Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin alapú NFT-k forgalma elérte a 4 milliárd dollárt

A Bitcoin alapú NFT-k forgalma elérte a 4 milliárd dollárt

A Bitcoin minden idők NFT-értékesítési volumenének első négy helyezettje között szerepel az Ethereum, a Solana és a Ronin után.

Feltörekvőben a Bitcoin NFT-k

Míg összesítetten az NFT-k területén 54%-os visszaesést láttunk az értékesítésekben májusban, a Bitcoinon található NFT-k elértek egy új mérföldkövet.

BTC NFT Cryptofalka

Június 4-én az NFT adatkövető CryptoSlam azt mutatta, hogy a Bitcoin blokkláncán található NFT-k összesített értékesítési volumene meghaladta a 4 milliárd dollárt. Az adatok összegezték az NFT értékesítéseket, amelyek 3,97 milliárd dollárt tettek ki, és a wash sales-ek (egy eszköz veszteséges eladása, és ugyanazon vagy lényegében azonos eszköz visszavásárlása röviddel előtte vagy utána), amelyek 82 millió dollárt tettek ki.

Az utóbbi 30 napban a Bitcoin alapú NFT-k értékesítési volumene 171 millió dollár volt, ezzel a blokkláncok szerinti értékesítési volumenben az első helyet foglalta el. A hálózatot az Ethereum követte, amely 159 millió dollárt, és a Solana, amely az elmúlt hónapban 90 millió dollárt rögzített.

A Bitcoin NFT-k még mindig messze vannak az Ethereumtól

Bár a Bitcoin alapú NFT-k vezetik a 30 napos volumenben az értékesítési listát, a hálózat csak a negyedik legnagyobb blokklánc az értékesítéseknél. A Ronin blokkláncot követi, amelynek 4,2 milliárd dollár az összes értékesítében.

NFTs Cryptofalka

A Solana alapú NFT-k a második helyen állnak, 5,5 milliárd dolláros rekordot tartva. Eközben az Ethereum hálózat megőrzi az első helyet az NFT tranzakciókban, rekordnak számító 43,8 milliárd dolláros értékesítéssel.

A Bitcoin NFT-ket is érintette a piaci zuhanás

A tágabb NFT piac is alacsonyabb értékesítési volumeneket mutatott májusban. Május 31-én a CryptoSlam 54%-os havi NFT értékesítési volumen csökkenést mutatott az áprilishoz képest. Áprilisban az NFT-k több mint $1 milliárdos értékesítést értek el, míg májusban ez az érték 624 millió dollárra csökkent. 

Az értékesítési volumen csökkenése érintette a Bitcoin alapú kollekciókat is. Az adatok azt mutatták, hogy a Bitcoinon alapuló NFT-k 68%-os visszaesést tapasztaltak az értékesítésekben májusban.

A Bitcoin tranzakció értéke éves csúcsot döntött

A Bitcoin NFT-k nagy mérföldkövet értek el, a hálózat pedig új rekordot ért el tranzakció értékben is. Május 28-án a Bitcoin tranzakciók becsült értéke meghaladta a 25 milliárd dollárt, ez az elmúlt év legmagasabb értéke volt.

A Blockchain.com azt mutatta, hogy a Bitcoin tulajdonosai mintegy 367 000 BTC-t mozgattak a blokkláncon május 28-án. Ekkor a Bitcoin ára körülbelül 69 000 dollár körül ingadozott, így a tranzakciók értéke 25,5 milliárd dollárra rúgott.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.40% $61,320.38
Ethereum ETH -0.47% $3,384.34
BNB BNB 0.01% $574.51
Solana SOL 7.35% $135.66
XRP XRP 0.78% $0.4781
Dogecoin DOGE 1.59% $0.1228
Cardano ADA 2.40% $0.3882
Litecoin LTC -1.73% $70.69
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!