Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Safepal S1 kriptotárca: biztonság és kényelem egyszerre

Safepal S1 kriptotárca: biztonság és kényelem egyszerre

Nem olyan rég hardveres tárcát keresgéltem, mert szerettem volna még nagyobb biztonságban tudni a kriptovalutáimat. Hosszas keresgélés után a piaci kínálatot felmérve, megtaláltam a Safepal S1-et, és úgy döntöttem, adok neki egy esélyt!

Mi a Safepal és mi köze a Binance-hez?

A 2018-ban alapított SafePal kriptobiztonsági termékek csomagját kínálja, beleértve a szoftvertárcákat (SafePal alkalmazás és bővítmény) és egy hardvertárcát (SafePal S1), amelyek több mint 48 blokklánccal és korlátlan számú tokennel kompatibilisek.

safepal biztonság kriptotárca I CRYPTOFALKA

A Safepal S1 születését többen is a Binance-hez kötik, de a tőzsdének csak annyi szerepe volt benne, hogy az elsők között kezdték el támogatni a projektet. Azt is érdemes megemlíteni, hogy 2019 januárjában a Binance Blockchain Week keretein belül mutatták be elsőnek az S1 hardver tárcát, majd négy hónapra rá kezdődött meg a forgalmazás.

Safepal S1: az egyik legnépszerűbb kriptovaluta tárca 

Hardveres tárcát keresgéltem, mert szerettem volna biztonságban tudni a kriptovalutáimat. Hosszas keresgélés után és a piaci kínálatot felmérve, megtaláltam azokat a szereplőket, akik jelenleg a legjobb biztonságot nyújtják. Ilyenek a trezor, ledger vagy akár a safepal. Végül úgy döntöttem, adok egy esélyt a SafePal-nak.

Ha megnézzük a safepal kínálatát láthatjuk, hogy tudunk választani 3 fajta hidegtárca közül. A cikkben most a Safepal S1-et mutatom be.

Önmegsemmisítő mechanizmus a funkciók között

A SafePal S1 kriptotárca egy olyan hardveres tárca, amely korlátlan számú kriptovalutát és különféle blokkláncokból származó NFT-t támogat. Jelenleg 33 blokkláncon több mint 30 ezer token támogatott és ezt folyamatosan bővítik.

"Küldetésünk, hogy mindenkit képessé tegyünk arra, hogy birtokolja a kripto jövőjét"

A tárca egy teljesen offline eszköz, ami többek között többrétegű biztonsági érzékelővel, valamint egy önmegsemmisítő mechanizmussal is rendelkezik. Ez a mechanizmus annyit takar, hogy mind fizikálisan mind szoftveresen érzékeli az S1, ha piszkálják, ekkor lép életbe a "formázási mechanizmus". 

Mivel azonban adataink nem a készüléken, hanem a blokkláncon vannak tárolva, így azok továbbra is biztonságban vannak, amennyiben megvan a hozzájuk tartozó szólánc. Az offline állapothoz az is hozzátartozik, hogy az eszköz nem rendelkezik wifi, bluetooth, nfc de még usb eléréssel sem.

safepal kriptotárca biztonság I CRYPTOFALKA

A safepal kriptovaluta tárca egy 1,3 hüvelykes IPS kijelzővel bír, egy hátlapi kamerával és öt darab navigációs gombbal. Az energiaellátásról egy 400 mAh akkumulátor gondoskodik. Kibontáskor a doboz belsejében egy tisztítókendő, a SafePal S1 pénztárca, egy felhasználói kézikönyv, egy emlékeztető kártya (3 db), egy QR-kóddal ellátott alkalmazáskártya és egy USB-kábel található.

safepal kriptotárca biztonság I CRYPTOFALKA

Az S1 hideg tárca beüzemelése

A beüzemelésre nem lesz másra szükség csak a hivatalos applikációjára amit mind a Google Play Áruházból, mind pedig az App storeból le tudtok tölteni. Bekapcsoláskor beállíthatjuk a nyelvet, ami sajnos rossz hír, hogy a magyar nyelv nem támogatott.

Majd ezt követően a készülék ismerteti hogyan lehet navigálni a nyilakkal. Ha új tárcát állítunk be lehetőségünk van a 12, 18 illetve 24 szóból álló seed phrase beállítására. Mindenkinek azt javaslom, hogy a 24 szóból álló lehetőséget válassza a biztonság maximális megtartására. Minél több szóból áll a lánc, annál kisebb az esély egy esetleges feltörésre.

safepal kriptotárca biztonság I CRYPTOFALKAMiután kiválasztottuk, hogy hány szóból álljon a szólánc, ezeket négyesével mutatja a kijelzőn az eszköz. Írjuk le a csomagban található kártyára, de fontos, hogy a sorrendre figyeljünk. Az első szó az első helyre kerüljön a második a másodikra és így tovább. Majd ezek után az OK gomb lenyomásával a készülék visszateszteli, hogy helyesen írtuk-e le a seed phraset. 

Ha ezzel megvagyunk, be kell állítani egy PIN-kódot, ami azért fontos, mert minden tranzakció, ami a tárcáról kifelé megy végbe az a QR kódokon kívül ezzel a PIN-kóddal lesz hitelesítve, növelve a biztonságot. De az eszköz kéri a PIN-kódot akkor is, ha új blokkláncot adunk a tárcához, mivel kezdetben csak pár kriptovalutát és blokkláncot lát.

Ezeket majd nekünk kell hozzáadni, de a folyamat egyszerű. A beüzemelés végén meg kell adni a tárca nevét, ami lehet akármi, de fontos, hogy tudjuk mert később a telefonos applikációban is könnyebb navigálni a tárcák között, ha tudjuk melyik-melyik.

Telefonos applikáció segít a kriptotárca használatában

Az S1 használatához szükség lesz az applikációra a telefonunkon, amin keresztül párosítsuk a tárcát. A safepal alkalmazás egy decentralizált pénztárca alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is felmérjék kriptoeszközeiket.

Az S1 kriptotárcával szkenneljük be a QR-kódot az alkalmazásban az eszköz „beolvasás” elemére kattintva. Ezzel párosítja az eszközt az alkalmazással. Végül meg kell adni PIN-kódot az S1 eszközön, amely dinamikus QR-kódokat nyit meg a képernyőn. Olvassuk be a QR-kódokat az alkalmazással. 

Az applikáció számos dologgal rendelkezik, ezek között ott van a különböző Dapp-ok használata, valamint beépített binance felülettel is rendelkezik, de van lehetőség NFT tárolására, valamint kriptovaluta váltásra is, de akár le is tudjuk azokat kötni. 

safepal kriptotárca biztonság I CRYPTOFALKA

Konklúzió: Megéri-e a pénzét a Safepal S1 kriptotárca?

A kérdés összetett és szubjektív, így nem lehet egyszerűen válaszolni rá. Mindig mérlegeljünk a saját preferenciáink alapján. Mi szól számomra a Safepal S1 ellen? Talán a nagyon olcsó anyaghasználat, ami tapintásra rögtön érezhető. 

Mi szól mellette? A készülék ára, ami jelenleg 49,99 $, és a konkurencia ezen a szinten nem képes hasonló készüléket biztosítani. Az eszköz számos funkciója olyan érzést kelt, mintha a "mission impossible" egyik kelléke lenne, de akár az is az eszköz mellett szólhat, hogy a firmware frissítésen kívül nincs szükség számítógépre a használatához, elegendő csupán egy mobiltelefon.

Összességében a SafePal S1 egy remek kriptotárca azoknak a belépő szintű kriptobefektetőknek, akik viszonylag kevés anyagi ráfordítással, de biztonságosan szeretnék tárolni a kriptovalutáikat vagy NFT-iket. 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.62% $64,234.85
Ethereum ETH 0.27% $3,430.13
BNB BNB -0.03% $572.41
Solana SOL 2.22% $161.38
XRP XRP -8.69% $0.5583
Dogecoin DOGE -1.90% $0.1205
Cardano ADA -3.28% $0.4254
Litecoin LTC -0.50% $71.61
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!