Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi az a digitális földterület a metaverzumban, mire használható?

Mi az a digitális földterület a metaverzumban, mire használható?

Az NFT virtuális föld egy birtokba vehető digitális földterület valamelyik metaverzum platformon. Az NFT-k alkalmasak a föld tulajdonjogának képviseletére, mivel mindegyik egyedi, így egyszerűen bizonyítható a digitális tulajdonjog. Az NFT földet a tulajdonosa többek között reklámozásra, közösségi felületekre, játékra és munkára használhatja. A népszerű NFT land projektek közé tartozik a Decentraland, a The Sandbox és az Axie Infinity.

A földtulajdonos általában online élmények megélésére, tartalmak megjelenítésére vagy előnyök szerzésére használhatja a telkét egy játékban. Nagy márkák és hírességek, köztük az Adidas és Snoop Dogg is kezdenek befektetni és használni az NFT földterületeket.

Egy telek értékét a hasznosság, a projekt maga és a piaci spekuláció befolyásolja. NFT telket egy projektből telekeladás során vagy a másodlagos piacon lehet vásárolni valamelyik NFT marketplace-en keresztül, például a Binance NFT Marketplace-en vagy az OpenSea-n keresztül. A vásárlás előtt mindenképpen meg kell győződni arról, hogy tisztában vagyunk-e a földterület és a hozzá kapcsolódó projekt kockázataival és felhasználási lehetőségeivel. Bizonyos esetekben lehet, hogy az NFT földterület megvásárlása helyett a bérlés is egy opció lehet.

 

Mennyit is érnek a virtuális földek?

A metaverzum fejlődése a blokklánc új felhasználási lehetőségeit hozta létre. Mivel 2021 egy hihetetlenül sikeres év volt a metaverzum és az NFT-k számára, nem csoda, hogy mindenki a virtuális földekről beszél. Néhány NFT földterület többe kerül, mint a fizikai világban létező ingatlanok, ami azért valljuk be, egyenélőre nehezen megfoghatóvá teszi e új koncepciót. Valójában az NFT föld és a valós, fizikai ingatlanok között valójában sok hasonlóság van.

Miért az a metaverzum?

A metaverzum egy online, virtuális világ, amely digitális és valós életünk számos aspektusát egyesíti, beleértve a munkát, a társas érintkezést és a kikapcsolódást. 2021-ben számos technológiai óriás, köztük a Meta (korábban Facebook), a Microsoft és az Epic Games kezdte el fejleszteni és felfedezni e teret. A blokklánc technológia kulcsfontosságú szerepet játszik a metaverzumok életre keltésében, mivel a digitális tulajdonjognak, az identitásnak és a kriptogazdaságnak a blokklánc ad egy keretet.

 

Mi az NFT virtuális föld?

A metaverzum projektek olyan digitális világok, amelyeket a felhasználók általában 3D-s avatarokkal fedezhetnek fel. A SecondLive például koncertek, konferenciák és kiállítások számára biztosít területeket és helyszíneket. Míg a SecondLive-hoz hasonló projektek nem teszik lehetővé, hogy a felhasználók állandó virtuális valóságteret vásároljanak, más metaverzum világok igen. A fejlesztők nagyméretű, kis parcellákra osztott térképeket hoznak létre, amelyeket a piacon értékesítenek.

A terület egyedi tulajdonjogának reprezentálására a felhasználók egy adott parcellához kapcsolódó NFT-ket vásárolnak. Ezeket a telkeket közvetlenül a projektből vagy a másodlagos piacon történő telekeladással lehet megvásárolni. Az, hogy pontosan mit is lehet tenni az NFT telekkel, az mindig az adott projektektől függ.

 

Milyen felhasználási módjai vannak a metaverzum földterületeknek?

A spekuláción kívül a földtulajdonosoknak számos felhasználási lehetőség áll rendelkezésükre. Használhatják a a virtuális területüket reklámcélokra. Ha valakinek a telke egy népszerű területen, és sok látogatót vonz, kiadhatja reklámfelületnek. Emellett a digitális földterületén rendezvényeket lehet szervezni, például koncerteket, konferenciákat és közösségi találkozókat. Az NFT telkeknek hasznát lehet venni egy NFT videojátékban. Például az Axie Infinityben a föld extra nyersanyagokat, tokeneket, biztosíthat. A 3D-s avatárral felfedezhető földek virtuális irodahelyiségként vagy digitális szolgáltatások nyújtására, foglalkoztatásra is használhatók. A PwC Hong Kong a The Sandbox földet a Web 3.0 tanácsadási szolgáltatásaihoz fogja használni.

Hírességek, celebek és nagy márkák már elkezdtek földet vásárolni a metaverzumban. Snoop Dogg például saját Snoop Dogg Metaverzum Experience-t hoz létre a The Sandboxon. Az Adidas is vásárolt helyet e platformon a saját AdiVerse metaverzum élménye számára. A metaverzum és az NFT hype-hoz való csatlakozás mellett a márkák és vállalatok lehetőséget kínálnak majd a felhasználóknak, hogy interakcióba lépjenek velük a metaverzum szolgáltatások, játékok és termékeik elérésével.

Az NFT land projektekbe az intézményi befektetők is elkezdtek beszivárogni. A The Metaverzum Group például címlapokra került, amikor nagy mennyiségű digitális ingatlant vásárolt. A csoport székhelye gyakorlatilag még a Decentraland kriptovölgyében, a Crypto Valleyben is található. A PwC tanácsadó cég szintén vásárolt telkeket Decentralandban 2021 decemberében a web 3.0 tanácsadói szolgáltatásaik részeként.

 

Mi befolyásolja az NFT virtuális földterületek árát?

A virtuális földterület árát több tényező is befolyásolhatja. A virtuális földterület különbözik sok más NFT-től, mivel általában többféle felhasználási területtel rendelkezik. Ezek attól függően különböznek, hogy milyen platformon vannak. Például az olyan digitális világok, mint a Decentraland lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy testre szabják a földjüket és azon szabadon alkossanak. Ha például a föld egy népszerű területen van, vagy sok látogatót fogad, akkor pénzt lehet kérni reklámfelületek biztosításának fejében. A földje előnyöket is biztosíthat egy blokkláncos videojátékban. Jobb staking bónuszokat lehet kapni vagy egyedi játékbeli élményeket átélni az Axie Infinityben. Az olyan népszerű platformok, mint a Decentraland, a The Sandbox vagy My Neighbour Alice általában magasabb árakat kérnek az NFT földjeikért. Ez a piaci kereslet és kínálat miatt van. Ezen platformok felhasználói bázisa és érdeklődése sokkal nagyobb, mint a kisebb projekteké.

A múltban az NFT földek nagy eladásai egyre több spekulációhoz vezettek. Például a Metaverzum Group NFT ingatlancég 2021 novemberében nagyjából 2,43 millió dollárt költött egy 116 telket tartalmazó parcella megvásárlására Decentralandban. Minden egyes telek 16 négyzetméteres, így összesen 1856 négyzetméternyi területet birtokolnak a Fashion Street negyedben.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

Hol lehet telket vásárolni a metaverzumban?

Metaverzum NFT telket vásárolhatunk közvetlenül a projekttől egy sale keretében, vagy más felhasználóktól egy piactéren keresztül.  A vevőt és az eladót is védi egy okos szerződés (smart contract), amely biztosítja, hogy az ügyletek mindkét fél számára zökkenőmentesen történjenek. A Binance NFT Marketplace és az OpeaSea a két legnépszerűbb lehetőség. A Binance NFT Marketplace támogatja az Ethereumot és a Binance Smart Chain-et, míg az OpeaSea az Ethereumot, a Polygont és a Klaytn-t.

 

Virtuális ingatlanok a jövő?

Sokak számára a virtuális földeladás gondolata talán erőltetettnek tűnik. Azonban elég csak megnézni az NFT-k, a digitális gyűjtemények és a metaverzum felemelkedését, hogy megértsük, hogyan juthattunk el oda, hogy az NFT földek sokszor drágábbak a valós telkeknél. Az ötlet nem sokban különbözik egy weboldal vagy más virtuális tér birtoklásától. A népszerű domainnevek például több százezer dollárért keltek el. Azonban az NFT földek tulajdonjogát garantálja az okos szerződéseken keresztül és ez adja a biztosítékot. Mivel a technológia világ a jövőben a metaverzum köré épül, ne lepődjünk meg, ha hamarosan még több eladó metaverzum NFT földet látunk.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.87% $67,032.23
Ethereum ETH -4.71% $3,650.86
BNB BNB -3.44% $593.25
Solana SOL -6.93% $165.2
XRP XRP -1.20% $0.5231
Dogecoin DOGE -5.44% $0.1584
Cardano ADA -5.03% $0.4594
Litecoin LTC -1.28% $85.27
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!