Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Peter Schiff szerint nem lesz 100000 dollár a Bitcoin

Peter Schiff szerint nem lesz 100000 dollár a Bitcoin

Schiff a Bitcoinhoz kapcsolódó részvények árfolyamából következtetett a célárra. Az időtávot azonban sajátosan értelmezi.

Schiff kételkedése és a BTC árfolyama

Peter Schiff nevével már többször találkozhattunk, hiszen egy ismert Bitcoin-kritikusról van szó, aki gyakran kérdőjelezi meg a Bitcoin értékét és valós felhasználási lehetőségeit. 

schiffer.webp

Most Schiff azokat az elemzőket szólította meg, akik azt állították, hogy a BTC árfolyama meghaladhatja majd a 100 000 dollárt, amit a spot BTC ETF-ek iránti jelentős kereslet tovább fokozhat.

A Bitcoinhoz kapcsolódó részvények

Egy április 16-i X bejegyzésében Schiff a Bitcoinhoz kapcsolódó néhány kulcsfontosságú részvény, mint a Coinbase, a MicroStrategy és a Galaxy Digital medvés teljesítményét posztolta.

Azt kérdezte, hogy ha a BTC iránt olyan nagy a kereslet akkor az miért nem tükröződik a Bitcoinhoz kapcsolódó vállalatok részvényeiben.

Schiff szerint a Coinbase 21%-ot, a Galaxy Digital 26%-ot, a MicroStrategy 33%-ot zuhant, és több Bitcoin-bányászati részvény is kétszámjegyű csökkenést mutat.

Az időtáv fontossága

Az arany támogatója nem határozta meg az árfolyamcsökkenések időtávját, pedig a legtöbb Bitcoin és kriptopiaci kötődésű részvény 2024 eleje óta jelentős mértékben felülmúlja a hagyományos piaci részvények teljesítményét.

Tény, hogy az elmúlt héten sok kriptohoz kapcsolódó részvénynél visszaesést regisztráltak a kriptopiac medvés iránya miatt. A kriptoeszközök jelenlegi eső momentuma azonban nem nagy meglepetés.

Számos elemzés támasztja alá, hogy a blokkjutalom felezés előtt általában lefelé korrigál a piac, majd ezt követően ismét bikás lendületet vesz. A Bitcoin felezés néhány nap múlva várható.

Reakciók: az adatok és a tények

Schiff posztja nem maradt észrevétlen, számos Bitcoin-párti elemző reagált a posztjára, amelyben kritizálták a szelektív adatokat. Az egyik felhasználó rámutatott például, hogy ha a MicroStrategy részvényeit éves alapon vizsgáljuk akkor 300%-os növekedést figyelhetünk meg.

Többen azt kritizálták, hogy az arany-párti Schiff úgy válogatja ki az adatokat, hogy minél kedvezőbb színben tüntesse fel a nemesfémet.

Arra is emlékeztették Schiff-et, hogy 2013-ban, amikor a Bitcoin helyett a nemesfémek vásárlására buzdította a befektetőket, akkor a legnagyobb kriptoeszköz árfolyama 1000 dollár volt.

Bár az arany 2024 második negyedévében új történelmi csúcsra emelkedett, elhalványul a BTC ugyanezen időszak alatti emelkedéséhez képest. Könnyen lehet, hogy legbelül már Schiff is megbánta, hogy nem vett legalább egy kevés Bitcoint az arany mellé.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.80% $67,124.54
Ethereum ETH -2.81% $3,751.29
BNB BNB -1.04% $594.66
Solana SOL 0.10% $168.39
XRP XRP -0.56% $0.5267
Dogecoin DOGE -0.49% $0.1632
Cardano ADA -0.45% $0.4554
Litecoin LTC 0.84% $83.65
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!