Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Új pénzügyi promóciós szabályok léptek életbe Angliában

Új pénzügyi promóciós szabályok léptek életbe Angliában

A Binance, az OKX és a MoonPay is bejelentették, hogy az Egyesült Királyság új pénzügyi promóciós szabályainak való megfelelés érdekében dolgoznak.

Anglia: új pénzügyi promóciós szabályok léptek életbe

Az Egyesült Királyság pénzügyi hatósága (FCA) október 8-án léptette életbe az ország új pénzügyi promóciós (FinProm) rendszerét a kriptopénz-cégek számára, amelynek célja a tisztességes, tiszta és átlátható kriptopromóciók biztosítása.

A Binance már korábban, október 6-án jelentette be, hogy új domain-t indított az Egyesült Királyság felhasználói számára, és partnerséget kötött a helyi peer-to-peer hitelezési platformmal.

Cryptofalka privát tagság banner I Cryptofalka

A megfelelőségi frissítéssel összhangban a Binance brit lakossági felhasználóit október 8-tól egy lokalizált domainre irányítják át, amely csak olyan Binance termékeket és szolgáltatásokat mutat, amelyek az Egyesült Királyság szabályozásának megfelelően engedélyezettek. Ezen termékek közé tartozik majd a Spot és margin kereskedés, a Binance Pay, NFT piactér, kriptohitelezés és egyebek.

Az új FCA szabályoknak megfelelően azonban a Binance megszünteti olyan termékek kínálatát, mint például az ajándékkártyák vagy a referral bónuszok - áll a közleményben.

A Binance és OKX tőzsdék élen járnak a megfelelésben

A változások csak az Egyesült Királyságban élő lakossági felhasználókra vonatkoznak, és nem érintik azokat a felhasználókat, akik az új FinProm szabályok értelmében mentességet élveznek, beleértve bizonyos intézményi és szakmai befektetőket.

Az OKX október 6-án szintén nyilatkozatot adott ki a FinProm megfelelésről. A tőzsde közölte, hogy mintegy 40 eszközre csökkentette a token-kínálatát, és számos kockázati figyelmeztetést rakott ki a felületre. Az egyik miközben arra invitálja a befektetőket, hogy szánjanak néhány percet a tanulásra, felhívja a figyelmet a kriptobefektetések kockázataira.

"Ne fektessen be, hacsak nem áll készen arra, hogy elveszítse az összes befektetett vagyonát. Ez egy magas kockázatú befektetés, ne számítson védőhálóra, ha valami rosszul sül el."

Az OKX emellett egy külön brit fiókot is indított az X-en. A cég azt ígérte, hogy a közösségi oldalon megemlíti azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyek megfelelnek az új brit szabályozásoknak.

A MoonPay kriptofizetési szolgáltatás egy másik iparági cég, amely azon dolgozik, hogy megfeleljen az új FinProm szabályoknak. Matt Sullivan, a MoonPay helyettes általános jogtanácsosa szerint a szabályoknak való megfelelés biztosításának egyik legnagyobb kihívása a globális üzletág működtetéséhez kapcsolódik.

"A kihívást az jelenti, hogy az Egyesült Királyságban biztosítani kell az összes új követelménynek való megfelelést, miközben világszerte működünk" - mondta Sullivan nyilatkozatában.

Egyes kriptocégek küszködnek a megfeleléssel

Egyes kriptocégek a jelek szerint küszködtek az új promóciós szabályoknak való megfeleléssel az Egyesült Királyságban. Az FCA által október 8-án kiadott hivatalos nyilatkozatok szerint olyan nagy kriptotőzsdék, mint a KuCoin és a HTX (korábban Huobi) engedély nélkül reklámozhatták szolgáltatásaikat.

A cégeket a 143 olyan, "nem engedélyezett cégként" leírt szervezet közé sorolták, amelyek nem működhetnek az Egyesült Királyságban. A figyelmeztető lista nem sokat árul el azon a kijelentésen kívül, hogy "Kerülje az ezzel a céggel való üzletelést".

 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.98% $50,882.11
Ethereum ETH -1.84% $2,933.48
BNB BNB -2.29% $376.62
Solana SOL -1.97% $100.32
XRP XRP -1.28% $0.5361
Cardano ADA -1.38% $0.5832
Dogecoin DOGE 0.75% $0.085
Litecoin LTC 0.54% $69.26
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!