Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bányászok figyelem‼️ Itt a spekulatív bányászat útmutató

Bányászok figyelem‼️ Itt a spekulatív bányászat útmutató

Mai cikkemben a bányászat különböző "műfajait" vesszük górcső alá példákkal, ötletekkel, egy-két tippel. Főszerepben pedig a spekulatív bányászat! Fontos az elején letisztázni, hogy nem tanácsot szeretnék adni, minden, amit leírok a személyes véleményem és tapasztalatom. Mielőtt bányászni kezdesz egy coint, mindenképpen nézz utána alaposan a projektnek!

 

Spekulatív bányászat. Mi is ez valójában?

Erre pontos definíció nem létezik. A spekulatív bányászat lényege röviden, hogy nem mindig azt bányászod, amit az adott pillanatban legjobban megérné. Hanem mérlegelve a difficultyt, a növekedési potenciált és a projekt minőségét, kevésbé ismert coint kapálnak a csákányok.  

Ezt kétféleképpen teheted: meg

  1. A rigeket ráállítod a coinra
  2. Azt bányászod, ami az adott pillanatban (majdnem) a legjövedelmezőbb, azt eladod, majd megveszed az adott coint.

Én személy szerint szeretem támogatni a kiszemelt coin hálózatát, ezért általában rajta hagyom a rigeket és az első opciót választom.

A spekulatív bányászar során a cél, hogy megtaláld azt a coint, ami rövid-, illetve középtávon (hónapok, egy-két év) a jelenlegi piaci értékének öt-tízszeresét is érheti majd akár. Ez 2017-2018-ban könnyen ment, 2019-ben is sikerült párszor, viszont az altokat évek óta sújtó medve piac miatt ez egyre nehezebb (talán kevesebb minőségi projekt is indul). A legnagyobb lehetséges hozam itt van, ám a legnagyobb kockázat is. Kicsit olyan ez, mint a kriptovaluta kereskedésnek az ICO piac.

Alapok amikre szükséged lesz a spekulatív bányászathoz:

  1.  Középhaladó bányásztudás, ezek a projektek, általában nem bányászhatók nagy tőzsdére és az algoritmusukat a Claymore nem ismeri.
  2. Jó kockázat tűrő képesség
  3. Projektek pontos ismerete, követése
  4. Technikai elemzés alapfokú ismerete (ehhez a legjobb alapot én a Cryptofalkától kaptam)
  5. Végére- ami a legnehezebb, ha sikerül amit elterveztünk- a mohóság legyőzése

 

Spekulatív bányászat, hogyan kezdjünk neki?

A coinmarketcap jelenleg több, mint ötezer projektet számlál. Ezek nagy részén nincs vagy alig van volumen. Minél hátrébb foglalja el helyét a kiszemelt projektünk a rangsorban, annál nagyobb tere van a növekedésre. Viszont ezzel egyenes arányban a kockázat is exponenciálisan nő.

Vágj bele most a kriptovaluta bányászatba! Kriptovaluta bányászgép eladás, optimalizálás, beüzemelés


Például egy 1000+ marketcappel rendelkező coinnál, egy ezer dolláros bevásárlás is +10-20% növekedést tud okozni az árában. Viszont mondjuk ETC-nél ugyanennyi BTC pár század százalékot sem tud megmozdítani. A nagyobb cap miatt az Etc nem valószínű, hogy egy év múlva 1%-át fogja érni a jelenlegi árának, kisebb projektnél viszont ez könnyen elő is fordulhat.

bitcoin bányászat cryptofalka

 

Pár tanács a megfelelő projekt kiválasztásához

  1. Mindenképpen azt javasolom, hogy nagyjából a 700 legnagyobb kapitalizációval rendelkező projekt közül válasszunk. Ez elsőre nagyon soknak tűnhet, ám valójában nem az. Projektek nagy része nem bányászható, vagy, ha igen, akkor Asic, Fpga barát is lehet. Videókártyákkal nem tudunk versenyezni ellenük, így ezek a projektek kiesnek a spekulatív bányászat hatóköréből.
  2. Értelmes célra van szükség, illetve az erre való megfelelő fókuszálásra. Tapasztalatom szerint, ha egy projekt 700. hely környékéről 500. hely közelébe kerül a coin értékében 200-300%-os növekedés következik be, persze ez sok mindentől függ: blokk idő, érmék száma blokkonként, belső infláció stb
  3. Aktivitás, ez az egyik legfontosabb tényező. Hiányában az érdeklődés laposodik, majd a projekt nagyjából meghal. Ez nem mérhető, viszont kikövetkeztethető. Discord, Telegram, Github, Twitter jó támpontot ad. Ha itt nincs élet, akkor ez már régen rossz. Legjobb, ha van weekly, monthly development report és a haladás érezhető.
  4. Kommunikáció: sok olyan projekt van, ahol jó a cél, a megközelítés, az aktivitás is, viszont Twitterre két hónapja posztoltak.
  5. Nagy követőbázis, aktív közösség 
  6. Legyen értelme bányászni, ne legyen sokkal lemaradva a legjobban fizető coinoktól
  7. Alacsony difficulty, ha egy kisebb coin profit terén nagyon elől van, akkor valószínű, hogy ez a vonat már elment, és a bulinak lassan vége.

 

Megvan a projekt viszont nem bányászható?

Sok projekt nem bányászható, viszont jó növekedési potenciál van benne. Nem lenne bölcs döntés kimaradni belőlük, csak ezért. Így, ha egy ilyen projekt tetszik, bányászd azt. ami megéri és juss hozzá közvetett úton. Falkában régi nagy kedvencünk a Nexo, tegnap landolt ez az email a postafiókomban:

BTC,ETH stb után a kifizetést már Nexoban is kérheted.

 

Sok utána járást követően, sokat gyűjtöttem belőle és felment az ára

Nagyon nehéz dolog megfelelően menedzselni a portfóliónkat. Ha a grafikonok felfelé tendálnak, könnyű megtartani és nehéz eladni. A fák sajnos nem nőnek az égig, a piac ciklusos viselkedésű. Itt tudjuk leginkább hasznosítani a falkában tanultakat. Minél kisebb a marketcap annál könnyebben emelkedik az adott pénz ára, ám ugyanilyen könnyen csökkenni is tud. Fontos, hogy legyenek árfolyam céljaink, tervezzük el mit fogunk akkor tenni- és tegyük is meg-, ha odaér. Kis százalékot érdemes azonban belőle megtartani, hátha ő lesz a következő ethereum (vagy, ha bejut a top 20-ba már gazdag ember vagy).

Végezetül itt hagyok pár grafikont, amivel az eddigi mondandóm szeretném ábrázolni.

BitTube-USD RVN-USD SIN-USD

 

Ez spekulatív bányászat cikksorozatunk első része volt. A következő részben saját tapasztalataim alapján bemutatok egy-két projektet, amelyek akár spekulatívan is bányászhatóak.

Aliara

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. HAVI 150$ PROFIT, ENNYI A BITCOIN HOSSZÚTÁVÚ ÁTLAGA
  3. BITCOIN FELEZÉS, JELENTŐSEN NŐ A GOOGLE KERESÉSEK SZÁMA
  4. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  5. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  6. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL
  7. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.37% $66,693.9
Ethereum ETH 0.53% $3,234.24
BNB BNB 0.20% $604.81
Solana SOL -0.44% $157.57
XRP XRP -1.96% $0.5447
Dogecoin DOGE 0.13% $0.1614
Cardano ADA -2.62% $0.5035
Litecoin LTC 0.46% $85.95
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!