Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
22000$ egy Bitcoin, hol lehet a következő árfolyam csúcs?

22000$ egy Bitcoin, hol lehet a következő árfolyam csúcs?

2020 decemberében megdőlt a mindenkori Bitcoin csúcs, sosem volt még ilyen drága egyetlen Bitcoin ára. A legtöbb embert az foglalkoztatja leginkább, hogy hol lehet a mostani ciklus teteje, meddig mehet el az árfolyam? Elemzőink válaszolnak! 📊

 

Ismét történelmet írt a Bitcoin, 22 000$ az új árfolyam csúcs

Döcögősen indult a 2020-as év a Bitcoin és a legtöbb tőzsdei termék tekintetében is. A márciusi koronavírus pánikhangulat közepette ugyanis igazán dinamikus zuhanást láthattunk mind a részvények, mind a vezető kriptovaluta árfolyamában. Márciusban a 3800 dolláros árfolyamot is megütötte egy Bitcoin ára, most pedig itt az új csúcs, 22 000$. Mindezt egyetlen év alatt! A Cryptofalka követői valószínűleg nem lepődnek meg ezen, számtalan cikkünk szólt idén arról, hogy miért lehet a Bitcoin a legjobb értékörző befektetés, miért veheti át akár az arany szerepét is, valamint, hogy merőben hasonló volt a mostani árfolyam grafikon a 2016-os kitöréshez.

Új Bitcoin csúcs 2020 I Cryptofalka Új Bitcoin csúcs 2020

 

Mi áll az új Bitcoin árfolyam csúcs mögött?

Ha valaki okokat keresne arra, hogy miért sikerült meglépni az új csúcsot, akkor a következőket tudnánk felsorakoztatni:

  • Növekvő intézményi érdeklődés. Egyre több nagybefektető diverzifikálja a portfólióját a digitális valuta segítségével, egyre több vállalat fekteti megtakarításai egy részét Bitcoinba
  • Bitcoin blokk felezés hatása. A Bitcoin kódjából kifolyólag limitált készlettel rendelkezik, vagyis a Bitcoinok száma véges. A kitermelés mértéke szintén limitált, mégpedig olyan formában, hogy idővel egyre nehezebb hozzáférni.
  • Világpiaci helyzet, infláció, stimulusok. A Bitcoin kódjából kifolyólag fix inflációval rendelkezik. Vagyis ha a nemzeti pénzek elértéktelenednek, akkor a Bitcoin ára dollár ellenében növekszik. Márpedig 2020-ban rekord mennyiségű ingyen pénzt nyomtattak a semmiből, ez pedig a dollár vásárlóerejének csökkenését is okozta
  • Tőzsdei ciklusok. Minden tőzsdei termék ciklikus viselkedésű. Nem csak a Bitcoin, mindegyik! Vagyis sokszor irreálisan felfutó "lufi" szerű szakaszok, valamint irreálisan negatív szakaszok váltogatják egymást. 3 évig volt a Bitcoin piaca korrekciós fázisban, érett már az új ciklus és az új csúcs.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Talán a mostani legnagyobb kérdés, hogy hol lesz a következő árfolyam csúcs?

A legtöbb technikai elemző az árfolyam becsléseinél a múltbeli adatokat szokta felhasználni, amik alapján próbál fogódzkodót találni a tőzsdei termék mozgásában. Csúcsokat, trendfordítókat és egyéb alakzatokat keres. Ezek a visszajelzések pedig segítenek abban számára, hogy azonosítani tudja a "nehezebb" tartományokat. Vagyis az olyan pontokat, ahol nagyobb valószínűséggel fognak megjelenni az eladók és ezzel ellenállást támasztanak az árfolyam emelkedésének.

Egy mindenkori csúcs áttörése mindig teljesen új fejezetet jelent, nincs ez máshogy jelenleg a vezető kriptovaluta a Bitcoin esetében sem! Mivel még sosem járt ilyen magasan az árfolyam, ezért a hagyományos technikai elemzés módszerei gyakorlatilag limitáltak. Ennek ellenére persze számos módszer van arra, hogy jövőbeli csúcsokra tudjunk spekulálni.

A bika piacok egyik jellegzetessége, hogy általában az átlag emberek alulbecsülik a piac irreális felfutásait. Vagyis legtöbben jóval a következő valós csúcsok előtt el fognak vérezni és ki fognak szállni. Gondoljunk csak arra, akik mondjuk 100 dolláros beszálló után 1000 dollárnál boldogan profitot realizáltak.

Ezért fontos tisztában lenni az árfolyam trendjének a jellegével és egészen addig utazni a trenddel, amíg nem történik komolyabb trendfordító hatás. (Alakzatok, indikátorok stb.)

 

2017-es bika piac esetén 200$-ról 20 000$-ra emelkedett az árfolyam

A 2017-es bika piac az, amit alapul lehet egyszer venni a következő Bitcoin csúcs meghatározásához. 2017-ben 200 dollárról egészen 20 000 dollárig emelkedett egyetlen Bitcoin ára, ez durván 10 000% emelkedést jelent. Ez nagyjából 3-szor kisebb, mint amit az első 2012-es bika piac során mutatott a Bitcoin. Akkor ugyanis 30 000% emelkedésről beszélhettünk. 

A meggyőződésem szerint, ahogyan nő a Bitcoin összértéke, egyre nehezebb lesz extra %-okat emelkednie, ezért úgy gondolom, hogy nem fogunk már akkora profitokat látni a jövőben, mint korábban. Ezzel párhuzamosan viszont az árfolyam volatilitása és a rendszer érettségi foka is növekedni fog!

Ha azt feltételezzük, hogy a következő Bitcoin csúcs szintén az előző bika ciklusokhoz hasonló profitokkal fog kecsegtetni és 3000% emelkedéssel számolunk az elkövetkező évek következő maximális pontjára, akkor durván 400 000 dollárt kapunk.

Bitcoin következő bika ciklusa I Cryptofalka Bitcoin következő bika ciklusa

Ez egy olyan pozitív becslés, ami nem 2020-ra vagy 2021-re, hanem az elkövetkező évekre szólhat. Lásd az előző bika piacok is volt, hogy 3-4 évet vettek igénybe.

 

Bitcoin stock-to flow matematikai modellének becslése

Számtalan elemző próbálta már meg matematikai függvényekkel leírni a Bitcoin árfolyamának alakulását, de eddig PlanB nevéhez fűződik az eddigi legjobb becslés. Ő magának a Bitcoin készletének limitáltságából, valamint a készlet növekedésének szűküléséből indult ki. Vagyis abból, hogy a blokk felezések következtében az időben előre haladva egyre nehezebb hozzájutni konstans mennyiségű Bitcoinhoz. Ha ez mellé pedig a kereslet állandó, akkor maga a rendszer csak is árfolyam növekedéssel tud reagálni. Ami a dolog pikantériája, hogy maga a kereslet sem állandó, hanem sokkal inkább növekedő jelleget mutat.

Stock to flow model I Cryptofalka Stock to flow - glassnode

Az ábrán szürkével láthatjátok a Bitcoin készletének csökkenéséből adódó árfolyam becsléseit a modellnek. A színes görbével pedig a tényleges bitcoin árfoylamot. A nagy ugrások mind a matematikai modellben, mind az árfolyamban a 4 évente történő blokkfelezések hatásai!

Eddig elég jól hozza a matematikai modell a valóságot, ha ez a tendencia folytatódik akkor azt lehet belőle kiolvasni, hogy:

Valamikor 2021 és 2024 között fogja a Bitcoin árfolyama megközelíteni a 100 000 dolláros új Bitcsoin csúcsot.

 

Fibonacci 1,618 becslése

Ha szintén az előző mozgásokból próbálunk levonni becslést, akkor a technikai elemzés során gyakran használt Fibonacci számokat hívhatjuk segítségül. A tőzsdén emberek kereskednek, így az emberi hangulat, pszichológia sokszor visszaköszön az árfolyamokban is. Ezt használja ki a Fibonacci elemző.

Ez alapján a következő komolyabb ellenállás durván 31 000 dollárra tehető. A kerek számok sokszor szoktak pszichológiai ellenállást jelenteni. Ezért a 30-31 ezer dolláros tartomány az, ami a következő, az előző becsléseknél jóval rövidebb távú célár lehet.

Új Bitcoin árfolyam csúcs 2020 I Cryptofalka

[box type="bio"] Vagyis tényleg azt lehet mondani, hogy a sokak számára igazán valószerűtlenül nagy árfolyam is elképzelhető a Bitcoin következő csúcsára. Szerintem a PlanB 2021-2024-re becsült 100 000$-os becslése egy teljesen valós lehetőség. A következő hetekben/hónapokban pedig a 30 000 körüli ellenállás az, amire érdekes lehet figyelni ha odajutunk.[/box]

 

Visszatérhet-e a Bitcoin árfolyama újra a tízezer dolláros tartományba?

Arra látok esélyt jelenleg, hogy lesz egy visszatesztünk a korábbi mindenkori csúcsra. Ez annyit jelentene, hogy jön egy csökkenés, amit a 19 000 - 20 000 dolláros korábbi Bitcoin csúcs hárítani fog. Itt ismét sok új vásárló lép majd a piacra, aminek hatására sikeresen pattan róla az árfolyam és folytatja a további emelkedését.

A google trends adatai pedig azt mutatják, hogy a lakossági érdeklődés még éppen csak most kezd éledezni. Vagyis eddig főként a nagybefektetők mozgatták a piacot, ha megérkezik a lakossági befektetők tömege, akkor az képes lehet tovább fűteni a Bitcoin árfolyamát.

Bitcoin érdeklődés google trends I Cryptofalka Bitcoin érdeklődés google trends

Ezért egyértelműen bika piacon van jelenleg a Bitcoin, nem ajánlanám senkinek, hogy ilyen 5, 10 vagy akár 14 ezres árfolyamokra spekuláljon. Egészen addig, amíg nem bukja el a 19-20 ezres támaszt, addig ez nagyon bikának fest. Ahogyan eddig is mondtam, amíg bika, addig pedig célszerű utazni az emelkedő trenddel. Ez eddig is elég szépen bejött! :) 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.83% $61,982.3
Ethereum ETH 0.33% $3,010.49
BNB BNB 0.66% $540.44
Solana SOL 2.26% $135.36
XRP XRP -1.01% $0.4897
Dogecoin DOGE -0.26% $0.1467
Cardano ADA -0.09% $0.4466
Litecoin LTC -1.33% $79.2
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!