Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hol vásároljon az, aki kimaradt a Bitcoin pumpájából?

Hol vásároljon az, aki kimaradt a Bitcoin pumpájából?

Bitcoin vásárlás jár a fejedben, de nem szeretnél túl dárgán beszállni? Mutatjuk hol lehet ideális beszálló annak, aki kimaradt az eddigi buliból. 📊

 

1 hónap alatt, több mint 50%-ot emelkedett a Bitcoin árfolyama

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Bitcoin egyértelműen leküzdötte a korábbi 2018 elején kezdődött medve piacát, túl van egy hosszú és viszonylag nagy korrekción. Sőt, igazán szuperul teljesítette eddig 2020-as évet. Az éves aljponttól +300%-ra, míg a 2020-as nyitó árhoz képest +125%-ra jár 2020 novemberében a Bitcoin árfolyama.

Bitcoin árfolyam 2020 I Cryptofalka

A dinamikus emelkedés egyre több és több embert csábít a kriptovaluták piacára, így a Bitcoin vásárlás ismét sok embernél jelenthet nagy dilemmát. A mai cikkünkben annak járunk utána, hogy hogyan lehet érdemes beszállót keresni azoknak, akik újak vagy csak szimplán kimaradtak valami oknál fogva a mostani emelkedésből. Előtte viszont hozunk 1-2 tippet arra, hogy hogyan tudod legközelebb elkerülni azt, hogy ez a dilemma nálad legközelebb fenn se álljon.

 

Ahogyan sok más dologban, a Bitcoin vásárlás esetén is fontos a felkészültség és megelőzés

Számtalanszor kapunk kérdéseket a követőktől, hogy mi mit tennénk a helyükben egy bizonyos esetben. Általában ekkor olyan sztorikat mesélnek nekünk, ahol hosszas, akár -90%os árfolyam csökkenéseket is kiültek, majd azon vacilálnak, hogy eladják vagy ne adják az adott töredék áron a korábbi altcoin vásárlásukat. Úgy gondolom, hogy ilyen, már elvesztett pozícióban nem igazán lehet jó választ adni a hasonló kérdésre. Viszont minden egyes ilyen sztori lehet egy jó lecke, amely segíti az embert abban, hogy máskor csírájában fojtsa el a hasonló bakikat és ne utólag próbáljanak meg csak "tüzet oltani".

A Bitcoin vásárlás is sokszor hasonló kérdéseket szülhet szerintem. Ugyanis az ember a mohóságából kifolyólag pontosan a legnagyobb zöld gyertyák láttán gondolkozik el az eddig még halogatott beszállókon. Gondoljunk csak vissza a 2017-es bika piacra, amikor a digitális valutákkal legkevésbé szimpatizálók is arról érdeklődtek, hogy vegyenek-e Bitcoint 19 000 dolláron.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Itt pedig tényleg nem lehet már jó választ adni nekik... Ugyanis ha beszáll ezen a túlfújt árfolyamon, akkor fenn áll az esélye egy potenciális korrekciónak, lásd 2018-2020-as medve piac. Ha pedig nem száll be, akkor arra is van még esély, hogy a FOMO tovább fújja a lufit akár 25 000 dollárig is és még több profitot dob el. Vagyis "még inkább kimarad a buliból".

A jelenleg túlhaladott árfolyam emelkedés esetén picit hasonló hangulatom ébred. Amikor legszívesebben azt mondaná az ember erre a kérdésre, hogy: "Igen, de picivel korábban kellett volna beszállni." Nem gondolom, hogy el lennének késve azok, akik most gondolkoznak csak Bitcoin vásárláson, de ideális beszállót biztosan nehezebb már találni. Ezzel pedig ők lényegesen több rizikót vállalnak, mint azok, akik korábban, még az árfolyam emelkedés előtt szálltak be. (Amikor a fundamentumok már ugyanolyan erősek voltak, mint most)

Na de nézzük mit mutat a Bitcoin grafikonja. ⤵️

 

Bitcoin vásárlás jár a fejedben? Mutatjuk a lehetséges beszálló szintjét

Akik követték az elmúlt 1 évben a Cryptofalka elemzéseit szerintem nem lepődtek meg azon, hogy végre sikerült újra kilőnnie a Bitcoin árfolyamának. Rengeteg elemzésünk és összefoglalónk szólt az elmúlt hónapokban arról, hogy mennyire is erősek a fundamentumok, valamint a hosszú távú grafikonok mennyire jól festenek. Így a legtöbb követőnk számára remélem nem hozott túl sok meglepetést a mostani pumpa és sokan tudtak profitálni a vezető digitális valuta emelkedéséből. 💰

A 11 500 - 12 000 dolláros tartomány áttörését tartom egy kritikus pontnak. Korábban, közel 3 évig ez a tartomány működött ellenállásként és késztette csökkenésre a Bitcoin árfolyamát. Azzal, hogy sikerült áttörnünk ezt a stratégiai szintet, megnyílt az út egy olyan tartomány felé, ahol jóval kevesebb ellenállás állja útját az emelkedő trendnek.

Bitcoin vásárlás 2020 I Cryptofalka BTCUSD-1w-20201109

Azok a tartományok, amelyek korábban ellenállásként funkcionáltak, később felülről tesztelve sokszor működnek támaszként.

Sok tőzsdei indikátor létezik, amelyek képesek azt megbecsülni, hogy az adott időpontban az árfolyam mennyire túlvett vagy túladott. A jelenlegi 15 370 dollárnál lévő árfolyam mellett a napi RSI indikátor értéke pl. 73, ami egy túlvett állapotnak számít már. Ezeket az indikátorokat nem szabad véresen komolyan venni, ugyanis egy bika piac alatt az RSI például akár hetekig is tartózkodhat egy túlvett zónában. Viszont ennek ellenére mindenképpen ad egy érzetet arról, hogy mennyire is fenntartható az adott árfolyam emelkedés.

Ezért jelenleg a 11 500 - 12 000 dolláros szintet gondolom ideális tartománynak azoknak, akik Bitcoin vásárlás előtt állnának. Másik további lehetőség pedig egy lehetséges konszolidáció és pozitívabb indikátorok mellett valósulhatna meg.

Vagyis elmondható, hogy a mostani emelkedő trend már eléggé túlhaladott állapotban van, az indikátorok alapján kinézhet egy korrekció a Bitcoin árfolyamában. De célszerű azzal tisztában lenni, hogy amíg nem törik meg a hosszú távú pozitív kép, addig ezek az akár 1-2 ezer dolláros korrekciók csak is potenciális beszálókként foghatóak csak fel! Never short the bull!

 

Kövesd a Cryptofalka elemzéseit, hogy ne maradj ki legközelebb a buliból

A Bitcoin vásárlás esetén a legfontosabb dolgok egyike a felkészültség, éberség és a fundamentális alapok ismerete. Ha követted a Bitcoin elemzéseinket, összefoglalóinkat az elmúlt 1 évből akkor ezzel valószínűleg nem volt problémád. Ha pedig eddig nem tetted, akkor mutatunk néhány indokot, hogy miért lesz célszerű mostantól:

  • 7100$ - Itt van-e az ideális idő a Bitcoin vásárlásra? - 2019.12.17
  • 8300$ - Újra hosszú távú emelkedő trendre kerülhet a Bitcoin - 2020.01.28.
  • 9100$ - Bika jelet adott az Ichimoku indikátor‼️ - 2020.01.30
  • 9885$ - A Bitcoin ár jelenlegi bika piaca még sokáig kitarthat - 2020.02.26
  • 9300$ - Éledeznek a kriptovaluták, komolyan vegyük a próbálkozást? 2020.06.24
  • 11500$ - Milyen messze lehet a Bitcoin bika piac? Szakértőnk válaszol - 2020.08.17
  • 10500$ - Merőben hasonló a Bitcoin árfolyam grafikon 2016-hoz - 2020.09.17
  • 10500$ -Idővel a Bitcoin az aranynál is jobb értékörzővé válhat - 2020.09.22
  • 11800$ - Miért lehet a bitcoin a legjobb értékmegőrző befektetés? - 2020.10.22

Mai Bitcoin árfolyam (2020.11.09) 15300 dollár. Vagyis az elmúlt bő egy évben rengeteg lehetőség nyílt arra, hogy az ember olcsón, akár 4000 dollár alatt is tudjon Bitcoin vásárlást lebonyolítani. Ha hasonló lehetőségre talán már nem is, de olcsó, kedvezőbb beszállókra valószínűleg lesz lehetősége azoknak, akik hajlandóak türelmesen kivárni.

 

Ha érdekel, hogy Mi az a Bitcoin, ajánljuk egy részletes összefoglalónkat róla: Mi az a Bitcoin és hogyan működik? Bitcoin kezdőknek

Ha szeretnél kedvező áron Bitcoint vásárolni: Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Ha szeretnél forintból és egyszerűen Bitcoint vásárolni:

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.90% $62,212.23
Ethereum ETH 1.48% $3,445.25
BNB BNB 1.16% $410.99
Solana SOL -3.37% $129.04
XRP XRP 6.05% $0.6271
Cardano ADA 11.63% $0.7494
Dogecoin DOGE 17.06% $0.142
Litecoin LTC 6.34% $90.52
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!