Mi az Avalanche (AVAX) és hogyan működik?

Szerző: | szept 15, 2021 | Kriptovaluta

Ahogy a blokkláncok fejlődnek, egyre hatékonyabb megoldásokkal tudnak szolgálni, az Avalanche (AVAX) számos ígéretes megoldást rejt.

 

Hogy indult az Avalanche (AVAX)?

Az Avalanche blokkláncot 2020 szeptemberében indította útjára az amerikai Ava Labs csapata. Az Ava Labs 6 millió dollárt (amerikai dollárt) gyűjtött össze magán, és nyilvános token értékesítéssel, összesen 48 000 000 dollár értékben. Az Avax Labs mögött álló háromfős csapat Kevin Sekniqi, Maofan “Ted” Yin és Emin Gün Sirer.

Egy projekt esetében fontos arra a kérdésre megtalálni a választ, hogy milyen problémát old meg? Az AVAX három fő problémát próbál megoldani. Ezek a skálázhatósághoz, a tranzakciós díjakhoz és az átjárhatósághoz kapcsolódnak. A blokkláncon futó projektek hagyományosan küzdenek a skálázhatóság és a decentralizáció egyensúlyának a megőrzésén. Részben felhasználók növekvő száma miatt. Illetve a nagy aktivitással rendelkező hálózat dolga nehezebb ha a tranzakciók érvényesítéséről van szó. A Bitcoin (BTC) jó példa erre a problémára, mivel a tranzakciók feldolgozása néha órákat vagy akár napokat is igénybe vehet a hálózati torlódások alatt.

Mi az Avalanche (AVAX)?

Forrás:https://medium.com/interdax/avalanches-be695ce9463

A probléma leküzdésének egyik módja a hálózat központosítottá tétele. Tehát kevesebb ember számára több felhatalmazás biztosítása a hálózati tevékenységet illetően. Ha kevesebb embernek kell ellenőriznie és érvényesítenie a tranzakciókat, akkor az sokkal gyorsabban megerősíthető. A decentralizáció azonban a blokklánc technológia fontos, kívánt vívmánya.

Az új projektek folyamatosan próbálják megoldani ezt a problémát technológiai fejlesztésekkel. Az Avalanche (AVAX) egy egyedülálló megközelítést hozott létre, amelyre mindjárt kitérünk.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Hogyan működik az Avalanche (AVAX)?

A vázolt problémák megoldására az Avalanche olyan módszerek kombinációját használja, amelyek egyedivé teszik. Először is, az Avalanche valójában három láncból áll: az X-láncból, a C-láncból és a P-láncból.

1. a váltásra használt lánc (X-Chain). Ez a lánc AVAX tokenek és más digitális eszközök létrehozására és cseréjére szolgál. Működésében hasonló az Ethereum  szabványaihoz. A tranzakciós díjakat az AVAX -ban fizetik, és a blokklánc az Avalanche konszenzus protokollt használja.

2. Az okosszerződéses lánc (C-lánc). A C-láncban a fejlesztők intelligens szerződéseket hozhatnak létre a DApp-ok (decentralizált applikációk) számára. Ez a lánc az Ethereum Virtual Machine (EVM) egy példányát valósítja meg, lehetővé téve a kódolók számára, hogy az EVM-kompatibilis DApp-okal való elágazásokat. Az Avalanche (AVAX) konszenzusprotokoll  Snowman (hóember) nevű módosított változatát használja.

3. A platformlánc (P-lánc). Ez a lánc koordinálja a hálózati validátorokat. Valamint nyomon követi az aktív alhálózatokat. Továbbá lehetővé teszi új alhálózatok létrehozását. Az alhálózatok validátorok, amelyek konszenzust biztosítanak a blokkláncon. 

Mi az Avalanche (AVAX)?

Mivel minden lánc más szerepeket tölt be, és kiegészítik egymást. az Avalanche (AVAX) jelentősen javítja a sebességet és a skálázhatóságot, összehasonlítva az összes folyamat egyetlen láncon történő futtatásával.
A fejlesztők ezt a szempontot két különböző konszenzusmechanizmussal kombinálták, amelyek az egyes blokkláncok igényeihez igazodtak.

Mindezek a blokkláncok összekapcsolódnak az Avalanche natív AVAX segédprogramjaival. A felhasználóknak szükségük van a tokenre, hogy stakeljenek és hálózati díjat fizessenek. Ezáltal az ökoszisztémának van egy közös használható eszköze a különböző Avalanche alhálózatok között.

 

AVAX Coin összefoglalva

Mivel a Decentralized Finance (DeFi) platformok az Ethereum lánc használatának lehetséges alternatíváit keresik, az olyan blokkláncok, mint az Avalanche, vonzók lehetnek a befektetőknek. Legfőképpen az EVM kompatibilitásuk és alacsony díjaik miatt.

A DeFi platformok azonban már rendelkeznek pár alternatívával a skálázhatóság és a sebesség tekintetében. Az Avalanche (AVAX) népszerűsége jelentősen nőtt az utóbbi időben.  De hogy képes lesz-e versenyezni olyan projektekkel, mint például a Solana vagy a Polygon, még nem látható egyértelműen.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.