Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hogyan kereskedj Bitcoinnal a felezés ideje alatt?

Hogyan kereskedj Bitcoinnal a felezés ideje alatt?

A történelmi adatokból és a fundamentális elemzésből származó ártrendek azt mutatják, hogy a Bitcoin feleződések általában kedvezően befolyásolják a Bitcoin árát. 

Bitcoin bányászat röviden

A Bitcoin egy decentralizált hálózaton működik, amelyet csomópontoknak nevezett számítógépek alkotnak. A bányászok olyan egyének, akik kulcsfontosságú szerepet játszanak a Bitcoin blokklánc tranzakcióinak biztosításában és validálásában, cserébe az erőfeszítéseikért bitcoint kapnak jutalomként.

A bányászat hardvereket használ bonyolult matematikai problémák megoldására, amelyek validálják és biztosítják a hálózaton zajló tranzakciókat. A résztvevők számítási teljesítményt használnak és versenyeznek ezeknek a feladatoknak a megoldásában, és az első, aki megoldja, jutalomért cserébe hozzáadja az új blokkot a blokklánchoz.

A témáról többet itt olvashatsz: Mi a Bitcoin és a kriptovaluta bányászat, hogyan működik?

Mi tehát a Bitcoin felezés?

A BTC felezés azt jelenti, hogy a bányászoknak a bonyolult matematikai problémák megoldásáért és a Bitcoin blokkláncon történő tranzakciók validálásáért kapott jutalma csökken. Ez egy mechanizmus, amelyet Satoshi Nakamoto, a Bitcoin megalkotója épített be a Bitcoin protokolljába, és négyévente (vagy minden 210 000 blokkonként) következik be.

Ebben az eseményben a bányászoknak az új blokk hozzáadásáért kapott jutalmai a felére csökkennek. A tágabb kriptovaluta piac esetében a halving, avagy felezés csökkentik az új Bitcoin piacra kerülő kínálatát.

BTC Halving history Cryptofalka

Kezdetben a bányászok 50 bitcoint kaptak jutalomként minden blokkért, amelyet a blokklánchoz adtak, amikor a hálózat először elindult. Az első felezéskor a jutalom 25 BTC-re esett, a 2016-os és 2020-as halvinggal pedig 12,5 és 6,25-re csökkent. 2024 áprilisában ez a szám 3,125 BTC-re fog esni, és a folyamat addig folytatódik, amíg az összes 21 millió bitcoint ki nem bányásszák.

Kereskedési lehetőségek a felezés ideje alatt

A Bitcoin felezésének várakozása és bekövetkezése gyakran jár együtt növekvő piaci volatilitással. A történelmi adatokból és a fundamentális elemzésből származó ártrendek azt mutatják, hogy a Bitcoin feleződések általában kedvezően befolyásolják a Bitcoin árát. A felezési események jellemzően optimizmust és bullish trendet keltenek a kriptopénzpiacokon, ami pozitív árfolyammozgásokban nyilvánul meg.

bitcoin felezés I Cryptofalka

A pozitív lendület különböző tényezőknek, elsősorban a gazdasági kereslet-kínálat dinamikájának tulajdonítható. A Bitcoin kínálati kibocsátásának csökkenése miatt a Bitcoin szűkösebbé válik, ami növeli a keresletet és felfelé hajtja az értékét.

Támaszok és ellenállások a bitcoin árfolyamában

A kitörések segíthetnek a potenciális trendfordulatok vagy egy meglévő trend folytatásának jelzésében. A támasz szintek azok az árszintek, ahol a Bitcoin (BTC) ára megállhat a csökkenésben, az ellenállási szintek pedig azok, ahol megáll az emelkedésben.

A kereskedők ezeket a szinteket technikai elemzési eszközökkel, mint például trendvonalakkal, mozgóátlagokkal és ellenállásokkal azonosíthatják, és várnak az ár határozott kitörésére. A kitörés akkor lesz megerősítve, amikor az ár azonosított szint fölé vagy alá zár, jelezve a piaci hangulat potenciális változását.

Miután a kitörés megerősítésre került, a kereskedők beléphetnek egy long pozícióba, ha bikás kitörésről van szó, vagy short pozícióba, ha medvésen csökken az árfolyam. A kockázat kezelése és a nyereség biztosítása érdekében általában stop-loss és take-profit szinteket állítanak be. A kereskedőknek folyamatosan figyelniük kell a kereskedést, és alkalmazkodniuk kell a piac alakulásához. 

A szemfüles kereskedők felfedezhetnek árkülönbségeket is különböző kriptovaluta tőzsdéken. A Bitcoin volatilitása átmeneti árazási egyensúlytalanságokat hozhat létre, és a kereskedők kihasználhatják ezeket az arbitrázs lehetőségeket azáltal, hogy egyik tőzsdén vásárolnak, és a másikon drágábban eladnak.

Kockázatkezelés a felezés ideje alatt

A Bitcoin felezés általában pozitív eseményként van értelmezve, azonban vannak benne rejlő kockázatok, különösen rövid távon. A halving előtti időszak gyakran spekulatív piaci magatartást vált ki, ami magasabb volatilitást eredményezhet, ilyenkor gyakoriak az átmeneti árkorrekciók is.

Bár a történelmi tendenciák szerint a felezési események és az árfolyam-emelkedések között összefüggés van, ez sosem garantált, és a befektetőknek érdemes saját kutatásokat végezniük, hogy megértsék az egyes felezések során az árfolyamok alakulását.

Sose feledkezzünk meg a biztonságos kriptovaluta tárolásról sem. A centralizált kriptotőzsdék ezekben az időszakokban szintén sokkal terheltebbek lehetnek, így előfordulhatnak technikai malőrök. Fontoljuk meg a hardveres tárca vagy biztonságos szoftveres tárca használatát, valamint mindenképp érdemes bekapcsolni a kétlépcsős azonosítást is a biztonság növelése érdekében.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.37% $63,262.77
Ethereum ETH -1.95% $3,104.2
BNB BNB -3.04% $552.68
Solana SOL -8.92% $138.6
XRP XRP -2.11% $0.4959
Dogecoin DOGE -1.66% $0.1615
Cardano ADA -2.73% $0.4592
Litecoin LTC -2.55% $78.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!