Nehéz helyzetben van, aki most szeretne Bitcoint vásárolni

Szerző: | dec 7, 2020 | Árfolyam elemzés, Bitcoin

Rekordokat döntögetett a BTC az elmúlt hetekben, ennek ellenére a csúcs közelében rövid távra nagy rizikót vállal, aki most venne Bitcoint. ⤵️

 

Sorra döntötte meg a 2017-es rekordokat a Bitcoin 2020-ban

Egyre több lakossági befektető szeretne ismét Bitcoint vásárolni, de úgy gondolom, hogy a teljes mánia és az abból adódó irreális pumpák időszaka még hátra van. Újabb és újabb rekordok dőltek meg 2020-ban, amelyek valószínűleg jó “csaliként” szolgáltak a lakossági befektetők felé. Jelenleg még egyértelműen az intézményi befektetők pörgetik a piacot, de ha a lakossági FOMO is beindul, akkor fogjuk a 20 000 dolláros árfolyam feletti pumpákat látni.

A 2020-as novemberi havi gyertyát 19 600 dollár felett zárta a Bitcoin árfolyama, ezzel egyértelműen megtört a 2017-es csúcs.

Bitcoint vásárolni I Cryptofalka

BTCUSD-1m-20201207

 

Nem csak a BTC árfolyamban, de a teljes piaci kapitalizációban is új rekordot állított be a Bitcoin. A korábbi rekordot közel +20%-al sikerült túlszárnyalnia a Bitcoinnak, ezzel pedig 360 milliárd dolláros piaci kapitalizáció a BTC új rekordja.

Bitcoin piaci kapitalizáció rekord 2020 I Cryptofalka

Bitcoin piaci kapitalizáció rekord 2020 I Cryptofalka

 

Ez mellett pedig a Bitcoin bányászatot és a hálózat erősségét mutató Hash rate is új rekordokat döntöget 2020-ban.

 

Vagyis dübörög a Bitcoin és a kriptovaluták piaca, de főként azok számára, akik már egy ideje ülnek ezen a bizonyos vonaton! Az újonnan beszállóknak pedig pontosan ezek a rekordok jelentik majd a hatalmas dilemmát. 

 

Sokak számára nem meglepő a jelenlegi Bitcoin bika piac

A legtöbb hosszú távú befektetőnél végre beérni látszanak a medve piac szomorúbb időszakai, amikor is az erős fundamentumok végre megmutatkoznak a Bitcoin árfolyamában is. Maga a mozgás nem meglepő, rengeteget írtunk nektek idén arról, hogy mennyire bullishak vagyunk a Bitcoinnal kapcsolatban:

 • 8300$ – Újra hosszú távú emelkedő trendre kerülhet a Bitcoin – 2020.01.28.
 • 9100$ – Bika jelet adott az Ichimoku indikátor‼️2020.01.30
 • 9885$ – A Bitcoin ár jelenlegi bika piaca még sokáig kitarthat – 2020.02.26
 • 9300$ – Éledeznek a kriptovaluták, komolyan vegyük a próbálkozást? 2020.06.24
 • 11500$ – Milyen messze lehet a Bitcoin bika piac? Szakértőnk válaszol – 2020.08.17
 • 10500$ – Merőben hasonló a Bitcoin árfolyam grafikon 2016-hoz – 2020.09.17
 • 10500$ -Idővel a Bitcoin az aranynál is jobb értékörzővé válhat – 2020.09.22
 • 11800$ – Miért lehet a bitcoin a legjobb értékmegőrző befektetés? – 2020.10.22

 

Magas potenciális hozamot, de magas rizikót is vállal, aki jelenleg Bitcoint vásárol

Viszont pontosan ez az újonnan tapasztalt fokozott árfolyam emelkedés az, ami hatalmas dilemmát okozhat az újonnan beszállóknak. Azt pedig célszerű tisztán látni, hogy minden befektetésnél van egy ideális időablak, ahol jó hozam/rizikó aránnyal lehet pozíciót építeni. Nagyon nem mindegy még a legjobb fundamentális alapokkal bíró eszköznél sem, hogy mikor száll be az ember. Itt pedig a legtöbb laikus általában tévedésbe esik és a “legolcsóbban” szeretne beszállni. A tapasztaltak persze tudják, hogy ez szinte lehetetlen, így általában nem is a profit, hanem a hozam/rizikó arány maximalizálásan van a hangsúly. Vagyis, amikor a potenciális várható hozam jóval magasabb, mint a vállalt rizikónk. Úgy gondolom, hogy ez az időszak ez tavasszal és nyár elején volt.

Vagyis az újonnan Bitcoint vásárlóknak ténylegesen meg kell fizetniük azt, hogy nem kapcsoltak időben. Itt nem feltétlen arra a néhány ezer dollár különbségre gondolok csak. Hanem arra az extra rizikóra, amit egy mindenkori csúcs környékén történő beszálló jelent.

Bitcoint vásárolni I Cryptofalka

BTCUSD-1w-20201207

Nagyjából 16 000 dollárnál található jelenleg a heti 10-es exponenciális mozgó átlag, ami egy nagyobb esés során támaszt tud nyújtani. Ez a jelenlegi szinttől egy jó 20%-os csökkenéssel ér fel. Aki a mostani csúcs közelében venne Bitcoint, annak vállalnia kell azt a rizikót, hogy egy ilyen visszateszt simán benne van a pakliban és el kell tudnia viselni azt. Ez persze a Bitcoin kilátásain az égvilágon semmit nem jelentene, továbbra is ugyanúgy bullish lenne, amíg nem törik meg az emelkedő trendje. Viszont az újonnan beszállók általában nehezen tudják a hasonló veszteségeket átvészelni és igazán ritkán tartanak ki egy ilyen mozgásnál.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Félre értés ne essék, továbbra is pozitívan látjuk a Bitcoint

Fontos kiemelni, hogy természetesen továbbra is úgy gondolom, hogy sokkal nagyobb rizikót vállal az, aki nem tart Bitcoint, mint aki tart. A jelenlegi gazdasági körülmények, infláció, pénz nyomtatás, valamint a BTC erős fundamentumai miatt hosszú távra továbbra is jó értékörző befektetésnek gondolom azt. Sőt! Igazából a mostani bika piac még talán el sem kezdődött, ha pedig az beindul akkor teljesen abszurdan magas számok is kijöhetnek majd egy Bitcoin árára.

A jelenlegi cikkem arra szerette volna felhívni főként az újonnan beszállók figyelmét, hogy legyenek tisztában azzal, hogy jelenleg a potenciális magas hozam magas rizikóval is társul. Ez pedig főként a “késlekedés” ára, amit máskor az időben kapcsolással, megfelelő utána járással lehet elkerülni.

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
 2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
 3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
 4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
 5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
 6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka