Nyilatkozott a CEO, aki a vállalat pénzéből Bitcoint vásárolt

Szerző: | Sze 23, 2020 | Bitcoin hír, Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

A Nasdaqon is listázott MicroStrategy CEO-ja a cég 500 milliós tartalékából 425 millióért Bitcoint vásárolt. Biztonságosabbnak gondolták, mint az inflációt választani.

 

Nagyobb biztonságban érzik a pénzüket Bitcoinban, mint készpénzben

A MicroStrategy CEO-ja Michael Saylor szerint a FED jelenlegi politikája az, ami arról győzte meg, hogy érdemesebb Bitcoint vásárolnia cégének ahelyett, hogy a készpénzen “ülnének”. Az elmúlt időszakban többször írtunk már mi is arról, hogy a jelenlegi alacsonyan tartott kamat környezet és a végtelen pénznyomtatás gyakorlatilag ellehetetleníti a hagyományos befektetési formákat. Ugyanis azok elhanyagolható hozamait a várhatóan majd felpörgő infláció fogja felemészteni. A MicroStrategy gyakorlatilag megelégelte, hogy egyre csökken a vállalat vásárlóereje.

Erős meggyőződésünk, hogy kevésbé rizikós Bitcoint tartani, mint mondjuk készpénzt vagy fizikai aranyat. – Nyilatkozta a vállalat vezetője

Korábban a vállalat a tartalékait hagyományos befektetésekbe fektette. A MicroStrategy vezetője ezt a stratégiát akkor kezdte el megkérdőjelezni, amikor a Covid-19 válság hatására a hozamok drasztikusan csökkenni kezdtek. Becslése szerint a fizetőeszközök elértéktelenedése két számjegyűre is megnőhet, ezzel drasztikusan csökkentve a pénz vásárló erejét. (Itt évi 20%-ról is beszél, amit picit erősnek érzünk. De láthattuk, hogy bizonyos termékek ára Magyarországon is több helyen tapasztalt évi 10-11%-os inflációt is.)

MicroStrategy Bitcoint vásárolt I Cryptofalka

Forrás: https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-09-22/ceo-says-bitcoin-is-safer-after-moving-firm-s-cash-to-crypto

Amiben biztos volt és egyezett a vállalat többi tagjával is a véleménye, hogy nem hagyhatják, hogy az 500 millió dollár értékű tartalékukat csak úgy hagyják elinflálni. A fizikai arany és az ingatlan voltak azok, amik a Bitcoin vásárlás mellett még felmerültek. Az ingatlan vásárlást főleg a Covid-19 miatt, míg az arany vásárlást a digitalizáció miatt vetették el. A mai világban egyszerűen előnyösebbnek találták a Bitcoint.

 

Ezzel a MicroStrategy az első vállalat, ami jelentős mértékű Bitcoint vásárolt publikusan

Még nyáron augusztus közepén történt meg az első vásárlás sorozat, ekkor 250 millió dollár értékben vásároltak Bitcoint. Ezután szeptember 15-én újabb 175 millió dollár értékű Bitcoint vásárolt a MicroStrategy. Ezzel az 500 millió dollár értékű állományuk 85%-át Bitcoinba helyezték.

Természetesen a terv megvalósításához meg kellett győznie a vállalat többi befolyásos szereplőjét is. Ezért rengeteg megbeszélést és workshopot szerveztek, ahol mérlegelték az eshetőségeket, de végül a CEO úgy nyilatkozott, hogy viszonylag könnyen belátták a többiek is, hogy jobban jár így a cég.

Ami viszont annál nehezebben ment az a több száz millió dolláros vásárlás lebonyolítása volt. Amit végül több ezer tranzakcióra való szétosztással és megfelelő eszközökkel sikerült úgy lebonyolítani, hogy ne mozgassák meg vele a Bitcoin árfolyamát. 

bitcoin tárca

A MicroStrategy szerint a következő 6 hónapban több vállalat is fogja követni a példájukat.

 

A vállalatok és intézményi befektetők jó hatással lehetnek a Bitcoin volatilitására

Michael Saylor azt is kifejtette, hogy őt a jelenlegi volatilitás kevésbé érdekli, ugyanis hosszabb távra tervez a Bitcoinnal. Sőt úgy gondolja, hogy a hozzá hasonló vállalatok, akik több száz millió dollár értékben fognak Bitcoint vásárolni majd tartani, csillapító hatással lesznek a volatilitásra is.

Szerinte annak ellenére, hogy még relatíve apró, könnyen támadható piacról van szó, valamint, hogy a hét minden napján, a nap bármelyik órájában bárki lebonyolíthat egy tranzakciót, a jelenlegi volatilitás még nem is vészes. Próbáljon meg bárki mondjuk 200 millió dollár értékű fizikai aranyat eladni mondjuk egy vasárnapi délutánon, hozta fel példának.

Ha szeretnél még többet tudni a témáról hallgasd meg Pomp podcastjét róla ➡️ LINK

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Idővel a Bitcoin az aranynál is jobb értékörzővé válhat
  2. Bitcoin árfolyam 10000-11000$ között pattog
  3. Így vásárold meg első Bitcoinodat Coinbase segítségével
  4. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020 ; Cryptofalka
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Miért van velünk az infláció? Hogyan védekezhetünk ellene?

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.