Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Franciaország lesz az új kripto paradicsom?

Franciaország lesz az új kripto paradicsom?

A Crypto.com és a Binance kriptopénz tőzsdék több száz millió dollárt fektetnek be Franciaországban. Mindkét tőzsdeóriás azután hozza létre regionális tőzsdéit, hogy megkapta a hatóságoktól a digitális eszközszolgáltatók működésének szabályozási engedélyét (DASP). 

 

A Crypto.com-nak Párizs lesz az európai központja

https://twitter.com/cryptocom/status/1580182254050938880

A Crypto.com bejelentette, hogy regionális központját Párizsba telepíti, és ígéretet tett arra, hogy 145 millió dollárt fektet be az újonnan létrehozott központba.

A szingapúri székhelyű, világszerte több mint 50 millió felhasználóval rendelkező tőzsde bejelentette, hogy Franciaországban fog befektetni, miután az Autorité des marchés financiers (AMF), a francia szabályozó hatóság - a SEC-hez hasonlóan - jóváhagyta, hogy digitális eszközszolgáltatóként (DASP) engedélyt kapjon.


forrás: watcher.guru

Eric Anziani, a Crypto.com COO-ja a következőket nyilatkozta a hatósági jóváhagyással kapcsolatban;

"Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy a párizsi regionális központunk létrehozásával megerősíthetjük elkötelezettségünket Franciaország és Európa iránt. A finanszírozás révén helyi tehetségeket veszünk fel az üzletfejlesztés, a termékfejlesztés és a compliance területén. A pénzt helyi marketingkampányokra is fordítjuk, hogy növeljük a kriptovaluták ismertségét az országban."

A Crypto.com már régóta ismert arról, hogy nagy horderejű marketingkampányoknak ad otthont: a Matt Damon főszereplésével készült nagy nyilvánosságot kapott reklámok sorozatával, és a 2023-as FIFA-világbajnokság szponzorává vált.

 

Franciaország első digitális eszközszolgáltatóként üdvözli a Binance-t

A Crypto.com befektetése a régióban a Binance lépését követi. A Binance volt az első kriptotőzsde, amely digitális eszközszolgáltatóként kapott engedélyt Franciaországban.

A szabályozói jóváhagyással Franciaország lett az első európai ország, amely engedélyezte a Binance működését. Az engedély lehetővé teszi a Binance-nek, hogy kereskedési és letétkezelési szolgáltatásokat nyújtson bitcoin és más kriptovaluták számára. Az AMF üdvözlő fogadtatása egy olyan időszakban zajlik, amikor a Binance-nek nehéz volt megugrania a szabályozási akadályokat a régióban, miután Olaszországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban betiltották.

A szabályozói jóváhagyással az asztalon a vállalat 105 millió dolláros befektetést vállalt az országban. Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója nemrégiben egy párizsi kripto rendezvényen is tartott egy előadást a Web3 startupok felgyorsítása érdekében.

Binance France forrás: binance.com

 

A Bitcoin, az Ethereum és a Ripple továbbra is népszerűek Franciaországban

A kriptopénzek egyre népszerűbbek Franciaországban, a KPMG adatai szerint a franciák több mint 9%-a már befektetett az iparágba. Továbbá a franciák mintegy 77%-a hallott már a kriptovalutákról, és minden ötödik ember állítja, hogy elhagyná a bankját egy kriptobarátabb intézményért.

Még a "Bitcoin" kifejezésre vonatkozó, csökkenő Google Search Trends statisztikák ellenére is úgy tűnik, hogy a kriptopénzek kezdenek lábra kapni az országban, mivel a szabályozó hatóságok engedélyezték a világ vezető tőzsdéinek jogszerű működését. A Bitcoin iránti érdeklődés 2022 májusában és júniusában tetőzött, amikor a Binance megkapta a DASP (Digital Asset Service Provider) engedélyt az országban.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

Az országba irányuló új befektetési hullám beindíthatja az oktatás fellendülését, mivel azon franciák (46%), akik még nem fektettek be kriptóba, a tudás és az ismeretanyag hiányát nevezi meg fő okként.

A jelentés egy listát is tartalmazott a Franciaországban legkeresettebb kriptovalutákról, köztük a Dogecoin, a Shiba Inu, a Polkadot és a Bitcoin Cash.

A Triple-a.io adatai szerint a Bitcoin továbbra is a legnépszerűbb kriptopénz Franciaországban, a válaszadók több mint 72%-a rendelkezik BTC-vel. Ezt követi az Ethereum 29%-a, a Tether 12,3%-a és a Ripple 10,87%-a.

 

 

A Ripple új partnerségeket épít Franciaországban és Svédországban

A fentieken túlmenően a Ripple nemrég jelentette be, hogy új partnerséget kötött az országban a Lemonway-vel, egy francia online piacterekre szakosodott fizetési szolgáltatóval. A partnerség lehetővé teszi a fogyasztók és a vállalkozások számára, hogy valós idejű nemzetközi átutalásokat hajtsanak végre a RippleNet szolgáltatáson keresztül.


Ők lesznek az egyetlenek, akik On-demand Liquidity (ODL) szolgáltatáshoz szereztek a régióban. A Lemonway a RippleNet ODL szolgáltatását fogja használni a kincstári fizetési folyamatok javítására. A Lemonway mostantól képes kiküszöbölni a külföldi előfinanszírozási számlák szükségességét, lehetővé téve a korábban felhalmozott előfinanszírozott tőke máshol történő felhasználását a vállalkozásukban.

Nexo kriptovaluta váltó

 

 

Megkezdik a validáló csomópontok biztosítását

Egy másik Franciaországban kialakuló új trend a környezetbarát projektekre összpontosít, amelyek segítenek az iparágat zöld irányba terelni. A fenntartható kripto jövő egyik vezető vállalata a francia energiaóriás, az Électricité de France (EDF).

edf ethereum forrás: cryptonews.net

Az ország ötödik legnagyobb energiaszolgáltatója nemrég létrehozott egy leányvállalatot, az Exaiont, 2020-ban, hogy belépjen a kriptopénzek piacára. Az egyik legjelentősebb kriptofókuszú vállalásuk az volt , hogy validátor lettek az újonnan egyesített Proof-of-Stake Ethereum hálózaton.

Az Ethereum merge szeptember közepén zajlott le, és egy energiaigényes Proof-of-Work (PoW) hálózatból egy környezetbarátabb Proof-of-Stake hálózattá alakult át. Az egyesülésnek köszönhetően a világszintű villamosenergia-fogyasztás több mint 0,2%-kal csökkent.

Az merge után az Exaion jelenleg 10 saját ETH csomópontot üzemeltet, és további több mint 140 ETH csomópontot kezel az EDF ügyfelei nevében. Az Exaion más PoS hálózatok, például a Tezos, az Avalanche és a Polkadot számára is működtet csomópontokat.

 

 

Franciaország készen áll arra, hogy kriptoközponttá váljon?

Az AMF szabályozási jóváhagyása elkezdte megváltoztatni a kriptopénz jövőjének kilátásait Franciaországban, mivel Franciaország jelentős európai kriptoközponttá kíván válni. Az iparág két nagyágyújának bevezetése a régióba lendületet ad a Franciaországban indítani kívánt kisebb projekteknek - új munkalehetőségeket és finanszírozási lehetőségeket teremtve a vállalkozások számára.

Ráadásul az a tény, hogy az ország ötödik legnagyobb energiaszolgáltatója globálisan meghatározó validátorrá válik, azt mutatja, hogy a franciák mindent megtesznek azért, hogy a kriptopénz a jövőben is fenntartható maradjon.

 

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.83% $67,493.29
Ethereum ETH -7.93% $3,256.49
BNB BNB -5.49% $590.76
Solana SOL -12.34% $153.71
XRP XRP -10.51% $0.5459
Dogecoin DOGE -12.93% $0.1726
Cardano ADA -13.28% $0.5093
Litecoin LTC -12.68% $85.87
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!