Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Felmérés a Deutsche Banktól: bizakodnak a kriptobefektetők

Felmérés a Deutsche Banktól: bizakodnak a kriptobefektetők

A Deutsche Bank friss kutatása szerint a kriptovaluták iránti érdeklődés nő, de az aggodalmak és piaci reakciók is fontos szerepet kapnak.

A kriptopiac pozitív fordulata

A Deutsche Bank által márciusban végzett felmérés szerint a lakossági befektetők kriptovalutákkal kapcsolatos attitűdje 2024 első negyedévében pozitívabbá vált a 2023-as állapothoz képest. Az áprilisban közzétett jelentésből kiderült, hogy a kisbefektetők kevesebb mint 1%-a tekinti átmeneti trendnek a kriptovalutákat.

Deutsche Bank.jpg

A kriptopiacok rallyjára való tekintettel ez a szemléletváltás nem különösebben meglepő, amelyet nagyrészt a spot Bitcoin (BTC) ETF-ek januári jóváhagyása hajtott.

A pozitív hangulat ellenére a felmérés azt mutatta, hogy a lakossági befektetők továbbra is óvatosak a Bitcoin jövőjét illetően. A felmérésben részt vevők mindössze 10%-a számít arra, hogy a Bitcoin árfolyama az év végére meghaladja a 75 000 dollárt. A cikk írásának időpontjában a BTC ára valamivel 68 000 dollár felett van.

Befektetői aggodalmak és várakozások

A felmérés kutatta az aggodalmakat is a befektetők körében. A válaszadók egyharmada számít arra, hogy a Bitcoin árfolyama 2024 végére 20 000 dollár alá esik, mindemellett több mint 50% várja egy másik jelentős kriptodeviza összeomlását 2026-ig.

A válaszadók 40%-a azt mondta, hogy a következő években a Bitcoin szárnyalására számít, míg közel ugyanannyian (38%) azt mondták, hogy a digitális eszköz eltűnésére számítanak.

A jelentés arra is rávilágított, hogy a fogyasztók hogyan látják a kriptovalutákat. Az amerikai fogyasztók 78%-a a kriptovalutákat egyfajta árucikknek, 76%-a alternatív eszköznek, 74%-a pedig értékmegőrzőnek tekinti.

A válaszadók 65% úgy gondolja, hogy a kripto kiválthatja a készpénzt is. Emellett 52%-a úgy látja, hogy a kriptovaluták "fontos eszközosztálynak és fizetési módnak" minősülnek.

Közösségi média: reakciók és érdeklődés

A LunarCrush, a kriptovalutákhoz kapcsolódó közösségi média elemzéseket végző cég szerint a legutóbbi nagy bikapiachoz képest a társadalmi interakciók és az általános retail érdeklődés "még mindig elég alacsony" szintet van.

Az elmúlt hat hónapban a Bitcoint említő bejegyzések januárban és márciusban mutattak kiugró aktivitást.

A januári említések a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli felhajtásnak tudhatók be. Márciusban is megugrottak a hozzászólások, mivel a Bitcoin új történelmi csúcsot ért el. A hozzászólások száma azonban a március 14-i, 73 737 dollárra emelkedő Bitcoin-rally ellenére is stabil maradt.

Az Ethereum kulcsszavak közösségi említései az elmúlt hat hónapban általában stabilak maradtak. Az adatok azonban azt mutatják, hogy ezek a kulcsszavak -néhány kiugrástól eltekintve- március eleje óta enyhe csökkenő tendenciát mutatnak.

A Solana az elmúlt hat hónapban több kiugrást mutat, valószínűleg a hálózaton tomboló memecoin-őrület miatt. Ennek ellenére április elején csökkentek a Solanát említő közösségi média hozzászólások.

Kriptopiac: a fundamentumoktól az on-chain adatokig

A korábbi bikapiacokon, a kisbefektetői érdeklődés növekedését komoly árfolyamemelkedés kísérte. Discord szerverünkön technikai és fundamentális elemzésekkel folyamatosan követjük a kriptopiacot. Figyeljük a lakossági érdeklődés változásait, valamint új elemként megjelent az on-chain adatok elemzése is. 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.34% $67,546.98
Ethereum ETH -1.70% $3,773.89
BNB BNB -0.35% $596.4
Solana SOL 0.70% $169.3
XRP XRP 0.42% $0.5292
Dogecoin DOGE 1.80% $0.1659
Cardano ADA 0.96% $0.4587
Litecoin LTC 0.83% $83.49
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!