Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Google a top befektető a blockchain szektorban

A Google a top befektető a blockchain szektorban

A Google anyavállalata, az Alphabet messze a legtöbb tőkét fektette a blokklánc iparágba, összesen 1,5 milliárd dollárt 2021. szeptember és 2022. június közöt - derül ki egy új jelentésből.

 

 

Kiemelkedő befektetők a szektorban

A Blockdata jelentése szerint további jelentős vállalati befektetők közé tartozik a BlackRock, a Morgan Stanley, a Samsung és a Goldman Sachs. A Blockdata szerdán közzétett frissített blogjában az Alphabet (Google) mutatkozott be a legnagyobb befektetőnek a blokklánc- és kriptovállalkozások területén az ugyanezen időszak alatt befektető 40 legnagyobb állami vállalathoz képest.

A vállalat 1,5 milliárd dollárt fektetett be a szektorba, négy blokklánccégre koncentrálva. Közéjük tartozik a Fireblocks digitális eszközmegőrző platformra, a Dapper Labs web3-as játékcég, a Voltage Bitcoin infrastruktúra eszköz és a Digital Currency Group kockázati tőkecég. Ez szöges ellentétben áll a tavalyi évi adatokkal, amikor a Google a jóval kisebb, 601,4 millió dolláros finanszírozási erőfeszítéseit 17 blokklánc-alapú vállalatra diverzifikálta. Ezek között ismét szerepelt a Dapper Labs, valamint az Alchemy, a Blockchain.com, a Celo, a Helium és a Ripple.

A Google megnövekedett befektetése összhangban van a többi 40 legnagyobb tőzsdén jegyzett vállalatéval. Ez idő alatt összesen 6 milliárd dollárt fektettek be, szemben a 2021. január és 2021. szeptember közötti 1,9 milliárd dollárral és a 2020-as év egészét tekintve 506 millió dollárral.

blockchain companies forrás: blockdata.tech

A többi nagyvállalati befektető közé tartozik a BlackRock vagyonkezelő vállalat, amely 1,17 milliárd dollárt, a Morgan Stanley befektetési bankcsoport, amely 1,11 milliárd dollárt, valamint a Samsung elektronikai vállalat, amely összesen 979,2 millió dollárt fektetett be különböző blokkláncipari vállalatokba.

 

 

Befektetések eloszlása

A Google-hoz hasonlóan a Morgan Stanley és a BlackRock is koncentráltabb megközelítést alkalmazott, és csak két-három vállalatba invesztált a vizsgált időszakban. A Samsung azonban messze a legaktívabb befektető volt, mivel 13 különböző vállalatba szállt be.

Nexo kriptovaluta váltó

Az adatokból az is kiderült, hogy a legnépszerűbb befektetésnek a valamilyen formában NFT megoldásokat kínáló vállalatok bizonyultak:

"Ezek közül sokan olyan iparágakhoz tartoznak, mint a szerencsejáték, a művészet és szórakoztatás, valamint az elosztott főkönyvi technológia (DLT)".

A fennmaradó befektetések olyan vállalatok között oszlottak meg, amelyek Blockchain-as-a-Service (BaaS), infrastruktúrát, okosszerződéses platformokat, skálázási megoldásokat és digitális eszközmegőrző platformokat kínálnak.

Az adatokból az is kiderült, hogy a bankok elkezdték növelni a kripto- és blokkláncvállalatokkal szembeni kitettségüket. Ezt ösztönzi a kriptoszolgáltatások iránti ügyfélkereslet emelkedése. A kriptóbefektetők toplistáján található bankok között van a United Overseas Bank, a Commonwealth Bank of Australia és a BNY Mellon.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.10% $61,027.19
Ethereum ETH -0.12% $3,373.95
BNB BNB 0.74% $571.39
Solana SOL 9.03% $135.67
XRP XRP 0.90% $0.476
Dogecoin DOGE 3.23% $0.1226
Cardano ADA 4.30% $0.3881
Litecoin LTC -0.55% $70.47
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!