Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Egy nyerő kereskedési megbízás: OCO - okos, komplex, óvatos

Egy nyerő kereskedési megbízás: OCO - okos, komplex, óvatos

Az OCO két különböző kereskedési megbízástípust kombinál, így lehetővé teszi a pozíciók stop-loss és célár meghatározását egyszerre.

Mi az a one-cancels-the-other megbízás (OCO megbízás)?

Az OCO megbízások feltételes megbízások a kereskedésben, amelyeket a kereskedők arra használnak, hogy egyszerre két megbízást adjanak le: egy elsődleges és egy másodlagos megbízást. Úgy működnek, hogy ha az egyik megbízás teljesül, a másik automatikusan törlődik.

Ennek a kereskedési stratégiának a segítségével a kereskedők kezelhetik a kockázatot, és pontos belépési és kilépési pozíciókat határozhatnak meg. Az OCO megbízások beépítésével a kereskedők automatizálhatják a tranzakciókat, csökkentve a folyamatos piaci megfigyelés szükségességét. Volatilis piacokon nagyobb kontrollt biztosítanak a kereskedőknek a pozícióik felett.

A kriptovaluta OCO megbízások megvalósítása eltérő a különböző kriptovaluta tőzsdék platformjain. Néhány OCO funkcióval rendelkező kereskedési platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre válasszanak megbízástípust, míg mások manuális megbízáspárosítást tehetnek szükségessé, ami azt jelenti, hogy a kereskedőknek önállóan kell létrehozniuk és összevonniuk a megbízásokat az OCO számára.

OCO_order.png

Mikor érdemes OCO megbízásokat használni a kriptokereskedésben?

Az OCO megbízás jó választás azoknak a kereskedőknek, akik a részvény- vagy kriptopiacon a legjobb belépési és kilépési pontokat szeretnék kihasználni, miközben rugalmasságot kínál a kereskedő céljainak megfelelő különböző forgatókönyvekben.

Napi kereskedés OCO megbízásokkal

A napi kereskedésben, ahol a gyors döntéshozatal kulcsfontosságú, az OCO megbízások használhatók a kereskedések előre meghatározott kilépési pontjainak beállítására. A stop-loss megbízás egyidejű elhelyezésével a potenciális veszteségek korlátozása, valamint a take-profit megbízás a nyereség biztosítása érdekében lehetővé teszi a day traderek számára, hogy automatizálják ezen kritikus stratégiák végrehajtását, így a piac elemzésére és új lehetőségek azonosítására koncentrálhatnak.

Az OCO megbízások fegyelmezett megközelítést biztosítanak a napi kereskedők számára a kockázatkezeléshez, és segíthetnek abban, hogy a gyors napi kereskedés során is tartsák magukat a kereskedési terveikhez.

Kockázatkezelés nyitott pozíciókban OCO megbízásokkal

Kockázatkezelési célokra az OCO megbízások egy olyan fejlett kereskedési stratégia, amely segít a volatilis kriptovaluta piacon való navigálásban és a lefelé tartó korrekciók elleni védekezésben. Az eszköz árának emelkedésével ez a dinamikus megközelítés automatikusan módosítja a stop-loss szintet, potenciális védelmet nyújtva a hirtelen változások ellen, miközben továbbra is lehetővé teszi a profitálást a pozitív trendek során.

OCO_buy_order.png

OCO vételi megbízás 

A nyitott pozícióhoz kapcsolódó take-profit és stop-loss megbízás egyidejű elhelyezésével a kereskedők implementálhatják az OCO megbízásokat. A take-profit megbízás előre meghatározott szinten rögzíti a nyereséget, amikor a piac a kereskedő javára mozog. Ezzel szemben a stop-loss megbízás akkor aktiválódik, ha a piac a pozíció ellen mozog, hogy korlátozza a potenciális veszteségeket.

Az OCO struktúra racionalizálja a kockázatkezelést azzal, hogy biztosítja, hogy amint az egyik megbízás végrehajtódik, a másik automatikusan törlődik, kiküszöbölve a folyamatos manuális beavatkozás szükségességét.

Kitöréses kereskedés OCO megbízásokkal

Az OCO megbízások akkor lehetnek hasznosak, ha egy eszköz egy kereskedési sávból kitörni készül, mivel lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy profitáljanak a támasz vagy ellenállás feletti/alatti kitörésekből. A kereskedési mechanizmus akkor nyújt segítséget, amikor az eszköz ára jellemzően a konszolidáció egy hosszabb időszaka után kitör a támasz fölé vagy az ellenállás alá.

Ez lehetővé teszi számukra, hogy a kitörés irányába lépjenek be a piacra felesleges kockázat nélkül. Ha az ár bármelyik irányba kitör, az egyik megbízás aktiválódik, míg a másik törlésre kerül.

OCO megbízások piaci hírekhez

Hírvezérelt piaci volatilitás idején a kereskedők az OCO megbízásokat használják arra, hogy automatikusan és egyidejűleg buy-stop és sell-stop megbízásokat adjanak le. Ezek a megbízások a jelentős hírek okozta hirtelen árfolyamváltozásokra reagálnak. Ez a stratégia lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy kihasználják a piaci lehetőségeket folyamatos manuális megfigyelés nélkül. Mivel ezek a mozgás sokszor másodpercek alatt mennek végbe, ezért ezeket a kereskedésket a legtöbbször botok végzik. 

Az OCO kereskedési megbízások előnyei és hátrányai

Az OCO megbízások egyik előnye, hogy hatékonyan segítik a kereskedőket a kockázatkezelésben, mivel lehetővé teszi a stop-loss és take-profit szintek egyidejű beállítását. Az ilyen megbízások a kereskedés manuális figyelése helyett időt és erőfeszítést takaríthatnak meg a kereskedőknek, csökkenthetik az emberi hiba kockázatát, és elkerülhetik az érzelmi alapú kereskedést.

Ezenkívül az OCO megbízások az egyes kereskedők igényeihez igazíthatók, így lehetővé teszik különböző megbízásokhoz eltérő take-profit és stop-loss szintek beállítását. Az OCO megbízások azonban kihívást jelenthetnek egyes kereskedők számára. A hagyományos megbízásokhoz képest az OCO megbízások használata bonyolultabb lehet a kereskedők számára, és további képzést és tapasztalatot igényelhet.

Fontos megjegyezni, hogy a tőzsdei platformok magasabb díjakat is felszámíthatnak az OCO megbízásokért. Ezen túlmenően az OCO megbízások esetén részleges teljesítés fordulhat elő, amikor a megbízásnak csak egy részét hajtják végre, a fennmaradó részt pedig törlik.

Habár az OCO megbízások kockázatot kezelik és a nyereséget biztosítják, a gyors piaci változások vagy a korlátozott likviditás akadályozhatja a végrehajtási sebességet, ami potenciálisan elszalasztott lehetőségekhez vagy a vártnál nagyobb veszteségekhez vezethet.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -6.21% $62,743.39
Ethereum ETH -7.17% $2,993.8
BNB BNB -6.44% $542.03
Solana SOL -5.28% $135.36
XRP XRP -9.35% $0.4779
Dogecoin DOGE -9.60% $0.1467
Cardano ADA -7.59% $0.4479
Litecoin LTC -7.71% $76.14
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!