

crypto piac security token

Terjedtek viszont az évben a stablecoinok. A legismertebb, Tether mellett sok más stablecoin is elterjedt piacon (PAX, TUSD), és a tőzsdék közt is egyre elterjedtebb a stablecoin párok elleni kereskedés. Jó menekülő útvonal tud lenni a kereskedőknek rosszabb piacon, és helyettesíteni tudja a fiat elleni kereskedést. Emellett sokan arbitrázs kereskedésre is használják őket. Balhék és bizonytalanság továbbra is övezi a környezetüket, de általában sikerül tartaniuk az 1 USD-hez igazított árukat.

 

Facebook Libra, meg a kínai blokklánc állásfoglalás

A crypto piac nagy nyári sláger volt a Facebook kriptovalutájának, a Librának a híre. A kriptovaluta berkekben megosztónak számított a projekt. A befektetők kezdetben imádták, végül kihátráltak mögüle, ugyanis a szabályozók megpróbálják elkaszálni a projektet. Óriási volt a hype az amúgy stablecoinok tárházát bővítendő kriptovaluta körül, azonban lényegi pontokon nem felelt meg a SEC előírásainak. Az álláspontok nem nagyon közelednek azóta az ügyben, így egyelőre távolinak tűnik, hogy megkapja a szabályozók engedélyét a Libra.

Kína is aktív volt 2019-ben a crypto térben. Az ország vezető szerepe még mindig megkérdőjelezhetetlen a crypto piacon. Ezt fent is szeretnék tartani, így állami szinteken meglehetősen sokat közeledtek a blokklánc technológiához. Egyrészt államilag támogatják a blokklánc technológia adoptálást, másrészt saját nemzeti kiptovalutával is jelentkezik a közeljövőben a Kínai Nemzeti Bank.

Az év végét alaposan felrázta a kínai kripto szigor. A kormány kiáll a blokklánc mellett, ez azonban nem feltétlenül érinti a jelenlegi crypto piacot. Erősek a szabályozások az országban, és határozottan fel is lépnek az illegális crypto kereskedelem ellen. Ez az év vége felé több, mint 200 crypto tőzsdét bezárattak.

Forrás: Link

 

Mit várunk 2020-ban leginkább a crypto piacon?

Crypto piac 2020 május – Bitcoin blokk jutalom felezés: A kibányászott blokkért kapott jutalom a felére csökken jövőre. Az esemény 4 évente történik meg, pontosabban minden 210 ezredik kibányászott blokk után. Az esemény eredményeként csökken a kibocsátandó Bitcoinok száma. 2020-ban a jutalom 12.5 BTC-ről 6.25 BTC-re csökken majd. Ez mindenképpen egy olyan pillanat lesz, aminek hosszútávra szintén lesz árfelhajtó hatása a crypto piacon, a kérdés csupán az, hogy ez mikor fog pontosan bekövetkezni? Erre valószínűleg senki sem fog tudni pontos választ adni, viszont a hosszú távra tervezőknek nincs is erre szükségük. Számukra egy a biztos, nagy valószínűséggel a következő években is tovább folytatja a profitáló emelkedő trendjét a vezető kriptovaluta.

Crypto piac és az Ethereum: Az Ethereum 2.0 fejlesztését, mely a korábban szapult blokklánc tehermentesítését célozza. Nehéz éve volt az Ethereumnak, 50%-t esett az árfolyam az évben BTC ellenében. Megváltóként várják emiatt többen a fejlesztést, és az árfolyam emelkedésére spekulálnak. Az eseménynek nincs pontos időpontja, a legutóbbi hírek szerint július végére várják a megjelenését.

2019 kedvence tőzsdéje – Binance Margin Trade platform: Egyértelműen a Binance-é a vezető szerep a crypto tőzsdék között, igyekszenek is kiszolgálni a felhasználóikat. Nyári újításukként megjelent a tőkeáttétes kereskedésre szolgáló platformjuk, elég széles választékkal, illetve Bitcoin futures kereskedés is elérhető már az oldalon. Biztosak vagyunk abban, hogy 2020-ban is vezető szerepet fognak játszani a crypto piacon és rengeteg újítással fognak jönni jövőre is.

cryptofalka_szilveszter

A borítókép tulajdonosa a cointelegraph oldal

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. HAVI 150$ PROFIT, ENNYI A BITCOIN HOSSZÚTÁVÚ ÁTLAGA
  3. BITCOIN FELEZÉS, JELENTŐSEN NŐ A GOOGLE KERESÉSEK SZÁMA
  4. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  5. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  6. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL
  7. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

     

 

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 35tHyC7NEBrZZ4iqR3t44USnyYeNqyWFkD
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LRp3T4gxZbep6U1bjeDZ9CxKpb8xbnDZr6

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Előző fél év átlagos havi profitjai

Currency Converter

Mi az az altcoin?

A Bitcoinon kívül az összes kriptovalutát, amik blokkláncon futnak altcoin-nak hívjuk (alternative coin). Jelenleg a Bitcoinon kívül több ezer kriptovaluta...

Ethereum (ETH), programok és projektek egy blokkláncon

A kriptovaluták világát ismerők és nem ismerők számára egyaránt a legnépszerűbb eszköz a bitcoin. Nem csak történeti háttere okán, hanem piaci részesedését,...

Blokklánc a gyakorlatban: logisztika, ellátási lánc

A logisztika, mint iparág az előrejelzések szerint 2023-ra 15,5 trillió dolláros ágazattá fog nőni. Ez nem csak egy hatalmas értékű tevékenység, hanem...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (2/2 rész)

A köznyelvben a Bitcoin magába foglalja az egész kriptovilágot, pedig a lényeg és a valóban forradalmi újítás a színfalak mögött, magában a rendszerben, az...

Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019 – Cryptofalka

Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit tudnod kell a kriptovaluta adózásról, legyen szó kereskedésről vagy bányászatról, adózz akár...

A blokklánc biztonságos használatának titkai

A blokklánc technológia néhány éven belül a feje tetejére állíthatja az egész világot. Márpedig ez csak akkor lesz lehetséges, hogy ha a blokklánc biztonsági...

Mi is az az okos szerződés avagy smart contract?

A smart contract magyarul okos szerződést jelent. Az okos szerződés egy olyan szerződés, amely az előre meghatározott feltételek érvényesülése esetén...

Fő a biztonság! Mi is az a nyilvános kulcsú titkosítás?

A nyilvános kulcsú titkosítás (Public-Key-Kryptographie PKC), más néven aszimmetrikus kriptográfia, olyan keret (Framework), amely mind a privát, mind a...

Kriptovaluta tőzsde ismertető! Minden, amit tudnod kell a nagyokról

A mai cikkünkben tartunk egy kriptovaluta tőzsde körképet! A jelenleg két talán legfontosabb kriptovaluta tőzsdét, a Binancet és a Bitmexet vesszük górcső alá...

Satoshi Nakamoto, a titokzatos programozó a Bitcoin mögött!

A kriptovilág domináns valutája, a Bitcoin kapcsán jogosan merülhet fel bennünk, hogy miként jött létre, ki áll mögötte. A létrehozó, ötletgazda személye után...

Bitcoin kereskedési tippek egy veterán tőzsdei kereskedőtől

A tapasztalt kereskedők tanulnak a hibáikból és olyan Bitcoin kereskedési tippek-et állítanak fel, amelyek megakadályozzák, hogy újra ugyanabba a hibába...

Amit a tőzsdei kriptovaluta párokról tudni érdemes

Ebben a cikkünkben a különböző kriptovaluta párokról találhattok bővebb információkat. Ezek a párok a legtöbb tőzsdén megtalálhatóak. A két legismertebb...

Kriptovaluta, a jövő pénze vagy egy megfoghatatlan vagyontárgy?

A modern kor emberének 21. századi termékekre van szüksége. Igaz ez a technikai kütyükre, a közlekedési eszközök változatosságára, a lakóhelyünk, élőhelyünk...

Egy beállítás, amit mindenképpen használj – Kétfaktoros hitelesítés (2FA)

A kétfaktoros hitelesítés (2FA), a többtényezős hitelesítések egyik formája és abban különbözik az egyszerű felhasználónév és jelszó bejelentkezési...

Blokklánc a kormánynál: mit profitálhat az állam a technológiából

Már számos cikkünkben ismertettük, hogy miként válik a mindennapjaink részévé a blokklánc technológia és milyen módon lesz biztonságosabb, ellenőrizhetőbb és...

Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?

Hogy miért éri meg Bitcoinnal kereskedni? Új technológia ide vagy oda, a legtöbb embert a Bitcoin és a kriptovaluta piacára nem az technológia, hanem a...

Coin burn – Hogyan működik a Binance Coin égetés?

Az égetés azt jelenti, hogy a kriptopénzt egy nem létező, hibás wallet címre küldik, amihez így soha többé nem lehet hozzáférni. Ezzel csökken a forgalomban...

Hogyan tároljuk a kriptovalutáinkat! – Kriptotárca ismertető

A kriptovaluta megvásárlását követően a következő ,,gond”, hogy hol tároljuk, hol tartsuk azokat biztonságosan, erre lehet alkalmas egy kriptotárca. Ahogyan...

A kriptopiac legveszélyesebb befektetése – Mi is az az ICO?

Az Initial Coin Offering (ICO) egy pénzgyűjtési módszer kriptovaluták felhasználásával. A használata a legnépszerűbb azokban a projektekben, amelyek még nem...

Facebook Libra: se vele, se nélküle

Abban talán minden kripto hívő egyetért, hogy a digitális valuták széleskörű elterjedéséhez (és ezáltal az árfolyam emelkedéséhez) elengedhetetlen, hogy a...

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.