Újabb nagy mennyiségű Bitcoin áramlott ki a Coinbaseről

Szerző: | febr 8, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Több, mint 550 millió dollár értékben hagyta el Bitcoin a Coinbase kriptovaluta tőzsdét. Újabb pozitív jel a nagymértékű felhalmozásra.

 

Egyre többen raktároznak hosszabb távra Bitcoint

Csak néhány nap telt el azóta, hogy a Coinbase kriptovaluta tőzsdéről nagy mennyiségű, 15.200 BTC-t vontak ki. A pénztárcákba utalt kriptovaluta értéke akkor 515 millió dollár volt. A CryptoQuant kriptovaluta-elemző cég vezérigazgatója elmondta, hogy valószínűleg  intézményi befektetők OTC ügyletei lehettek.

Bitcoin kiáramlása a Coinbaseről I Cryptofalka

Forrás: https://cointelegraph.com/

OTC ügyleteket általában akkor hajtanak végre, amikor intézményi szintű szereplők nagy mennyiségű eszközt akarnak átruházni anélkül, hogy befolyásolnák a globális piaci árfolyamot. A nagy mennyiségű kiutalások azért tekinthető bullish jelnek, mert ha a tőzsdéken a kriptovaluta mennyiség csökken de a kereslet ugyanolyan marad vagy esetleg nő, a piac a magasabb árfolyammal alkalmazkodik az új feltételekhez. 

Egyes elemzők szerint, a pár nappal ezelőtti kiutalást mögött a Guggenheim Trust Fund állhat. A kiutalás azon a napon történt, amikor az alapkezelő megkapta az engedélyt az Amerikai Tőzsdefelügyelettől (SEC), hogy kriptovaluta-alapot hozzon létre. A Guggenheim 500 millió dolláros Bitcoin alap létrehozására kért és kapott engedélyt, pont annyira, mint amennyi BTC-t kiutaltak aznap a tőzsdéről. 

 

Tovább csökken a tőzsdék Bitcoin készlete

A legújabb kiáramlás 14.745 BTC. nagyjából 556 millió dollár értékben. Az CryptoQuant által kiadott adatok szerint a kiutalás egy tranzakció keretében történt. 

Bitcoin kiáramlása a Coinbaseről I Cryptofalka

Forrás: https://decrypt.co/

 

A Bitcoin népszerűsége töretlen

Az elmúlt hónapokban óriási igény mutatkozott a Bitcoinra. Részben annak is köszönhető, hogy az intézményi befektetők halmozzák a kriptovalutát. A Glassnode kriptovaluta-elemző cég szerint, növekedett az 1000 vagy annál több BTC-t tartalmazó pénztárcák száma. 

Míg az utóbbi időben a BTC iránti kereslet megnövekedett, addig a tőzsdéken az elérhető készlet csökkenő tendenciát mutat. A Glassnode adatai szerint, a kriptovaluta tőzsdéken már csak 2,3 millió BTC található a 2020 februári 3 milliós csúcs helyett. A tőzsdéken fellelhető BTC mennyiség 2018 augusztus óta nem volt ilyen alacsony. 

A kriptovaluta népszerűségét nem csak a tőzsdékről való kiutalás mutatja. A MicroStrategy online előadásokat tartott több ezer cégnek a Bitcoin adaptációról. Ennek hatására még több intézmény kapcsolódhat be a Bitcoin ökoszisztémába. A Grayscale befektető alapnak elérte a kezelt vagyona a 30 milliárd dolláros értéket, és körülbelül az összes Bitcoin mennyiség 3%-át birtokolja. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.