Deutsche Bank: Túl fontos a Bitcoin ahhoz, hogy ignoráljuk

Szerző: | márc 22, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A Deutsche Bank globális bankóriás szerint a Bitcoin “már örökre velünk marad”, az államok szabályozását ezért már 2021 végére várják.

 

Töretlen a Bitcoin népszerűsége

A legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta mára már szinte megállíthatatlan népszerűségnek örvend.  Alig van olyan ember a fejlődő országokban, sőt mostmár a 3. világbeli országokban is, aki ne tudná mi az a kriptovaluta, vagy Bitcoin. Érdekes módon mostanság kevesebb hype övezi mint a 2017-18-as bikapiac alkalmával. Összehasonlítva a második (Ethereum) és harmadik (Binance coin) legnagyobb kriptovalutával kiemelkedően magas ismertségre tett szert.

Bitcoin népszerűsége 2021.03 I Cryptofalka

Forrás: https://trends.google.com/t

Ennek ellenére a Bitcoin ára többszörösére duzzadt 2018 óta. Ez jórészt annak köszönhető, hogy az intézményi befektetők is lehetőséget látnak a legnépszerűbb kriptovalutában. Külön befektetési eszközosztállyá nőtte ki magát, amely ellenáll az inflációnak, sőt, a profitábilis befektetések közé sorolható. 

 

Megérett a Bitcoin és kriptovaluták piaca a szabályozásra

Az elemzők szerint, a Bitcoin 1000 milliárd dolláros piaci kapitalizációját, és a folyamatos növekedési lehetőségét már nem lehet figyelmen kívűl hagyni. A Deutsche Bank Research, a Deutsche Bank globális banki óriáscég pénzügyi kutató leányvállalata, kizárólag a Bitcoinnak szentelt jelentést adott ki „A fizetések jövője: 2. sorozat, III. Rész címmel. Bitcoin: Tinkerbell-effektus önmegvalósító jóslatává válhat-e?“

Bitcoin szabályozás I Cryptofalka

Forrás: https://www.financemagnates.com/

A 18 oldalas tanulmányban a Deutsche Bank Research leírja a Bitcoin alapvető jellemzőit, és elemzi a történelmi árnövekedés fő mozgatórugóit egészen mostanáig.

Az elemezők azt jósolják, hogy amíg az eszközkezelők és a vállalatok belépnek a Bitcoin-piacra, addig az árfolyam tovább növekedhet. A cég kihangsúlyozta, hogy a központi bankok és a kormányok most kezdik megérteni, hogy a Bitcoin és más kriptovaluták itt maradnak, nem fognak eltűnni, így várhatóan 2021 végére megkezdik szabályozásukat. 

A Bitcoin egyre növekvő értéke és eszközosztályként elismerése ellenére, a bank a kriptovaluta korlátozott likviditására hívja fel a figyelmet. 

A valódi vita az, hogy az emelkedő árak önmagukban is elegendő okok lehetnek-e ahhoz, hogy a bitcoin önálló eszközosztállyá fejlődjön, vagy az illikviditása akadályt jelenthet ennek.

Továbbá megállapították, hogy a Bitcoin várhatóan rövid távon továbbra is nagyon volatilis maradhat. A Deutsche Bank elemzői azt jósolják, hogy a következő két vagy három évben fordulóponthoz érkezhet, mivel konszenzus alakulhat ki a jövőjéről, ezáltal a közös szabályok is lefektethetők lesznek. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.