Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Solana pénztárcákat hackeltek meg

Solana pénztárcákat hackeltek meg

Solana alapú pénztárcákból sok millió dollárt lopott el egy hacker a privát kulcsok megszerzésével. Még nem derült ki, pontosan hogyan.

 

Solana pénztárcákat ürített ki egy hacker

Augusztus 2-án a Twitteren számtalan felhasználó számolt be arról, hogy feltörték a Solana pénztárcáját. A kizsákmányolások a Slope mobiltárca-alkalmazásokhoz kapcsolódtak, és nincs bizonyíték arra, hogy a Solana protokollt vagy annak kriptográfiáját veszélyeztették volna.
 
Grayscale Solana Trust I Cryptofalka Forrás: cryptonews.com
 
Egy blokklánc nyomozó, PeckShield augusztus 2-án azt mondta, hogy a széles körben elterjedt feltörés valószínűleg egy "ellátási lánc-probléma" következménye, amelyet arra használnak ki, hogy az érintett pénztárcáknak ellopják a felhasználók privát kulcsait. A közlemény szerint az eddigi becsült veszteség körülbelül 8 millió dollár.
 
A Solana-alapú pénztárca-szolgáltatók, köztük a Phantom és a Slope, valamint az NFT piactér, a Magic Eden is megszólalt a támadás kapcsán. A Phantom pénztárca-szolgáltató megjegyezte, hogy más csapatokkal együttműködve dolgozik a probléma felderítésén, és kijelentette, hogy „nem hiszi, hogy ez Phantom-specifikus probléma”.
 
 
 
 
A Slope elmondta, hogy együttműködik a Solana Labsszal és más Solana-alapú protokollokkal a probléma pontos azonosítása és orvoslása érdekében, bár "még nem történt jelentős áttörés". Másnap kiadott egy levelet, amelyben megerősítette, hogy "a Slope pénztárcák egy csoportja kompromittálódott a jogsértés következtében". 
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Több millió dollárt loptak el

@nftpeasant Twitter-felhasználó azt mondta, hogy augusztus 2-án 6 millió dollár értékű pénzt szippantottak ki a Phantom pénztárcákból nagyjából 10 perces időszak alatt. Volt olyan eset, hogy egy Phantom pénztárca felhasználó 500 000 dollár értékű USDC-t veszített el.

 
A népszerű nyomozó, aki magát „láncon belüli nyomozónak” hívja @zachxbt szintén utánajárt, és felfedte, hogy a hackerek hét hónappal ezelőtt a Binance-en regisztrálták a támadáshoz kapcsolódó elsődleges pénztárcát. A tranzakciós előzmények azt mutatják, hogy a pénztárca a mai napig alvó volt, mielőtt a hackerek négy különböző pénztárcával tranzakciókat hajtottak végre 10 perccel a támadás megkezdése előtt.
 

[embed]https://twitter.com/zachxbt/status/1554630366379626498[/embed]

Különböző jelentések érkeztek arról is, hogy hány pénztárcát érintett, és eddig mekkora a kár. A Mist Track kriptográfiai nyomon követési platform a Twitteren keresztül közölte, hogy akár 8000 pénztárcát is feltörhettek. Közben az Ava Labs vezérigazgatója és alapítója, Emin Gun Sirer kijelentette, hogy ez a szám 7000 pénztárca körül volt. Azt mondta, úgy véli, hogy mivel úgy tűnik, hogy a tranzakciók megfelelően vannak aláírva, "valószínű, hogy a támadó hozzáférést szerzett a privát kulcsokhoz".
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.18% $67,056.31
Ethereum ETH 0.53% $3,121.12
BNB BNB -0.09% $580.62
Solana SOL 0.34% $173.65
XRP XRP -0.32% $0.5222
Dogecoin DOGE -0.72% $0.1549
Cardano ADA -0.63% $0.481
Litecoin LTC 0.12% $84.14
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!