Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kezd elülni a vihar, Bitcoin elemzéssel megnézzük mi várható

Kezd elülni a vihar, Bitcoin elemzéssel megnézzük mi várható

Heves viharok bombázták mind a hagyományos, mind a kriptovaluta tőzsdék termékeit. Mai Bitcoin elemzésünkben megnézzük jelenleg mi látható a horizonton📊

 

Rég nem látott mozgások a tőzsdéken

A potenciális pénzügyi válság és a koronavírus előszele nem kímélte sem a részvényeket, sem a kriptovalutákat. Ahogyan azt a tegnapi cikkünkben is bemutattuk, a mostani esés egy picit más, mint a többi. Legutóbb 2008-ban, a pénzügyi világválság napjaiban láttunk a mostanihoz foghatót a hagyományos tőzsdék piacán.

S and P 500 cryptofalka SP500-1m-20200313

A Bitcoinnak pedig a mostani lehet az első időszaka, amikor megnézhetjük hogyan teljesít pénzügyi válság alatt. Egyelőre az látszik, hogy szinte az összes tőzsdei termék együtt korrelál a világpiaccal, függetlenül attól, hogy az Bitcoin, arany vagy akár olaj. Ugye a Bitcoint pontosan az előző 2008-as pénzügyi válság hívta életre, most mégis úgy tűnhet, hogy nem teljesített túl fényesen a "teszt" időszaka alatt.

Ezzel önmagában nem értünk egyet! Főként azért, mert hiába decentralizált a Bitcoin, ha a döntéseket végső soron ugyanolyan hangulatingadozásoktól szenvedő, pánikoló kereskedők hozzák meg. Amire érdemes lesz inkább figyelni, hogy hogyan tud esetleg gyorsabban felépülni abból a pofonból, amit most az egész világ kapott. Ha ez érdemben sikerül, akkor még nagyobb szeletet tud majd kiszakítani a világgazdaság tortájából, ezzel közelebb kerülve Satoshi Nakamoto céljához. Na de jöjjön a Bitcoin elemzés!

 

Bitcoin elemzés - Heti nézet - Hosszú távú kilátások

Ha Bitcoin vásárlás, Bitcoin kereskedés vagy Bitcoin elemzés a cél, az első és legfontosabb kérdés, amit meg kell válaszolnunk magunknak, hogy milyen is a macro trendünk. Egyszerűen lefordítva: Hosszú távon merre is tart az ár. Beszélhetünk emelkedő, csökkenő vagy akár oldalazó trendről is. 

Egy korábbi elemzésünkben azt firtattuk a hatalmas Bitcoin pumpák közepette, hogy ez maga lenne-e már a Bitcoin bika piac. Ekkor azt állapítottuk meg, hogy szinte az összes indikátor bika jelet adott, kivéve egyetlen egyet. Ez pedig a hosszú távra talán legstabilabb pont, a heti Ichimoku felhő volt.

Szinte az összes hosszú távra becslést adó indikátorunk és stratégiánk bika piacot jelez már, kivéve egyet! Ez pedig a heti Ichimoku felhő! Ez egy olyan indikátor, amely aztán tényleg nagyon hosszú távú becslést tud adni, ugyanis nagyon sok adatsorból számol. A grafikonon látható, hogy ennél az indikátornál az utolsó ellenállás nagyjából 10 500 dollárnál, vagyis pont a jelenlegi szintnél van. Technikai elemzés: Ez már maga lenne a Bitcoin bika piac? - 2020.02.13

Jelenleg a heti ábránk pedig pontosan így néz ki:

Bitcoin elemzés cryptofalka BTCUSD-1w-20200314

Két dolog is egyértelműen kivehető. A heti Ichimoku felhő nagyon szépen jelezte előre az ellenállást, valamint komolyan el is utasította az emelkedést és ezzel a biztosnak számító bika piacot is. Másik érdekesség a VPVR indikátor, mely a maximális vásárló erőt igazán pontosan becsülte, az ár szinte dollárra pontosan innen pattant a napokban. Ha valaki aljakra szeretett volna spekulálni jó kiinduló pontot adhatott neki.

 

Bitcoin elemzés - Ugrott a golden cross?

Korábban volt szó a 200 és 50 napos mozgó átlagok (200, 50MA) kereszteződéséről, ami szintén egy hosszú távú trendet előrejelző indikátor. Ekkor pozitív jelzét adott, ugyanis az 50 napos mozgó átlag alulról metszette a 200 naposat, ez önmagában bika jelzés egy bitcoin elemzés során. 

A mostani hatalmas korrekció következtében azonban ez a jelzés megkopni látszik, mivel nagyon gyorsan közelít az 50MA a 200MA felé és hamarosan nagy valószínűséggel medve jelzést fog adni.

Bitcoin elemzés cryptofalka BTCUSD-1d-20200314_2

 

A heti Ichimoku felhő és a mozgó átlagok kereszteződése egyelőre azt mutatja egyértelműen, hogy a macro emelkedő trendünk mindenképpen megtört. Ezzel a három trendből az emelkedőt kizárhatjuk, maradt az oldalazó vagy csökkenő trend. Ahhoz viszont, hogy tisztább képet kapjunk picivel több időre lesz szükségünk a grafikonon, ezzel több adatot gyűjtve és hitelesebb elemzést készítve.

 

Bitcoin elemzés - Napi nézet

Általában a napi Ichimoku felhő az, ami alapján a BTC és USD közötti átváltási stratégiát szoktuk használni, jól látható, hogy a mostani esetben is igazán jól működött! Ha valaki az Ichimoku felhő alatti napi zárás esetén váltott USD-be, hatalmas minuszt tudott elkerülni. Mivel a felhő alatt vagyunk, így a trendünk többnyire csökkenő trendnek becsülhető. Ezért úgy gondoljuk, hogy fontos a megfelelő BTC-USD arány kialakítása. Mindenképpen célszerű lesz még némi fiatot tartani, akár hosszabb távra is.

Bitcoin elemzés cryptofalka BTCUSD-1d-20200314

A hatalmas zuhanás során a korábbi emelkedő háromszög támaszát teszteltük vissza, ez és a VPVR alapján jelzett max volume fogta az árat 3800-4000 dollár környezetében. Ezzel hamar átugrottuk a korábbi csökkenő árcsatornánk diagonáljait is, viszont maga a gyertya zárása pontosan az alsó trendvonalon történt. Érdemes lesz odafigyelni a bitcoin elemzés során, hogy fog-e tudni ez továbbra is támaszként funkcionálni. Ha nem, akkor nagy valószínűséggel újrateszteljük a 4000 dolláros tartományt!

Talán még sosem volt annyira fontos a megfelelő portfólió management, mint most! Nem ritkák jelenleg a 2 számjegyű mozgások, akik pedig ideálisan ki tudják használni ezeket a mozgásokat még akár kis portfólióval is hatalmas profitra tehetnek szert. Nem is beszélve a nagyobb portfóliókról, ahol néhány % is súlyos százezreket jelenthet! Ha szeretnél segítséget kapni ezekben a nehezebb időkben és tanulni, akkor csatlakozz a privát csoportunkhoz! ➡️ Cryptofalka privát csoport

Egy rövid montázs a napokban kapott kommentekből:

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN
Mi az a blokklánc validátor? Ismertető

A validátorok kulcsfontosságú elemei a blokkláncnak: felelősek az új blokkok hozzáadásáért és az elfogadásra váró tranzakciók ellenőrzéséért.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.66% $57,027.72
Ethereum ETH 2.01% $3,242.52
BNB BNB -1.60% $394.98
Solana SOL -1.66% $108.14
XRP XRP 6.24% $0.5864
Cardano ADA 0.82% $0.6242
Dogecoin DOGE 9.77% $0.0981
Litecoin LTC 2.80% $74.01
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!