Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Növelheti a metaverzum technológia az AI hatékonyságát?

Növelheti a metaverzum technológia az AI hatékonyságát?

A digitális konnektivitás új korszakának előhírnökeként, a metaverzum és a blokklánc keveredik a mesterséges intelligenciával (AI), a virtuális valósággal (VR) és a kiterjesztett valósággal (AR). Ezeket együttesen XR (bővített valóság) élményeknek neveznek. Hogyan működhet a mesterséges intelligencia ezekben az új valóságokban? 

 

Mi az a metaverzum?

A metaverzum egy 3D-s virtuális világ, amelyhez VR-headset segítségével lehet csatlakozni. A felhasználók szemmozgásukkal, hangutasításokkal és vezérlőkkel navigálhatnak ebben a világban. A headset segítségével a felhasználó átélheti ezt a magával ragadó világot, és betekinthet annak működésébe. Az emberek avatárokon keresztül lépnek kapcsolatba egymással, és olyan tevékenységeket folytathatnak, mint a játék, vásárlás, ügyintézés és sok más.

Az Emergen Research jelentése szerint a metaverzum piaca 2028-ra eléri a 800 milliárd dollárt. A metaverzum technológia alkalmazásai közé tartoznak a játékok, az oktatás, a kereskedelem, a kormányzati szolgáltatások, a társas kapcsolatok és még sok más..

 


Mi az a Mesterséges intelligencia (AI)?

Az AI az emberi intelligenciafolyamatokat szimuláló gépekre utal.  Az AI az informatika egyik ága, amely az emberi intelligenciát képes utánozni és az intelligens gépek építésére összpontosít. Az AI-rendszereket működtető algoritmusok robosztus mennyiségű címkézett adatot elemeznek összefüggések és minták keresésére, és ezeket a mintákat használják fel előrejelzések készítésére. A mesterséges intelligencia rendszerek sokkal gyorsabban és pontosabban képesek feldolgozni az adatokat, mint az emberek.

A mesterséges intelligencia alkalmazásai közé tartoznak az intelligens asszisztensek, az önvezető autók, a beszélgető robotok, a robot-tanácsadók, az e-mail spamszűrők stb. és most már a metaverzumok is. Ennek eredményeképpen rendszeres vitatémává vált, hogy az AI hogyan fogja alakítani a metaverzumot.

 


Hogyan működik együtt az AI, a blokklánc és az XR?

Az érintett technológiák rengeteg potenciális felhasználási lehetőséget csepegtetnek a metaverzumba, így az egyetlen korlát csupán a képzelet marad.

Az XR, vagyis a bővített valóság olyan virtuális világot teremtett, amely korábban nem létezett. A blokklánc decentralizációt hoz, ami a központi irányító szerv megszűnését, nagyobb transzparenciát és mindenki számára látható és visszafordíthatatlan tranzakciókat hoz létre.

A NFT-k a metaverzum egyik központi eleme, a blokklánc terméke. A metaverzumban minden tárgy- föld, járművek, hajók, ajándéktárgyak - alapvetően szintén NFT-k. Ha kivennénk az NFT-ket, a metaverzum összeomlana.

Nexo kriptovaluta váltó

A mesterséges intelligencia a metaverzumban lehetővé teszi az olyan akadályok leküzdését, mint a interakció gyenge minősége és létrehoz olyan új termékek, mint például az élő virtuális konferenciák. Ez mind hozzáadódik a metaverzum intuitív felületeihez és prediktív képességeihez. Ez nemcsak az avatárok életét könnyíti meg, hanem a játékokat dinamikusabbá, az interakciókat vonzóbbá, a vállalkozásokat pedig sikeresebbé teszi.

 


Milyen kihívások nehezítették a metaverzumokat?

A metaverzum technológia olyan kihívásokkal szembesül, amelyek a hatalmas növekedési potenciáljából fakadnak.

Mint technológiák, az előző korszak VR-einek és AR-einek olyan korlátai voltak, mint a környezetre való rálátás hiánya és a grafikai korlátok. A metaverzumban végzett tevékenységek egyszerűen nem olyan lebilincselőek, mint a való világban vagy akár a hagyományos online játékokban.

Az talpon maradásért azonban sok metaverzum küszködik. A metaverzumok kezdeti fázisában egyszerűen nem volt elég technikai kifinomultság ahhoz, hogy megfelelő felhasználási eseteket hozzanak létre a gazdaság fenntartásához. A VR és az AR fejlődésének, valamint a metaverzumok mesterséges intelligenciával való integrációjának köszönhetően a felhasználási esetek száma, és ezzel együtt a monetizáció lehetőségei is egyre nőnek.

Mint minden új technológia, a metaverzumok is elfogadási problémákkal küzdöttek, bár ez fokozatosan változik az olyan projektekkel, mint a Decentraland (MANA), a The Sandbox (SAND) és most a MeetKai metaverzum. A Decentralandon a résztvevők virtuális ingatlanokat vásárolhatnak és adhatnak el, miközben izgalmas játékokat fedeznek fel. A Sandbox egy olyan játék-ökoszisztémát kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy játékeszközöket hozzanak létre, osszanak meg és pénzzé tegyék, míg a Meetkai egy olyan valósághű metaverzumot hozott létre, amely minőségileg jobb, mint a való világ, köszönhetően a mesterséges intelligenciával való integrációjának.

Az XR- és az AI-technológiák kifinomult integrációja még vonzóbb virtuális világokat eredményezett, ami az ökoszisztéma minden érdekeltje számára nagyobb elfogadottságot és ezáltal több bevételt eredményezett.

 


Mi az a kevert valóság metaverzum?

A mesterséges intelligencia és az XR összeolvadása a kevert valóság (MR) vagyis a mixed reality metaverzum jelenségéhez vezetett.

Eddig az ember és az AI közötti interakció általában az üzleti vállalkozások világára korlátozódott. Most azonban olyan projektek jelennek meg, amelyek az AI integrációját mutatják be a a kiskereskedelem és a kereskedelem területén. A Meetkai például azt mutatja be, hogy milyen hatékony lehet az élet az ember és az AI integrációjával. A Meetkai a mesterséges intelligenciával támogatott technológiát felhasználva javítja az olyan szokásos, valós életben szerzett tapasztalatokat, mint a vásárlás, az irodai munka és az olyan szabadtéri tevékenységek, mint a túrázás, a kirándulás stb.

A felhasználók az ágyukban fekve nemcsak ruhákat próbálhatnak ki kedvenc márkájuk metaverzum boltjában, és élőben alkudozhatnak az eladókkal, hanem a vásárlásaikat házhoz is szállíthatják. Virtuális irodájukban is dolgozhatnak, ahol teljes körű termelékenységi eszközök állnak rendelkezésükre.

Csak körül kelll néznünk és megdöbbentően sok metaverzum projektet találhatunk a játékokban, mondjuk a Robloxban, a Blocktopiában, a Nakamotóban és így tovább. Ez arra utal, hogy a kevert valóság megjelenése korszakváltó esemény a metaverzumok életében.

 

 

Hogyan fogja a csevegésalapú mesterséges intelligencia alakítani a metaverzumot?

A csevegésalapú AI-rendszerek a metaverzumban hasonlítanak az ember-ember közötti kommunikációra.

A hangalapú AI megtalálta az utat az új korszak metaverzumaiba, olyan felhasználási eseteket működtetve, mint az életmódbeli segítségnyújtás és a személyre szabott ajánlások. Például ahelyett, hogy egy utazási iroda irodájába mennénk személyesen, vagy a túlterhelt ügyfélszolgálattal beszélgetnének, a felhasználók felugorhatnak a metaverzumba, és egy mesterséges intelligenciával működő bot segítségével több lenyűgöző helyszínt is bejárhatnak.

A mesterséges intelligencia concierge a metaverzumban egy megszemélyesített gép, amely egyedi ajánlásokat ad az avatár preferenciái alapján. Egyszerűen figyelembe kell venni a rendelkezésre álló adatmennyiséget minden emberről, és máris megismerhetjük ennek a felhasználási esetnek a lehetőségeit.

A természetes nyelvi feldolgozás a metaverzumban személyesebbé teszi beszélgetéseket, mint a való világban. A hangalapú mesterséges intelligencia képes az avatár kéréseit emberibb és természetesebb nyelven értelmezni, miközben figyelembe veszi az egyéni ízlést és preferenciákat.

A beszédtechnológia figyelembe veszi a szövegösszefüggést és személyre szabottabbá vált, ezáltal a metaverzum felülete is intelligensebbé válik. Kai, a Meetkai első AI concierge-je például olyan egyszerűvé tette a hangalapú segítségnyújtást, mintha egy baráttal beszélgetne az ember. Lehet kérni egy "steak" receptet azzal, hogy "Hé Kai, tudnál nekem egy jó receptet találni?". És másodperceken belül megkapod a világ legfinomabb marhaszelet receptjét.

 


Hogyan hoz létre az XR szorosabb együttműködést a metaverzumban?

Az XR dinamikus együttműködésre buzdít, lehetővé az irodai munkát egy bensőséges irodai környezetben. A mesterséges intelligencia által vezérelt metaverzum lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy sokkal szórakoztatóbb, érdekesebb és hatásosabb feladatokat vállaljanak. Például egy természetes beszélgetés során a különböző valóságokban különböző témákról folytatott természetes beszélgetés során a MeetKai társalgási AI képes felfogni a kifinomultabb beszédet, személyre szabott eredményeket nyújtani és gyorsan reagálni a felhasználói preferenciák és a kontextus megjegyzése révén.

Továbbá egy XR készülék biztosítja az adatok átfedését, ami alkalmazások sorát nyitja meg. Egy metaverzumban ez rendkívül hasznos az építési vagy gyártási felhasználási esetekben. Az XR-rel támogatott környezet az összetartozás érzését kelti, ami a szoros irodai légkör kritikus eleme.

Az XR különösen akkor hatékony, ha csak kis számú kritériumnak kell megfelelni. Például, amikor valaki társasjátékozik, akkor lehet, hogy amellé kevésbé erős fényt és különleges zenét szeretne. Az interaktív XR légkör képes meghatározni, hogy mit szeretne, és arról maga gondoskodik. Egy virtuális konferenciaterem döntően jobb lehet, mint a valóságos. Egy metaverzumban ez rendkívül hasznos az építési vagy gyártási felhasználási esetekben. Az XR-rel támogatott környezet az összetartozás érzését kelti, ami a szoros irodai légkör kritikus eleme.

Az XR különösen akkor hatékony, ha csak kis számú kritériumnak kell megfelelni. Például, amikor olyan egyszerű dolgot csinál, mint a társasjátékozás, akkor lehet, hogy tompa fényt és különleges zenét szeretne. Az interaktív XR légkör képes meghatározni, hogy mit szeretne, és gondoskodni róla. Egy virtuális konferenciaterem döntően jobb lehet, mint a valóságban.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.57% $51,233.63
Ethereum ETH 0.89% $2,958.31
BNB BNB 0.76% $380.9
Solana SOL -1.21% $102.51
XRP XRP -0.35% $0.5397
Cardano ADA 0.23% $0.589
Dogecoin DOGE -0.02% $0.08403
Litecoin LTC 0.18% $68.53
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!