Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Tarolt a Simpsons NFT-ket gúnyoló új része: íme a legjobb jelenetek

Tarolt a Simpsons NFT-ket gúnyoló új része: íme a legjobb jelenetek

Vasárnap a jól ismert "The Simpsons" animációs sorozat, amely az amerikai élet számos aspektusának kifigurázásáról ismert, végre célkeresztbe vette a vérző NFT-piacot. És mint azt már tudjuk, soha sem szabad alábecsülni a Simpsons jóslatait!

Külön részt kapott az NFT hype a Simpsons-ban

A sorozat 34., Halloween-témájú "Treehouse of Horror" sorozatának egyik szegmensében Homer véletlenül leminteli Bartot NFT-ként a "blokkláncra". Az események felgyorsulnak és végül egy merész mentőakcióban találjuk magunkat, amelyben az NFT-ökoszisztéma több olyan prominens résztvevője is szerepet kap, mint a Bored Ape Yacht Club, a Doodle vagy Beeple.

Íme, néhány emlékezetes pillanat az epizódból, amely az NFT hype-on gúnyolódik.

Homer rájön, mennyit ér egy NFT

Amikor Homer rájön, hogy elpusztította fia fizikai testét azzal, hogy NFT-vé változtatta, teljesen összetörik - egészen addig, amíg rá nem eszmél, hogy az NFT, amely az első igazi emberről készült, 1,5 millió dollárt ér.

Homer a profittól elszállva próbálja meggyőzni feleségét, Marge-ot, hogy tette nem is volt annyira rossz, sőt...

"Drágám, emlékszel, hogy mindig azt mondogattuk, bárcsak Bart kevésbé lenne helyettesíthető?" - kérdezi tőle.

Marge azonban nem nézi jó szemmel a fejleményt, és pánikba esik, amikor meglátja Bartot Homer telefonjának képernyőjén.

"Aaahhh! Az én babám most egy applikáció!" - kiált fel Marge. 

Homer azonban gyorsan helyreigazítja: "Uh, nem, az alkalmazások tényleg csinálnak dolgokat. Ő csak egy NFT."

Marge Simpson kalandja a blokkláncon

Marge, aki meg akarja menteni a fiát, hamarosan NFT-ként minteli le magát is. Hamar rájön, hogy "a blokklánc", szigorú hierarchia szerint rendeződik, a leghíresebb és legértékesebb tokenektől az elfeledett és már értéktelen tokenekig.

Ekkor találkozik a CryptoPunks, a Doodles, az Axie Infinity és az NBA Top Shot NFT-ivel - mindegyikük az elmúlt másfél év során jelentős akadályokba ütközött vagy értékét vesztette.

Hamarosan megtudjuk, hogy a vonatot, amelyen Marge utazik, és amely az összes NFT-t szállítja, a FOMO nyers ereje hajtja - egy energiaforrás, amely (mint a sorozatból végül kiderül) bármelyik pillanatban összeomolhat. 

Az NFT-érték valódi forrása: Hódítsd meg a piacot

A vonat következő kocsijában, amely feltehetően a valamivel értékesebb NFT-knek van fenntartva, Marge találkozik a "Cuddle Kittens"-ekkel - nyilvánvalóan a CryptoKitties NFT-kollekciójának kifigurázásával. A CryptoKitties, amelyek közül néhányat 2021-ben egyenként több százezer dollárért adtak el, az NFT Stats szerint most átlagosan 19 dollárt érnek.

Marge megtanulja ezektől a macskáktól, hogy saját NFT értékének növelése érdekében minél több más NFT-t kell megölnie. 

Digitális művészet: Az NFT Hype legjava

Amikor Marge végre a blokkláncot megtestesítő vonat elejére ér, egy elegáns csarnokban találja magát, amelyet dollármilliókat érő digitális műalkotások népesítenek be. A művek, amelyekkel találkozik, egyértelműen a valódi, láncban lévő műalkotások hasonmásai, köztük az "Everydays: The First 500 Days" és "Human One" Beeple-től, "A Coin For the Ferryman" XCOPY-tól és Dmitri Cherniak "Ringers" sorozata.

Ott találja Bartot is, aki éppen egy "Jaded Ape"-tól kap masszázst - utalva a Bored Ape Yacht Clubra, amely a "The Simpsons" írócsapatának véleménye szerint még mindig a fennmaradt NFT gyűjtemények értékesebb darabjai közé tartozik.

És végül egy nagyszerű tanulság Homérosztól

"Ez az én egyetlen esélyem most, hogy ne maradjak le, miután már mindenről lemaradtam! Az ingatlanbuborékról, az első technológiai buborékról, a második technológiai buborékról, a jelenlegi technológiai buborékról. Csak egyszer akarok az a fickó lenni, aki minden pénzét Bernie Madoffnak adja!"

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.31% $67,067.39
Ethereum ETH -0.09% $3,512.5
BNB BNB -0.06% $595.24
Solana SOL 2.67% $173.99
XRP XRP 2.63% $0.5909
Dogecoin DOGE 6.58% $0.1336
Cardano ADA -1.15% $0.4357
Litecoin LTC -0.24% $73.31
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!