Bányászok figyelem‼️ Itt a spekulatív bányászat útmutató

jan 27, 2020 | 0 hozzászólás

Mai cikkemben a bányászat különböző “műfajait” vesszük górcső alá példákkal, ötletekkel, egy-két tippel. Főszerepben pedig a spekulatív bányászat! Fontos az elején letisztázni, hogy nem tanácsot szeretnék adni, minden, amit leírok a személyes véleményem és tapasztalatom. Mielőtt bányászni kezdesz egy coint, mindenképpen nézz utána alaposan a projektnek!

 

Spekulatív bányászat. Mi is ez valójában?

Erre pontos definíció nem létezik. A spekulatív bányászat lényege röviden, hogy nem mindig azt bányászod, amit az adott pillanatban legjobban megérné. Hanem mérlegelve a difficultyt, a növekedési potenciált és a projekt minőségét, kevésbé ismert coint kapálnak a csákányok.  

Ezt kétféleképpen teheted: meg

 1. A rigeket ráállítod a coinra
 2. Azt bányászod, ami az adott pillanatban (majdnem) a legjövedelmezőbb, azt eladod, majd megveszed az adott coint.

Én személy szerint szeretem támogatni a kiszemelt coin hálózatát, ezért általában rajta hagyom a rigeket és az első opciót választom.

A spekulatív bányászar során a cél, hogy megtaláld azt a coint, ami rövid-, illetve középtávon (hónapok, egy-két év) a jelenlegi piaci értékének öt-tízszeresét is érheti majd akár. Ez 2017-2018-ban könnyen ment, 2019-ben is sikerült párszor, viszont az altokat évek óta sújtó medve piac miatt ez egyre nehezebb (talán kevesebb minőségi projekt is indul). A legnagyobb lehetséges hozam itt van, ám a legnagyobb kockázat is. Kicsit olyan ez, mint a kriptovaluta kereskedésnek az ICO piac.

Alapok amikre szükséged lesz a spekulatív bányászathoz:

 1.  Középhaladó bányásztudás, ezek a projektek, általában nem bányászhatók nagy tőzsdére és az algoritmusukat a Claymore nem ismeri.
 2. Jó kockázat tűrő képesség
 3. Projektek pontos ismerete, követése
 4. Technikai elemzés alapfokú ismerete (ehhez a legjobb alapot én a Cryptofalkától kaptam)
 5. Végére- ami a legnehezebb, ha sikerül amit elterveztünk- a mohóság legyőzése

 

Spekulatív bányászat, hogyan kezdjünk neki?

A coinmarketcap jelenleg több, mint ötezer projektet számlál. Ezek nagy részén nincs vagy alig van volumen. Minél hátrébb foglalja el helyét a kiszemelt projektünk a rangsorban, annál nagyobb tere van a növekedésre. Viszont ezzel egyenes arányban a kockázat is exponenciálisan nő.

Például egy 1000+ marketcappel rendelkező coinnál, egy ezer dolláros bevásárlás is +10-20% növekedést tud okozni az árában. Viszont mondjuk ETC-nél ugyanennyi BTC pár század százalékot sem tud megmozdítani. A nagyobb cap miatt az Etc nem valószínű, hogy egy év múlva 1%-át fogja érni a jelenlegi árának, kisebb projektnél viszont ez könnyen elő is fordulhat.

bitcoin bányászat cryptofalka

 

Pár tanács a megfelelő projekt kiválasztásához

 1. Mindenképpen azt javasolom, hogy nagyjából a 700 legnagyobb kapitalizációval rendelkező projekt közül válasszunk. Ez elsőre nagyon soknak tűnhet, ám valójában nem az. Projektek nagy része nem bányászható, vagy, ha igen, akkor Asic, Fpga barát is lehet. Videókártyákkal nem tudunk versenyezni ellenük, így ezek a projektek kiesnek a spekulatív bányászat hatóköréből.
 2. Értelmes célra van szükség, illetve az erre való megfelelő fókuszálásra. Tapasztalatom szerint, ha egy projekt 700. hely környékéről 500. hely közelébe kerül a coin értékében 200-300%-os növekedés következik be, persze ez sok mindentől függ: blokk idő, érmék száma blokkonként, belső infláció stb
 3. Aktivitás, ez az egyik legfontosabb tényező. Hiányában az érdeklődés laposodik, majd a projekt nagyjából meghal. Ez nem mérhető, viszont kikövetkeztethető. Discord, Telegram, Github, Twitter jó támpontot ad. Ha itt nincs élet, akkor ez már régen rossz. Legjobb, ha van weekly, monthly development report és a haladás érezhető.
 4. Kommunikáció: sok olyan projekt van, ahol jó a cél, a megközelítés, az aktivitás is, viszont Twitterre két hónapja posztoltak.
 5. Nagy követőbázis, aktív közösség 
 6. Legyen értelme bányászni, ne legyen sokkal lemaradva a legjobban fizető coinoktól
 7. Alacsony difficulty, ha egy kisebb coin profit terén nagyon elől van, akkor valószínű, hogy ez a vonat már elment, és a bulinak lassan vége.

 

Megvan a projekt viszont nem bányászható?

Sok projekt nem bányászható, viszont jó növekedési potenciál van benne. Nem lenne bölcs döntés kimaradni belőlük, csak ezért. Így, ha egy ilyen projekt tetszik, bányászd azt. ami megéri és juss hozzá közvetett úton. Falkában régi nagy kedvencünk a Nexo, tegnap landolt ez az email a postafiókomban:

BTC,ETH stb után a kifizetést már Nexoban is kérheted.

 

Sok utána járást követően, sokat gyűjtöttem belőle és felment az ára

Nagyon nehéz dolog megfelelően menedzselni a portfóliónkat. Ha a grafikonok felfelé tendálnak, könnyű megtartani és nehéz eladni. A fák sajnos nem nőnek az égig, a piac ciklusos viselkedésű. Itt tudjuk leginkább hasznosítani a falkában tanultakat. Minél kisebb a marketcap annál könnyebben emelkedik az adott pénz ára, ám ugyanilyen könnyen csökkenni is tud. Fontos, hogy legyenek árfolyam céljaink, tervezzük el mit fogunk akkor tenni- és tegyük is meg-, ha odaér. Kis százalékot érdemes azonban belőle megtartani, hátha ő lesz a következő ethereum (vagy, ha bejut a top 20-ba már gazdag ember vagy).

Végezetül itt hagyok pár grafikont, amivel az eddigi mondandóm szeretném ábrázolni.

 

Ez spekulatív bányászat cikksorozatunk első része volt. A következő részben saját tapasztalataim alapján bemutatok egy-két projektet, amelyek akár spekulatívan is bányászhatóak.

Aliara

További ajánlott cikkeink:

 1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
 2. HAVI 150$ PROFIT, ENNYI A BITCOIN HOSSZÚTÁVÚ ÁTLAGA
 3. BITCOIN FELEZÉS, JELENTŐSEN NŐ A GOOGLE KERESÉSEK SZÁMA
 4. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
 5. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
 6. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL
 7. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

 

 

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 35tHyC7NEBrZZ4iqR3t44USnyYeNqyWFkD
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LRp3T4gxZbep6U1bjeDZ9CxKpb8xbnDZr6

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Előző fél év átlagos havi profitjai

Currency Converter

Mi is az az okos szerződés avagy smart contract?

A smart contract magyarul okos szerződést jelent. Az okos szerződés egy olyan szerződés, amely az előre meghatározott feltételek érvényesülése esetén...

Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos

Aki most ismerkedik a Bitcoin és a blockchain világával, nagyon sok idegen szóval találkozhat. Számotokra készítettük el a Cryptofalka kriptovaluta szótárát!...

Fehér könyv – A startupok és befektetők legjobb barátja

A címben szereplő fehér könyv azaz ismertebb nevén ,,white paper” bemutatását valószínűleg egy összetett mondatban el lehetne intézni. Amiért mi ennél...

Blokklánc a gyakorlatban: logisztika, ellátási lánc

A logisztika, mint iparág az előrejelzések szerint 2023-ra 15,5 trillió dolláros ágazattá fog nőni. Ez nem csak egy hatalmas értékű tevékenység, hanem...

A világ kezd megőrülni, a pénzügyi rendszer a vesztébe rohan

Tűzviharként vonult végig a szakmai körökben az amerikai dollár milliárdos befektető kritikája, amelyben sötét képet festett a jelenlegi pénzügyi...

Egy beállítás, amit mindenképpen használj – Kétfaktoros hitelesítés (2FA)

A kétfaktoros hitelesítés (2FA), a többtényezős hitelesítések egyik formája és abban különbözik az egyszerű felhasználónév és jelszó bejelentkezési...

Ethereum (ETH), programok és projektek egy blokkláncon

A kriptovaluták világát ismerők és nem ismerők számára egyaránt a legnépszerűbb eszköz a bitcoin. Nem csak történeti háttere okán, hanem piaci részesedését,...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (2/2 rész)

Mi az a kriptovaluta bányászat első részében megismerkedtünk azokkal az eszközökkel amelyekkel bányászni tudunk különböző poolokban. Ebben a cikkben pedig...

Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?

Hogy miért éri meg Bitcoinnal kereskedni? Új technológia ide vagy oda, a legtöbb embert a Bitcoin és a kriptovaluta piacára nem az technológia, hanem a...

Facebook Libra: se vele, se nélküle

Abban talán minden kripto hívő egyetért, hogy a digitális valuták széleskörű elterjedéséhez (és ezáltal az árfolyam emelkedéséhez) elengedhetetlen, hogy a...

A kripto befektetések új dimenziója – Mi az az STO?

Az STO (Security Token Offering) magyar fordításban; értékpapír token kibocsátás. Hasonlóan az ICO-hoz, a befektető kap egy Coin-t vagy egy tokent, amely a...

Milyen előnyei és hátrányai vannak a blokkláncnak?

Korábbi cikkünkben bemutattuk a blokklánc (blockchain) működését. Ezúttal az előnyök és a hátrányok megismerésén van a sor. Mint mindegyik ehhez hasonló...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (1/2 rész)

Ebben a részben a kriptovaluta bányászattal fogunk megismerkedni, illetve azokkal az eszközökkel, amelyekkel passzív jövedelemre lehet szert tenni. Elsőre...

Coin burn – Hogyan működik a Binance Coin égetés?

Az égetés azt jelenti, hogy a kriptopénzt egy nem létező, hibás wallet címre küldik, amihez így soha többé nem lehet hozzáférni. Ezzel csökken a forgalomban...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (1/2 rész)

Mi a Bitcoin? A legtöbb embernek kevés, vagy egyáltalán nincsen tapasztalata a digitális valutákkal, ezért gyakran hallhatjuk a következő kérdést: „Mi az a...

A blokklánc alkalmazásának lehetőségei az egészségügyben

A blokkláncot és kriptovalutákat bemutató cikkeinkben már részletesen tárgyaltuk a technológia működését és a különböző projektekben rejlő lehetőségeket....

Mi az az altcoin?

A Bitcoinon kívül az összes kriptovalutát, amik blokkláncon futnak altcoin-nak hívjuk (alternative coin). Jelenleg a Bitcoinon kívül több ezer kriptovaluta...

Hogyan részesülj passzív jövedelemben, mi is az a staking?

Manapság 3 módszerrel tudunk profitot elérni a kriptovaluták használatával:  kereskedéssel, bányászattal, illetve a staking adta lehetőséggel. Na de mi is az...

Bitcoin vásárlás: Hol tudunk hozzájutni kedvenc kriptovalutánkhoz?

A mi az a Bitcoin és a blokklánc első, illetve második részében már megismerkedhetünk a Bitcoinnal, illetve a blokklánc technológiával. Ebben a cikkben pedig...

Mire is jó a blokklánc? – Alkalmazási megoldások a gyakorlatban

Az átlagos felhasználó a blokklánc kifejezés hallatán egyből a bitcoinra, esetleg valamely másik ismertebb kriptovalutára gondol. A technológia...

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.