Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
4 hasznos platform, ami hasznodra válhat a kriptopiacon!

4 hasznos platform, ami hasznodra válhat a kriptopiacon!

Magasabb szintre emelnéd a kereskedési tudásod? Biztonságosan navigálni a chartok és árfolyamok között? Hoztunk néhány hasznos platformot, amelyek támogatni fogják a befektetési stratégiádat!

DefiLlama, a DeFi népszerűségi ranglistája

A DefiLlama egy multi-chain dashboard, amely a legnépszerűbb protokollokat figyeli a teljes zárolt érték (TVL) alapján. A TVL az egyik legkritikusabb mérőszám egy protokoll népszerűségének értékeléséhez. 

Total Value Locked: Azaz a DeFi protokoll összesített értéke. Viszonylag kézenfekvő, hogy miért fontos tudni a protokollba fektetett összeget: logikusan ez minél magasabb, annál nagyobb az érdeklődés az adott projekt körül. Ha pedig nagy az érdeklődés, akkor várhatóan egy jó befektetésről van szó. (Ha csak nem egy klasszikus "nagyobb a füstje, mint a lángja" eset került elénk.) A nagyobb projektek természetesen magasabb stabilitással rendelkeznek, ami a kriptovaluták viharos piacán igen fontos szempont.

Honnan veszi a DefiLlama ezeket az adatokat? Több mint 80 Layer1 blokkláncból nyeri az információkat a platform, azonban nem minden adat van a láncon. Valójában a vállalat az adatait olyan óriási adataggregátorokra támaszkodva összesíti. Több mint 500 tőzsdét és 13 000 digitális eszközt követ aktívan, így az egyik legnagyobb kriptodata aggregátor a digitális térben.

A következő képen a teljes zárolt érték kördiagramját láthatjuk.

defillama total value locked.PNG

forrás: Defillama

A DefiLlama rendkívül intuitív dashboardokat biztosít, amelyekkel a TVL protokollok, airdropok, orákulumok és egyéb adatok szerinti böngészése is könnyedén megy. A platform hatékony szűrőket is kínál, amelyek segítségével egyszerűen felfedezheted a weboldalt, és értékes információkra tehetsz szert.  

De ne feledd, hogy a gyakorlás és a széleskörű tájékozódás a legfontosabb. Egy olyan hatékony eszközzel pedig, mint a DefiLlama, könnyen nyomon követheted a potenciális trendeket.

Dune, a közösség által vezérelt adatközpont

A blokkláncok nyíltak és átláthatóak, de minden lánc egyedi, ami megnehezíti az adatok megértését, bevitelét és összesítését. A Dune egy közösség által vezérelt adatközpont, amely lehetővé teszi a nyilvános blokkláncadatok lekérdezését és dashboardokba való összevonását. 

Dune I Cryptofalka

A Dune megfelelő eszközöket biztosít a különböző tokenek, kriptotárcák és protokollok láncok közötti adatainak elemzéséhez. A legnépszerűbb dashboardok ingyenesen megtekinthetők. Kereshetsz konkrét kriptoprojektekre, vagy böngészhetsz a trendek között. Mivel a Dune pontozásos rendszert használ a dashboardok népszerűség szerinti rendezésére, a legnépszerűbb grafikonok megtalálása nem is lehetne egyszerűbb.

Nansen: kövess több mint 70 millió tárcát

A Nansen gyorsan megalapozta hírnevét, mint az egyik legmegbízhatóbb blokkláncadatelemző platform. A decentralizált, közösség által vezérelt versenytársaival ellentétben (pl. Dune) a Nansen egy belső szakértői csapattal büszkélkedhet, akik olyan fejlett kereskedési eszközkészletet építettek ki, amelyet máshol nehezen találsz meg.

A Nansen több mint 70 millió kriptotárcát követ nyomon. Ez megkönnyíti a pénzmozgások követését, és olyan meglátások és minták elemzését, amelyek egy laikus számára nem lennének olyan könnyen észrevehetőek. 

nansen dashboard.png

forrás: Nansen | Crypto, Defi & NFT Analytics

Például nyomon követheted az NFT bálnák tárcáit egy helyen. Az NFT Paradise egy Nansen dashboard, amely élő floor árfrissítéseket biztosít az OpenSea-ból. Innen a Profit Leaderboard segítségével megnézheted a legnyereségesebb tárcákat az NFT térben.

A Nansen segítségével még egyéni riasztásokat is beállíthatsz, akár egy adott kriptotárcához kötött tevékenységre is. A fee-ket is nyomon követheted, és láthatod, hogy mit csinálnak mások az ökoszisztémában. A Nansen fizetős csomagja 99 dollárnál kezdődik, még a vagyonkezelők és profik az 1000 dolláros expert csomagot választják. Természetesen van ingyenes verzió is. 

Glassnode, ha átfogó adatokra van szükséged

A Glassnode egy újabb on-chain analitikai platform, amely a Nansen-hez hasonlóan centralizált. A Nansen inkább a kriptotárcák és pénzmozgások nyomon követésére való képességre összpontosít, még a Glassnode átfogóbb, egyfajta globális áttekintést nyújt a blokkláncadatokról.   

glassnode.png

forrás: Glassnode - On-chain market intelligence

A Glassnode Akadémia pedig számos magas színvonalú oktatási anyagot kínál és a egyben a kritikus mérőszámokkal kapcsolatos hasznos magyarázatok tárháza. Ezenkívül ez a tudásközpont foglalkozik azzal is, hogyan kell használni a Glassnode eszközeit és értően olvasni a rendelkezésre bocsátott grafikonokat. 

A Glassnode Studio segítségével a felhasználók mindenféle adathoz hozzáférhetnek, az egyszerűbb kriptotőzsdei adatoktól kezdve a nyereség- és veszteségarányokon át a bányászok adataiig.

Végül a Glassnode Insights gyakori jelentéseket és elemzéseket biztosít a Glassnode szakértői csapatától.

Záró gondolatok

Tekintettel arra, hogy milyen fiatal a blokklánc technológia, rengeteg kriptoeszköz van forgalomban. A fejlesztők maguk is folyamatosan dobnak a piacra új eszközöket, amik az elemzéseket és előrejelzéseket segítik.

Azonban ne feledjük, mint a legtöbb eszköz, ezek a platformok is csak annyira erősek, amennyire a felhasználója tudása. Attól, hogy ecsetet tartok a kezemben, még nem leszek Van Gogh. Ezért, ahogy korábban említettük, elengedhetetlen, hogy időt szánj a gyakorlásra, hogy tisztább, járhatóbb utak táruljanak fel előtted, függetlenül attól, hogy végül melyik eszköz mellett döntesz.

Szóval nézz körül, kezdj el tanulni, legyél óvatos, és ne felejtsd el jól érezni magad!

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.82% $51,023.4
Ethereum ETH -2.69% $2,941.1
BNB BNB -1.93% $375.84
Solana SOL -3.56% $101
XRP XRP -1.96% $0.5386
Cardano ADA -1.29% $0.589
Dogecoin DOGE -0.24% $0.085
Litecoin LTC -0.72% $68.71
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!